Cele mai frumoase invataturi pentru sufletul tau! – “Orice rău ar fi să-i faci altcuiva, fă-ţi-l întâi ţie însuţi.”

Publicitate

“Nu trebuie sa regreti nimic din viata. Trebuie sa inveti lectia oferita de orice fel de experienta si sa o porti asupra ta, in calatoria ta inainte.” – Aubrey O’Day;

Tu eşti cel care a cerut să fie lăsat aici, pe acest Pământ, astfel încât să poţi face ceva remarcabil, ceva care contează pentru tine, pe care nu ai fi putut să-l faci nicăieri altundeva şi nici altcândva.

Singurele lucruri care contează cu adevărat la sfârşitul sejurului tău pe acest Pământ, sunt: Cât de frumos ai iubit? si Care a fost calitatea iubirii tale?

Fiecare persoană, întâmplările vieţii tale, toate sunt cu tine pentru că tu le-ai atras înspre tine. Ceea ce alegi să faci cu ele este treaba ta.

Orice rău ar fi să-i faci altcuiva, fă-ţi-l întâi ţie însuţi.

Nu există o problemă care să nu îţi lase un dar după ce trece. Cauţi problemele pentru că ai nevoie de darurile lor.

Nu ţi se va trimite niciodată o dorinţă fără să-ţi fie dăruită şi puterea de a o realiza. S-ar putea însă să fie nevoie să depui efort pentru aceasta.

Nu exista greşeli. Întâmplările pe care le atragi asupra ta, oricât de neplăcute ar fi ele, sunt absolut necesare pentru ca tu să înveţi ceea ce trebuie să ştii. Fiecare pas pe care îl faci este necesar pentru că tu să ajungi la ţelul pe care ţi l-ai propus.

Ia aminte la ce îţi spune viaţa. Ea îţi arată tot ce trebuie să ştii despre ceea ce poţi să devii.

Ceea ce te inspiră, te şi ghidează şi te şi apără.

Singura datorie pe care o ai, oricând, în cursul oricărei vieţi, este să-ţi fii loial ţie însuti.

Câţi îşi trăiesc vieţile fără să descopere vreodată ceea ce ştiu sau ce iubesc? Mulţi. Este datoria ta să nu îţi îngădui să ajungi ca ei.

Nu e nimic de iertat când ştii că ai chemat la tine toate experienţele din viaţa ta. De ce te-ai încrunta la cei care îţi aduc ceea ce ai cerut?

Când trăieşti cu maximă intensitate, nu mai contează deznodământul jocului. Orice s-ar întâmpla, este bine.

O viaţă este şansa ta de a exprima Sinele în cel mai palpitant şi creativ mod cu putinţă.

Ţi-ai reglat capacitatea de percepţie la o anumită frecvenţă, şi numeşti tot ceea ce poţi vedea “lumea”. Te poţi acorda, oricând, la frecvenţe noi.

Publicitate

O viaţă creativă şi plină de iubire pentru ceva, orice, este o viaţă sănătoasă. Când faci ceea ce te face fericit, ai parte de vindecare şi siguranţă.

Pentru a putea începe să înveţi orice, trebuie să laşi la o parte siguranţa pe care ţi-o dă ignoranţa. Semnul de recunoaştere al ignoranţei tale este tăria cu care crezi în nedreptate şi în tragic. Ceea ce omida numeşte sfârşitul lumii, adevăratul Maestru numeşte fluture.

Nu exista paradisuri, nici infernuri, ci doar aceste lumi nesfârşite pe care tu însuti le creezi, până în momentul când vei găsi soluţia.

Fă ceea ce ai visat întotdeauna să faci şi nu va mai rămâne loc pentru regrete.

Împărtăsindu- ţi iubirea, vei fi purtat către o viaţă magică, a fericirii interioare, pe care alţii, neîmpărtăşind-o cu tine, nu o pot cunoaşte.

Unii spun să înduri, unii spun să slujeşti, unii să te detaşezi. Dar cine îţi spune să găseşti ceea ce este cu adevărat bine pentru tine?

Să înveţi înseamnă să descoperi ceea ce ştiai deja. Să faci înseamnă să demonstrezi că, într-adevăr, ştii. Să-i înveţi pe alţii înseamnă să le aminteşti că şi ei ştiu, la fel de bine ca şi tine. Sunteţi, cu toţii, învăţăcei, muncitori, învăţători.

Cel mai bine ştii să îi înveţi pe ceilalţi lucrurile pe care tu însuţi trebuie să le înveţi cât mai bine.

Pentru a aduce ceva în viaţa ta, imaginează-ţi că este deja acolo.

