Consumul de vin roșu ajută la sănătatea intestinelor și a minții

Consumul de vin roșu ajută la sănătatea intestinelor și a minții

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 November 2020 in Sanatate

Vinul roșu poate fi bun pentru intestin. Datorită vinului, există bacterii mai benefice în intestine, a arătat un nou studiu realizat de oamenii de știință britanici, relatează Medical Xpress.

Este vorba de polifenolii – compuși chimici care se găsesc și în vinul alb, bere și cidru, dar în cantități mult mai mici, potrivit datelor obținute de cercetătorii de la King’s College din Londra.

O microflora intestinală sănătoasă previne acumularea de colesterol „rău” în organism. Ca urmare, vasele de sânge nu mai sunt înfundate și inima funcționează normal.

Dezechilibrul dintre microbii „buni” și „răi” din intestin reduce imunitatea, crește greutatea corporală și afectează negativ sănătatea.

Studiul a constatat că analizele consumatorilor de vin roșu conțineau bacterii mult mai benefice în comparație cu cei care nu consumau vin roșu.

În timpul experimentului au fost luate în considerare greutatea, starea de sănătate, vârsta participanților și starea economică.

Experimentul a implicat 3000 de persoane din SUA, Olanda și Marea Britanie.

Intestinele vă vor mulțumi dacă adăugați această băutură în dietă. Polifenolii se găsesc și în ceaiul verde, soia, coacăze, cireșe, fragi și căpșuni. Prin urmare, nu este necesar să beți alcool pentru a umple corpul cu această substanță utilă.

Vinul roșu trebuie consumat la fiecare două săptămâni, nu mai mult de un pahar o dată.

Dacă se depășește doza admisibilă, se dezvoltă dependența și poate duce la alcoolism, deci tratamentul cu alcool trebuie efectuat sub supravegherea unui medic. De asemenea, merită menționat faptul că un consum excesiv de vin poate fi periculos pentru sănătate.

Vinul roșu conține și resveratrol, un antioxidant natural extras din cojile și semințele de struguri. Acest compus ajută la lupta împotriva depresiei și anxietății, au descoperit oamenii de știință americani.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!