Cele mai frumoase vorbe de duh pline de intelepciune ale Parintelui Arsenie Boca

Publicitate

“Subsemnatul m-am nascut in 1910, septembrie 29, in Vata de Sus, jud. Hunedoara. Scoala primara si liceul in oraselul Brad, acelasi judet. De pe atunci mi se remarca o anumite inclinatie spre singuratate si spre probleme de religie, chiar peste puterile mele de atunci…”, asa isi incepea Parintele Arsenie Boca autobiografia.

Considerat a fi cel mai mare duhovnic roman al secolului XX, Parintele Arsenie Boca a lasat in urma multe sfaturi duhovnicesti in care poate fi observata lumina divinitatii. Despre Parintele Arsenie Boca, Parintele Serafim de la Casiel, fost ucenic al “Sfantului Ardealului”, spunea “Un sfant ca Arsenie Boca se naste la 2000 de ani.”

Iata care sunt cele 20 de cugetari pline de intelepciune divina oferite de Parintele Arsenie Boca:

#1. “M-am inhamat la carul cu un ideal cam greu, transformarea omului in Om, fiul mai mic al lui Dumnezeu si frate al Fiului Sau mai mare, insa toate idealurile au in ele ceva paralizant, nu te lasa sa te ocupi de nimicurile acestei vieti.”

#2. “Nimic nu poate inlocui lipsa iubirii, dar iubirea inlocuieste toate neajunsurile.”

#3. “Nu suntem nascuti de timp, ci de vesnicie. Asa se face, ca avem intr-o farama de tarana si celalalt taram. Desi traim o vreme imbracati de lumea aceasta, totusi ni se intampla clipe cand fratele vis si sora moarte ne dau tarcoale si ne despica faptura in doua.”

#4. “Lucrul cel mai imposibil din lume ar fi o unificare a mintilor. Fiecare e unic in lume; de-ar invia tot oamenii de la Adam pana la sfarsitul lumii, n-ai sa gasesti doi oameni identici. Aceasta este genetic adevarat.”

#5. “O alta taina a lui Dumnezeu e si aceasta: nu pedepseste toata rautatea tuturor aici si numaidecat; precum nici nu slaveste bunatatea tuturor aici si numaidecat. Daca ar face asa, atunci si oamenii ar face binele de frica; mantuirea ar fi de sila, iar nu o fapta a libertatii si a dragostei.”

#6. “Oare stii, omule, ca din prima si pana in ultima zi a vietii tale alergi mereu? Iti transporti sufletul spre limanul imparatiei lui Dumnezeu, in caruta trupului tau. Fii hotarat! Incearca si ai sa vezi cat poate un om care vrea sa fie curat. Dumnezeu e pretutindeni doar ca trebuie rugat. Uneori chiar o rugaciune scurta facuta insa din tot sufletul si cu toata inima te ajuta daca o zici cu putere.”

Publicitate

#7. “Cea mai grea lupta in viata aceasta nu este alta decat biruirea de sine. Caci biruira de sine duce la propasirea binelui.”

#8. “De la carma mintii atarna totul. Daca nu ai ordine in minte nu poti avea ordine in viata.”

#9. “Toate diamantele lumii sunt un gunoi, fata de o clipa petrecuta in lumina dumnezeiasca.”

#10. “Pana la Dumnezeu, nu este nici jos, nici sus, nici aproape, nici departe, pentru ca Dumnezeu este pretutindeni si de aceea El e mai aproape de tine decat sufletul si trupul tau, numai sa stii si sa afli aceasta apropiere prin credinta si rugaciune.”

#11. “Cand Mantuitorul prounceste iubirea de vrasmasi, El n-o face ca sa te ingenuncheze in fata celui rau, ci ca sa te elibereze de raul din tine si in felul acesta sa-l limiteze.”

#12. “Sa nu va ganditi niciodata ca dupa moarte veti mosteni imparatia pe care n-ati trait-o inca de pe pamant.”

#13. “Inima omului are trei compartimente: primul este Cunoasterea, ca o conditie esentiala a realitatii lumii de dincolo; al doilea, iubirea, necesara sfintirii si curatirii omului si al treilea, vointa, necesara desavarsirii omului.”

#14. “Iubirea lui Dumnezeu fata de cel mai mare pacatos este mai mare decat iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu.”

#15. “Cea mai lunga cale este cea de la urechi la inima, adica de la informatie la convingere.”

#16. “Cand dai, la inceput dai din ceea ce ai, apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce esti.”

