Cele mai populare remedii naturiste din bucătăria noastră

Cele mai populare remedii naturiste din bucătăria noastră

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 March 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Natura este locul din care ar trebui să ne luăm toate cele necesare organismului! Alimentele de mai jos se găsesc aproape în fiecare casă și unii oameni le consumă în cantități mari în fiecare zi.

Iată care sunt principalele remedii naturiste din bucătăria noastră:

Ceapa

Este considerată cea mai benefică legumă care ajută organismul să scape de bacterii. Un antiseptic natural. Întărește sistemul imunitar. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii pur și simplu sugeau ceapă crudă atunci când aveau probleme de sănătate. Astfel, scăpau de boală, crezând că ceapa este capabilă să „sugă” răul din organism.

Pentru a dezinfecta camera, curăța locul de bacteriile și germenii dăunători, tot ce trebuie să faceți este să tăiați o ceapă în mai multe bucăți și să o puneți pe masă într-o farfurie.

O rețetă unică pentru a scăpa de bacteriile Escherichia coli. Amestecați suc de ceapă și suc de lămâie în proporții egale.  Apoi luați câte o jumătate de linguriță pe zi.

Varza

Un aliat puternic pentru organism care distruge germenii. Se crede că varza devine deosebit de benefică atunci când este fermentată. Varza murata (cu morcovi) poate fi consumată în fiecare zi, mai ales în perioada rece, toamna și iarna. Ajută sistemul imunitar să lupte cu împotriva gripei și răcelii.

Miere

Mierea de albine este considerată ca fiind cel mai bun „antibiotic natural”, pe lângă multe alte beneficii pe care le are pentru organismul omului, un dar de la Dumnezeu. Oamenii de știință, efectuând experimente, au descoperit că mierea conține o substanță specială de origine proteică.

Urmând un tratament cu miere de albine, poți vindeca ulcerul stomacal. Produsele apicole sunt, de asemenea, folosite pentru a trata cu succes rănile și arsurile. Acest lucru dovedește încă o dată că mierea este un antiseptic și antibiotic natural.

Mierea poate vindeca răcelile, durerile de gât. Dar rețineți că produsele apicole pot să nu fie potrivite pentru toată lumea și, în unele cazuri, pot provoca reacții alergice.

Scorțișoara

Ca și ceapa, scorțișoara a fost folosită ca antibiotic natural în vremurile străvechi. Scorțișoara, pe lângă proprietățile sale vindecătoare, este considerată un antioxidant natural și un excelent stimulent al sistemului imunitar uman.

Scorțișoara este bogată în antioxidanți, stimulează sistemul imunitar, dezinfectează intestinele, revigorează, îmbunătățește digestia, este un remediu excelent pentru răceli și diaree.

Astragalus

Astragalus are un efect tonic asupra corpului uman. A fost folosit cu succes de multe decenii în medicina chineză pentru a întări sistemul imunitar, a ameliora stresul, a îmbunătăți performanța și performanța mentală. Astragalus tratează cu succes răceala, protejează ficatul.

Pe lângă ierburile și produsele naturale de mai sus, există multe alte plante folosite în remedii naturale. Pe care le folosiți cel mai des?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!