Cinci semne că le oferi altora prea mult din tine! Pentru tine câți oameni s-ar opri din treaba lor?

Cinci semne că le oferi altora prea mult din tine! Pentru tine câți oameni s-ar opri din treaba lor?

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 December 2022 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieViata

Amintește-ți, dragostea adevărată nu începe cu ei, ci cu tine. Tristețea oamenilor pe care îi iubim este o parte a oricărei relații romantice; dar dacă oferi prea mult din tine până la limita sacrificiului de sine, se poate termina doar într-un singur mod: suferință, epuizare și pierderea ta sau a obiectivelor tale.

Iată cinci semne că oferi prea mult din tine nevoilor altora:

1. Te simți complet epuizat de sarcinile de zi cu zi – aceasta este o mare problemă. Adesea, când ne oferim atât de mult, suntem atât de împovărați, încât chiar și sarcinile simple zilnice, cum ar fi spălarea vaselor, par copleșitoare. Pentru că atunci când dăruiești atât de mult din tine altora, nu mai ai energie pentru a-ți menține spiritul în viață.

Este bine să ajuți oamenii din jur, dar nu te lăsa pe tine, rezervă-ți timp și energie pentru activitățile și plăcerile tale, și tu trebuie să trăiești și să te bucuri de viață!

2. Oamenii din jurul tău sunt neputincioși fără ajutorul tău – când te dăruiești oamenilor pe care îi iubești în așa măsură încât sunt complet neputincioși fără tine, nu te afectează doar pe tine, ci și pe ei. Ajută-i atunci când au nevoie, dar nu le rezolva toate problemele. Fiecare are viața lui și trebuie să se descurce singur, chiar dacă este copilul tău.

3. Te simți vinovat atunci când faci ceva pentru tine, dar pentru alții nu – dacă te simți vinovat că ai făcut ceva pentru tine, este semn că ai dat prea mult celorlalți. De fapt, ai trecut atât de mult limita încât ai uitat de tine. Poate sunt momente în care te simți binecuvântat că poți face ceva pentru, și ai vrea să faci asta pentru toată lumea, însă gândește-te că sunt oameni care nu merită iar destinul te ajută pe tine pentru că meriți.

4. Îți pasă prea mult de ceea ce cred alții despre tine. Ți-e atât de frică să nu superi alți oameni, încât ești gata să sacrifici fericirea ta doar pentru a nu deranja fericirea altora. Adevărul este că nu contează ce cred ceilalți despre tine, dacă știi că ești un om bun. Oamenii oricum ne vor judeca, oricât de mult bine le-am face, poți să le dai toată săptămâna, dacă duminică nu mai ai, nici nu vei mai conta pentru ei. Trăiește și pentru tine, ține cont de fericirea ta!

5. Oamenii îți spun că trebuie să ai grijă de tine. În viața noastră, există oameni care văd realitatea. Aceștia sunt prieteni adevărați și nu ar spune asta dacă nu ar fi îngrijorați pentru tine. Când ajungi să te sacrifici prea mult pentru cei din jur, riști să îți ignori prietenii adevărați sau chiar familia. Ascultă de sfatul lor, pentru că ei te cunosc mai bine și altfel văd situația din exterior.

Ești o persoană încăpățânată dar ești și ușor exploatat. Vrei să ajuți și să faci tot ce poți pentru oamenii din jur. Aici ar trebui luate în considerare câteva lucruri importante. Pe de o parte, dacă ajuți mereu pe cineva sau îl forțezi să fie dependent de tine, nu îl ajuți deloc. Nu faci decât să îi fie mai rău.

În al doilea rând, dacă nu ai grijă de tine, mai devreme sau mai târziu, nimeni nu îți va mai da importanță. Amintește-ți, dragostea adevărată nu începe cu ei, ci cu TINE. Pe primul loc în viața ta trebuie să fii tu, dacă nu vrei să ajungi să suferi în locul lor.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!