#17. “Pana nu-L gasesti pe Dumnezeu, nu te afli nici pe tine, nu-ti gasesti nici sensul tau, nici sensul lumii.”

#18. “Iisus a tamaduit orbirea ochilor, dar n-a putut tamadui orbirea rautatii. Orbia rautatii nu are leac, dar are pedeapsa.”

#19. “Nu e un biruitor mai mare pe pamant, decat acela care se biruieste pe sine insusi si domneste asupra patimilor sale.”

#20. “Mai, strigati, cand aveti necazuri:”Ajutati-ma!”, ca eu va aud de acolo de unde sunt si va ajut mai mult decat cand sunt in viata. Strigati numai, ca eu va ajut!”

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Citate

Esti un om puternic azi pentru ca ai putut sa treci peste toate greutatile si suferintele primite de la viata! Nu baga in seama ce spun cei din jur, numai tu stii prin cate ai trecut…

Publicitate

“Orice progres se petrece dincolo de zona de confort.” Michael John Bobak

Viata nu este usoara. Putem sa avem noroc in viata si sa ne transformam visele in realitate doar daca avem capul pe umeri si suntem dispusi sa muncim din rasputeri. Ideal ar fi daca am putea san e incepem fiecare dimineata cu dorinta de a ajunge mai departe decat in ziua anterioara si cu dorinta de a ne lupta cu situatiile si oamenii ce ne ies in cale.

Atragem schimbarile in viata noastra atunci cand ne complacem in situatii comode, cand nu suntem fericiti si impliniti pe un anumit plan din viata noastra, dar nici nu facem nimic pentru ca ne lipseste curajul. Pana la urma vorbim despre curajul de a fi autentici si de a manifesta toate darurile cu care ne inzestreaza Dumnezeu.

Cat timp experiementam iubirea, viata noastra va fi armonioasa, linistita, iar fiecare zi ne vom bucura de miracole. Echilibrul este disturbat atunci cand intervine frica, frica de durere. Fie ca este frica de a fi ranit de persoana iubita, frica de a pierde un loc de munca stabil, frica de a-ti asuma un risc, frica de a fi bolnav, toate aceste trairi au aceiasisursa si anume frica de durere.

Fie ca ii spunem Divinitate, Dumnezeu, Sursa, atat timp cat increderea noastra in Creator este absoluta si nezdruncinata, nu avem de ce sa traim cu frica in suflet. Totul este iubire in jurul nostru, noi suntem iubire si am fost cu totii creati pentru a experiementa cele mai frumoase sentimente si pentru a trai cu bucurie fiecare zi. Daca avem aceasta convingere, vom primi cu sufletul deschis orice provocare menita sa schimbe situatia in care suntem blocati si care ne va ajuta in evolutia noastra spirituala.

Publicitate

Cand suntem scosi din zona de confort si suntem in situatii in care nu am fost primul instinct este de ne speria, de a face un pas inapoi. Nu este nici o problema atat timp cat facem acel pas inapoi si respiram adanc de cateva ori, inchidem ochii si cautam in sufletul nostru drumul spre lumina si incredere ca tot ceea ce primim ne va ajuta in evolutia noastra, chiar daca drumul poate fi anevoios.

Trebuie sa avem incredere si sa renuntam in a mai face planuri, doar lasand lucrurile sa fie si sa isi urmeze cursul vom putea sa ne bucuram de ceea ce urmeaza provocarilor. Sa nu nemai fortam si sa nu ne mai agatam ca lucrurile sa se intample asa cum ratiunea ne dicteaza. Sa ne acordam in fiecare zi macar 10 minute in care sa ne ascultam sufletul si sadescoperim ca in interiorul nostru avem si curajul si intelepciunea sa facem toate acele schimbari menite sa ne ajute sa gasim fericirea si iubirea autentica.

Sa avem incredere ca totul se intampla asa cum este firesc sa se intample, ca nimic nu este intamplator, iar cu cat provocarea pe care o experimentam este mai mare, cu atat evolutia si transformarea nostra va fi mai profunda.

Nu putem evita esecurile din viata. – Cu cat acceptam mai usor ca putem avea parte de esecuri, cu atat vom deveni mai creativi. Nu putem sti niciodata daca ideile noastre vor functiona, insa putem fi siguri ca daca nu incercam, nu vom avea rezultate. Orice am incerca, putem doar sa avem success sau sa invatam o importanta lectie de viata. In fiecare dintre situatii avem de castigat!

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala