Citat de viață al lui Osho despre cum ar trebui să fie iubirea

Citat de viață al lui Osho despre cum ar trebui să fie iubirea

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 August 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatii

De mult timp căutăm o definiție precisă a iubirii. Mulți înțelepți, filosofi și chiar oameni de știință au vorbit despre asta. Fiecare are propria sa versiune. În acest articol vom vedea modul în care vede Osho iubirea. Citatul este cu adevărat semnificativ pentru viață. Căci ce poate fi mai puternic legat de viață decât iubirea însăși?

“Iubirea trebuie să fie de o calitate astfel încât să îți aducă libertate, nu lanțuri; iubirea îți dă aripi și te susține să zbori cât mai sus cu putință.”

Desigur, acest citat poate să nu fie pe plac multora. Pentru mulți, iubirea lor nu corespunde acestei afirmații. Adică, mulți au o relație care implică gelozie, interdicții, verificări și așa mai departe. Acestea sunt lanțuri pentru oameni, nu aripi.

Gelozia îngrădește omul. De exemplu, aceasta poate să se manifeste prin interdicții de a merge undeva. La întâlniri cu prietenii, prietenele sau poate la evenimente corporative. Nu trebuie să uităm de verificarea rețelelor sociale. Mulți oameni își verifică corespondența reciprocă. Cred că acestea sunt cu adevărat lanțuri pentru oameni.

Căci se pierde senzația de spațiu personal. Pare că ți-ai dedicat viața altcuiva să o conducă. Această senzație este într-adevăr un lanț, nu aripi. Și mulți pot să trăiască astfel o întreagă viață. Trebuie să reflectăm la asta.

De asemenea, este important să acordăm atenție momentului în care începem să facem ceva nou. Cred că acesta este unul dintre cele mai importante aspecte. Să ne imaginăm că ați hotărât să începeți să cântați. Și persoana apropiată vă spune: “Ce prostie? Nu vei reuși, nici măcar să nu te gândești să faci asta. Doar vei pierde timpul și banii.”

Acesta este un exemplu strălucitor de lanțuri. Astfel de fraze ne restricționează și este dificil să începem ceva nou sau să ne dezvoltăm într-un fel. Te poți simți descurajat din start. Toată pasiunea este stinsă de astfel de afirmații. Este bine să fim atenți la asta.

Cum arată iubirea într-o astfel de situație? Acea iubire care dă aripi? Începeți ceva și persoana vă dă aripi. Cu alte cuvinte, spune: “Înainte! Vei reuși în tot ceea ce faci! Este foarte interesant. Îți doresc noroc. Dacă ai nevoie, pot să te ajut.” Așa arată iubirea.

Când unu plus unu devin trei. Când forțele voastre cresc, când deveniți mai buni. Și partenerul vostru la fel. Această hrănire reciprocă cu emoții dă roadele sale.

În general, esența umană constă în a zbura cât mai sus. Avem potențial, putem realiza cu adevărat multe. Pentru noi înșine și pentru ceilalți. Și dacă cineva apropiat ne împiedică, atunci trebuie să schimbăm acest lucru.

Da, uneori va trebui să schimbăm o persoană, chiar dacă pare dificil. Nu este o opțiune să trăim o viață întreagă în lanțuri. Sper că sunteți de acord cu mine. Cu toate acestea, nu ar trebui să învinovățim persoana care oferă lanțurile în loc de aripi. Adevărul este că, cel mai probabil, nu știe altfel.

Adică, așa a fost în copilăria lui. Așa vorbeau cu el părinții. Poate în grădiniță și școală. S-a obișnuit cu ideea că este normal (ignorați faptul că folosesc pronumele “el”, acest lucru este valabil pentru toată lumea, atât pentru bărbați, cât și pentru femei). Nu a văzut alte modele de comportament.

Imaginați-vă o persoană pe care nimeni în viața ei nu a susținut-o, ci doar a oprit-o și a criticat-o. Ce să așteptați de la ea în viața adultă? Desigur, va continua să se comporte la fel, crezând că este normal. Poate chiar să creadă că este bine, deoarece astfel de cuvinte le-au fost spuse de mamă. Iar mama nu va spune ceva rău.

Da, puteți ajuta astfel de oameni, dar, de obicei, ei nu se schimbă. Cu rare excepții, atunci când își pot conștientiza problema și pot merge la un psiholog. Dar de cele mai multe ori vedem doar negarea.

Aici depinde de voi să decideți cu cine merită să construiți iubirea și cu cine nu.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!