Destinul nu te forţează să mergi într-o direcţie pe care nu vrei să o urmezi. Tu eşti cel care alegi. Destinul tău este în mâinile tale!

Continuă să eviţi problemele, şi nu vei fi niciodată cel care le-a depăşit.

Ţi-ai dat propria viaţă ca să ajungi cine eşti astăzi. A meritat?

Eşti o fiinţă a luminii. Ai venit din lumină, te vei întoarce în lumină; la fiecare pas te înconjoară lumina fiinţei tale nelimitate.

Richard Bach

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Obiceiuri care iti afecteaza mintea daca le ignori, trebuie sa avem grija si de sanatatea mentala

Publicitate

„Indiferent daca gandesti ca poti sa faci un lucru sau gandesti ca nu poti sa il faci, ai dreptate.” Henry Ford.

Cu sanatatea mintala nu este de glumit. Nu este ca si cum ai ajunge ca prin magie la a fi fericita si sa ramai asa intreaga viata. Sanatatea mintala este ceva pe care o alegi prin fiecare decizie, actiune si reactie in viata ta de zi cu zi.

Acesta este motivul pentru care este extrem de important sa intelegi obiceiurile simple care par a fi exagerate din punct de vedere al sanatatii mintale, obiceiuri pe care, de multe ori, le ignoram.

1. Nu ai o rutina stabilita

S-ar putea sa nu crezi ca stabilirea unei ore in care sa mergi la culcare ca adult ar fi un lucru care sa iti afecteze sanatatea mintala. Creierele noastre chiar isi doresc o rutina. Amestecarea programului lasa confuz creierul, ceea ce duce la oboseala mentala. Este greu sa fii intr-o stare mentala buna atunci cand creierul tau este obosit.

2. Dependente digitale

Cu cat iti concentrezi energia mai mult asupra lucrurilor care se intampla in lume, cu atat vei avea mai putina energie pe care sa o concentrezi asupra ta. Cea mai usoara solutie este sa mai lasi telefonul jos, sa il opresti daca poti si doar sa iti lasi creierul sa rataceasca singur. Te vei simti libera.

3. Evitarea problemelor

In fiecare zi apar provocari noi de care trebuie sa te ocupi fie singura, fie alaturi de alte persoane. Exista atat de multe lucruri pe care nu le putem controla. Specialistii spun ca in 9 din 10 situatii este mai bine sa abordezi aceste probleme in mod direct decat sa le refuzi, sa le amani si sa nu le rezolvi.

4. Uiti sa notezi

Incercarea de a pastra o lista cu taskuri doar in cap este un obicei care poate provoca un dezastru starii tale mentale. Nu iti tine creierul intr-o stare de turbulenta; in schimb, scrie totul intr-o agenda pe care sa o iei cu tine tot timpul sau intr-o aplicatie de productivitate pe telefon.

Publicitate

5. Mananci alimente nesanatoase

Nu degeaba se spune ca esti ceea ce mananci. Creierul si intestinul sunt legate direct, motiv pentru care obiceiurile alimentare sanatoase inseamna un creier sanatos. Bunele obiceiuri alimentare incep de dimineata – energia pe care o iei din mancarea de la micul dejun stabileste standardul pentru ziua pe care urmeaza sa o incepi.

6. Nu acorzi atentie

Nu ignora obiceiurile bune pe care le-ai inceput. Mentinerea acestora este la fel de importanta ca renuntarea la obiceiurile proaste. Fa in continuare lucruri bune pentru tine… si vei ajunge acolo unde iti doresti sa ajungi.

Iata un indrumar de 10 lucruri de facut pentru a-ti mentine sanatatea mental, deci echilibrul de a face fata provocarilor.

Respectarea lor iti reda puterea personala, increderea in tine si in lume, energia, speranta, credinta:

1. Reflecta la ce se intampla, mediteaza si roaga-te.

2. Mergi la culcare la timp.

3. Trezeste-te devreme ca sa nu iti incepi ziua in graba si sa ramai asa toata ziua.

4. Spune NU proiectelor care nu se potrivesc programului tau sau care iti compromit sanatatea mentala.

5. Deleaga sarcini ca sa ii capacitezi pe altii si sa te degrevezi pe tine.

6. Simplifica-ti viata si elimina din ea tot ce nu iti mai face bine.

7. Invata ca mai putin inseamna mai mult. (Desi unul de regula nu e destul, deseori doua sunt prea multe.)

8. Aloca-ti extra timp sa faci lucruri si sa ajungi in locuri. Indiferent care.

9. Fa pace cu tine. Imprastie marile schimbari si proiectele dificile peste timp; nu le inghesui pe toate in acelasi timp.

10. Ia fiecare zi pe rand, incet, una cate una.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala