Cele mai rele zile ale tale nu te definesc, greșelile nu ar trebui să te facă să renunți

Cele mai rele zile ale tale nu te definesc, greșelile nu ar trebui să te facă să renunți

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 November 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPsihologieViata

Da, ai trecut prin momente grele. Nu, nu ai răspuns întotdeauna în cel mai bun mod posibil. Cu toate acestea, nu ar trebui să lăsați niciodată trecutul să vă definească. Nu ar trebui să lași niciodată ca greșelile tale să te facă să te simți o persoană oribilă, irecuperabilă. Puteți oricând să îndreptați lucrurile. Poate nu cu o altă persoană, ci în interiorul tău.

Când observi lucruri despre tine pe care ai vrea să le schimbi, s-ar putea să te simți inconfortabil, dar acesta este de fapt un lucru pozitiv. Înseamnă că te auto-reflectezi. Înseamnă că ești conștient de zonele în care trebuie să aibă loc creșterea. Înseamnă că ai făcut primul pas în călătoria ta pentru a te îmbunătăți.

Nu întotdeauna vei înțelege bine. Uneori, vei spune ceva greșit sau vei lăsa furia să ia tot ce e mai bun din tine sau vei cădea în modele vechi, distructive. Uneori, vei face un pas înainte și doi pași înapoi. Dar e în regulă, atâta timp cât nu îți pierzi speranța în tine. Atâta timp cât vei continua să depui efort în fiecare zi.

Nu îți poți petrece restul vieții urându-te pentru ceva ce nu poți să te întorci și să-l schimbi. Ai voie să-ți dorești să gestionezi lucrurile diferit, dar în loc să te îmbolnăvești reluând trecutul, lucrează pentru a face mai bine în viitor. Promiteți-vă că vă veți menține la un standard mai înalt înainte.

Ține minte, cele mai rele zile ale tale nu te definesc. Crizele și greșelile tale sunt doar o mică parte din trecutul tău. Sunt și momente frumoase. Momente în care ai fost amabil, grijuliu și curajos. Nu uita de tot binele din inima ta. Amintiți-vă că aveți capacitatea de a răspândi dragoste și bunătate. Puteți face schimbări pozitive. Nu ești destinat să strici tot ce atingi, în ciuda a ceea ce îți spun îndoielile tale.

Chiar dacă există momente în care te simți pierdut și singur, asta nu înseamnă că te vei simți mereu pierdut și singur. Chiar dacă au fost momente în care ai făcut o greșeală, asta nu înseamnă că ești doar capabil să faci greșeli. Nu te gândi atât de puțin la tine. Nu presupune că ești un eșec. Nu te pregăti pentru dezamăgire pentru că s-ar putea să te surprinzi.

Ai atât de mult potențial. S-ar putea să nu îl poți vedea pentru că ești încă blocat cu lucruri stupide pe care le-ai făcut în trecut, dar există. O să fii bine. Vei merge înainte, puțin câte puțin, în fiecare zi până când ajungi într-un loc în care te simți confortabil.

S-ar putea să te simți groaznic acum, dar asta nu înseamnă că sentimentul va dura toată viața. Aceasta poate fi una dintre cele mai rele zile ale tale, dar este doar temporară. Mâine va veni și va aduce un set cu totul nou de posibilități. Mâine, s-ar putea să te impresionezi. Mâine, s-ar putea să te distrezi. Uneori, trebuie să iei o pauză de a privi în urmă și să te concentrezi pe ceea ce este înainte.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!