Constiinta este controlata de glanda pineala – “cel de-al treilea ochi”

Constiinta este controlata de glanda pineala – “cel de-al treilea ochi”

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 May 2019 in Spiritualitate

“Nu spune niciodată nu se poate, ci incepe cu să vedem.” – Nicolae Iorga

Cercetarile au aratat ca glanda pineala sintetizeaza compusii serotoninei, un neurotransmitator important din creier, care permite comunicarea intre celulele nervoase.

Viziunile de lumina alba

Lumina, ochii si glanda pineala formeaza o triada care controleaza si regleaza in mod direct constiinta normala sau modificata, precum si alte functii ale corpului, acesti trei factori fiind, de asemenea, direct legati sau implicati in experientele mistice si starile psihedelice. Viziunile de lumina alba nu sunt asociate doar cu misticismul si starile psihedelice, ci si experientelor in apropierea mortii. Un motiv pentru care aceasta tema reapare in experientele mortii iminente sugereaza ca dupa moarte, cand glanda pineala inceteaza sa functioneze, unele dintre substantele chimice prezente se pot transforma in drog psihedelic!

Potrivit cercetatorilor glanda pineala poate juca un rol important nu numai in ceea ce priveste moartea, ci si in nastere sau chiar in renastere. Glanda pineala devine vizibila la fatul uman chiar in momentul in care se face diferentierea clara a sexului masculin sau feminin al fatului. Timpul necesar este de 49 de zile, perioada in care, conform textelor budiste, forta vitala a unui individ mort se uneste cu viitoarea sa existenta corporala. Cand forta vitala este activata de glanda pineala, are loc eliberarea acestor substante psihedelice, care influenteaza experientele vizionare asociate cu starile de moarte si nasterea iminenta.

Energia vitala

Unele culte initiatice recunosc rolul glandei pineale in evolutia spirituala. Instinctiv forta vitala spirituala/instictuala a fost vazuta ca un sarpe, din cauza structurii sale fizice care se intinde de la organele genitale sale, de-a lungul coloanei vertebrale pana la ochiul unic care „vede totul“, situat in glanda pineala. Aceste sisteme spirituale se concentreaza in jurul cresterii aceastei energii serpentine primordiale, cu sediul in organele genitale.

Prin anumite practici yoghine aceasta energie poate fi trezita si fortata sa urce de-a lungul coloanei vertebrale pana la nivelul creierului, caz cunoscut in mod obisnuit ca „iluminare“. In sistemul de Kundalini, care poseda sapte centri energetici, glanda pineala a fost identificata alternativ cu „Ajna Chakra“ si cu „Sahasrara Chakra“.

Pe de alta parte, in textele pre-crestine si gnostice din secolul al doilea face referire distincta la glanda pineala in raport cu sapte centri energetici si aceasta energie serpentina. Surprinzator, experienta obisnuita a celor care si-au trezit energia Kundalini este viziunea unei flacari albe. Mai mult, aceasta vine insotita de o schimbare radicala de constiinta, ce anuleaza individualismul si confera starea de echilibru.

Lumina-spirit

O alta referire potentiala la aceasta mica glanda poate fi gasita la sfarsitul Noului Testament, unde se spune ca alesii vor cunoaste pe Dumnezeu, iar „numele lui va fi in fruntea lor“, locul in care este situata glanda pineala. In continuare se face o referire ce demonstreaza relatia glandei pineale cu lumina: „Nu va mai fi noapte, ei nu vor avea nevoie de lumina lampii sau de lumina soarelui, pentru ca Domnul Dumnezeu le va da lumina.“

Aceasta lumina-spirit este identica cu Ochiul lui Shiva, care atunci cand este deschis, arde conceptul constiintei limitate de ego in individ, iar cand este deschis in mod colectiv are puterea de a distruge ramificatiile si legaturile vechii Ordini Mondiale. Poate ca, daca suficient de multi psihonauti moderni ar atinge aceasta experienta pineala, umanitatea ar putea transcende egou-ul, iar potentialul starii de spirit, scopul inteleptilor yoghini si al calatoriilor psihedelice, ar putea fi realizate de intreaga umanitate.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!