Chefirul și beneficiile sale unice pentru sănătate: 10 schimbări care se vor întâmpla în organism dacă începeți să beți chefir în fiecare zi

Chefirul și beneficiile sale unice pentru sănătate: 10 schimbări care se vor întâmpla în organism dacă începeți să beți chefir în fiecare zi

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 December 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Chefirul este cunoscut de aproape toată lumea încă din copilărie. Cu toate acestea, în ultimii ani, băutura a început să câștige popularitate în alte părți ale globului datorită interesului crescut pentru probiotice și ca un excelent ajutor pentru pierderea în greutate.

Iată principalele acțiuni ale Chefirului – 10 schimbări care se vor întâmpla în organism dacă începeți să beți chefir în fiecare zi

1. Nivelul zahărului din sânge este normalizat

În 2015, oamenii de știință au efectuat un studiu în care persoanele cu zahărul din sânge crescut au băut chefir în fiecare zi timp de 3 luni. S-a dovedit că băutura scade nivelul de glucoză. Acest lucru indică faptul că acest produs din lapte fermentat poate fi de ajutor în tratamentul diabetului.

2. Indicatorii de colesterol vor scădea

Chefirul ajută la scăderea colesterolului. Pentru a studia acest subiect, au fost recrutați voluntari care au băut 4 pahare de chefir pe zi. După 2 luni, s-a observat o scădere semnificativă a nivelului de „colesterol rău” în grupul de control. Potrivit medicilor, probioticele afectează modul în care organismul produce, procesează și utilizează această enzimă.

3. Intoleranța la lactoză poate dispărea

Persoanele cu intoleranță la lactoză pot consuma chefir fără a prezenta simptome, deoarece bacteriile prezente în el distrug o mare parte din acest carbohidrat. Un studiu din 2003 a constatat că, consumul regulat de chefir în timp îmbunătățește absorbția lactozei și poate ajuta la depășirea intoleranței la lactoză.

4. Oasele vor deveni mai puternice

Osteoporoza se caracterizează prin deteriorarea țesutului osos. Această boală este deosebit de comună în rândul vârstnicilor, și duce la creșterea bruscă a riscului de fracturi. Obținerea suficientă de calciu din alimentație este una dintre cele mai eficiente modalități de a îmbunătăți sănătatea oaselor și de a încetini dezvoltarea osteoporozei.

În plus, studii recente au asociat chefirul cu absorbția crescută a calciului în celulele osoase. Acest lucru are ca rezultat o densitate osoasă îmbunătățită, ceea ce ar trebui să contribuie la prevenirea fracturilor.

5. Digestia se va îmbunătăți

Probioticele conținute în chefir ajută la restabilirea echilibrului bacteriilor benefice din intestin și la normalizarea procesului de digestie, ceea ce va avea un efect pozitiv asupra siluetei: balonarea va dispărea, ceea ce înseamnă că centimetrii în talie vor scădea. Chefirul este eficient în refacerea organismului după diaree, precum și după o perioadă de tratament cu antibiotice. Are efect antibacterian, chefirul este recomandat pentru gastrită, ulcer gastric și duodenal.

6. Simptomele alergiei și astmului pot dispărea

Cercetătorii au studiat reacția șoarecilor cu plămâni afectați la aportul unui produs lactat fermentat. După cum au arătat experimentele, la animale, chefirul este capabil să suprime reacțiile inflamatorii asociate cu alergii și astm. Băutura poate avea un nou potențial terapeutic pentru tratamentul astmului bronșic alergic. În prezent, se fac cercetări în acest domeniu.

7. Imunitatea va crește

Kefirul poate stimula sistemul imunitar. Nu degeaba această băutură a fost dată din cele mai vechi timpuri persoanelor care suferă de orice boală și copiilor cu sănătate slabă. Kefirul are proprietatea de a menține protecția intestinelor împotriva pătrunderii microbilor dăunători. În plus, stimulează sinteza de anticorpi protectori în sânge pentru a lupta împotriva virușilor. În 2005, studiile de laborator au arătat că acest produs din lapte fermentat poate fi de ajutor și în tratamentul tumorilor.

8. Sistemul cardiovascular se va întări

Conform rezultatelor experimentelor, chefirul scade tensiunea arterială și previne tahicardia cauzată de hipertensiunea arterială. În plus, reduce riscul de ateroscleroză și multe alte probleme ale sistemului cardiovascular.

9. Protejează împotriva cariilor

Probioticele conținute în acest produs lactat au proprietăți anticariogenice. Prin urmare, utilizarea regulată a chefirului poate deveni un ajutor excelent în lupta împotriva cariilor. În ceea ce privește eficacitatea sa, poate fi comparată cu procedura de spălare cu fluor.

10. Starea ta de spirit se va îmbunătăți

Majoritatea oamenilor care beau chefir zilnic raportează o îmbunătățire nu numai a bunăstării lor generale, ci și a dispoziției lor pozitive. Iar acest lucru este dovedit științific: produsul din lapte fermentat elimină creșterea nivelului de cortizol legată de stres și crește nivelul de serotonină. În plus, această băutură probiotică reduce simptomele fizice legate de stres, cum ar fi durerile abdominale și simptomele răcelii.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!