Chiar și cea mai puternică persoană obosește să fie puternică și are nevoie de o pauză.

Chiar și cea mai puternică persoană obosește să fie puternică și are nevoie de o pauză.

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 November 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viață

Chiar și cea mai puternică persoană se obosește să fie puternică, pentru că această putere nu i-a fost dată de la naștere. A învățat să fie astfel, confruntându-se cu multe dificultăți și obstacole pe care a trebuit să le depășească singur.

Chiar și cea mai puternică persoană poate simți că este epuizată. Chiar și cei curajoși și rezistenți, uneori, obosesc să aibă grijă de cei din jur. Chiar și ei vor să evadeze pentru o perioadă scurtă din viața independentă pe care au ales-o cândva, din toate problemele pe care trebuie să le rezolve, din toată munca pe care trebuie să o facă.

Aceste persoane puternice au obosit pentru că ceilalți se bazează mereu pe ele, în timp ce ele nu au pe nimeni pe care să se bazeze. Chiar nu pot spune că nu pot face ceva, pentru că lumea întreagă se așteaptă să fie mereu în acolo și să rezolve totul.

Chiar și cea mai puternică persoană are nevoie de iubire și atașament. Nimeni nu vrea să se simtă singur. Nimeni nu își dorește să fie respins. Uneori, chiar și oamenii puternici nu mai vor să fie eroi. Uneori, chiar și ei încep să aibă nevoie de cineva care să îi ‘salveze’ sau cel puțin să fie lângă ei. Au nevoie și de cineva pe care îl pot numi cel mai bun prieten sau partener. Cineva care să le dezvăluie toate lucrurile minunate pe care le poate face o persoană cu adevărat dedicată.

Pentru că uneori, chiar și cea mai puternică persoană se lasă sub povara grea. Și de obicei se întâmplă atunci când uită de ei înșiși din cauza faptului că au fost prea mult timp puternici. Atunci când nu se pot ridica din pat pentru că corpul lor, inima și sufletul sunt copleșite de greutate. Atunci când tot ce au construit se prăbușește și nu este nimeni în jur care să îi ajute.

Chiar și cei mai puternici oameni au nevoie uneori de odihnă, au nevoie să lase ‘volanul’ altora pentru o vreme. Trebuie să încetinească și să-și reîncarce bateriile pentru a nu se epuiza complet și a nu se distruge. Trebuie să fie deschiși la schimbare și să permită celor din jur să facă ceva în locul lor. Pentru că nu au superputeri. Sunt și ei oameni și au nevoie să simtă asta.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!