Consumatori de energie ai creierului: 5 lucruri pe care nu ar trebui să te concentrezi

Consumatori de energie ai creierului: 5 lucruri pe care nu ar trebui să te concentrezi

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 November 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSpiritualitate

Rezervele de energie nu sunt infinite – după epuizarea emoțională suntem atacați de oboseală, neputință, apatie. Cum și unde risipim resursele de energie? Pot fi completate? Pe ce consumăm cea mai mare energie? În acest articol veți găsi răspunsul și rezolvarea la aceste întrebări!

Starea de spirit proastă și pesimismul cauzează probleme grave: boli ale tractului gastro-intestinal, imunitate slăbită. Psihologii ne învață că nu există nicio problemă care să nu poată fi depășită.

Problema 1: Îndoiala de sine

În viață, ne facem griji de părerile altora, ce vor crede sau vor spune alții despre noi. Poți să mulțumești pe toată lumea? Desigur că nu. Motivul acestui comportament este îndoiala de sine!

Rezolvare: Nu trebuie să te intereseze părerea celorlalți. Mereu se va găsi cineva care nu va fi mulțumit, orice ai face.

Problema 2: Invidia

Invidia este un acumulator de emoții rele și negativitate, otrăvește viața unei persoane și celor din jur. Cea mai mare pierdere de energie vine din invidie.

Rezolvare: De fapt, este foarte dificil să vindeci o astfel de „boală”. Trebuie să încetezi să te mai compari cu alte persoane – ești cine ești, totul este așa cum ar trebui să fie. Bucură-te de reușitele și realizările tale și vei vedea cum se va schimba viața ta în bine.

Problema 3: Sindrom de a fi cel mai bun

Atunci când ai ajuns la o realizare, în loc să te bucuri de ea, cauți să continui, ceea ce îți va ține creierul mereu sub presiune. Trebuie să te mai oprești din când în când și să culegi roadele a ceea ce ai până în acel moment. Chiar și dacă ai dat greș, i-ați un timp de relaxare și analizare.

Rezolvare: Pentru a nu ajunge la epuizare psihica, fii îngăduitor cu tine însuți, iartă-ți slăbiciunile, iubește-te și acceptă-te chiar și lipsurile și neajunsurile tale.

Problema 4: Dorința de a controla totul

Dorința de a vă realiza pe toate planurile vieții vă „suge” energia. Acest lucru se poate manifesta prin urmărirea constantă a unui nivel ridicat de bunăstare materială, în dorința de a ști tot ce se întâmplă și a fi pregătit mereu pentru ce este mai rău.

Rezolvare: Este imposibil să pregătești împotriva tuturor problemelor vieții. Viața se dezvoltă după propriile legi. Acest lucru nu poate fi schimbat.

Problema 5: Lăcomia

Lăcomia în primul rând îți slăbește apărarea interioară. O persoană lacomă se străduiește mereu să obțină tot mai mult, încât de multe ori realizează opusul. Niciodată nu îi este de ajuns ceea ce a obținut.

Rezolvare: Trebuie să renunți la lăcomie învățând să oferi și să te mulțumești cu ceea ce ai realizat. Există o lege universală care spune că o persoană o cu cât oferă mai mult, cu atât primește mai mult. Acest lucru se datorează atitudinii pozitive, recunoștinței și bunătății.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!