Cele mai frumoase ganduri despre femei: “A sta langa femeia iubita e o arta.”

Cele mai frumoase ganduri despre femei: “A sta langa femeia iubita e o arta.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 March 2019 in De Suflet

„Femeile trebuie să le spună bărbaților că ele sunt cele puternice. Că ele sunt mari, sunt puternice, sunt minunate. Adevărul este că femeia este întotdeauna cea puternică. Nu sunt vreo profesoară, dar aceasta este opinia mea.” (Coco Chanel)

Cateva ganduri despre dragoste si femei.

“Citeam undeva ca dragostea o poti intalni de doua-trei ori autentic, puternic. Dar unii au intalnit-o o singura data. Nu se poate generaliza.

Suntem o taina atat de mare. (…)Stai langa un om o viata intreaga si nu-l cunosti. La un moment dat, poate avea o reactie, o reactie ingrozitoare. Cum s-a intamplat cu Livia Jiga, dresoarea care a murit ucisa de tigrul ala pe care l-a crescut de mic. Pe urma a murit si tigrul, n-a mai mancat…

Eu personal cred ca mi-am sacrificat viata personala iubind foarte mult. Nichita Stanescu spunea ca “soldatul si artistul n-au viata personala”. E un foc care te arde, o patima. Dar niciodata n-am fost egoist, sa inlatur femeia de langa mine, dimpotriva, am atras-o spre mine, dar aici poate sa fie norocul sau ghinionul unui artist. Ca poate gasi o femeie cum era sotia lui Cézanne, care numai ea avea rabdare sa-i pozeze, pentru ca el picta atat de greu si-atat de mult, ca-i fugeau toate modelele. Ea invita oameni la masa, sa spuna cat e de genial, el nefiind recunoscut de critica vremii. Ea nu era un factor de decizie critic, dar il iubea atat de mult, incat femeia devenea altar.

Cand un artist are o asemenea sansa, feminitatea traieste in registrul tainei, al unei maternitati prelungite. Cand nu are aceasta sansa si fiecare trage numai pentru el, apar frustrari, apar gelozii. Gelozia patologica este un lucru care omoara, care distruge, unul il suspecteaza pe celalalt de lucruri la care nici macar nu s-a gandit. Aceasta prea mare grija de tine si negrija fata de ea sau de el duce la ceea ce se intampla acum. Nu pot sa generalizez, pentru ca oamenii sunt oameni, fiecare cu ale lui, dar, in ceea ce ma priveste, stiu ca niciodata nu am pus arta mai presus de dragostea mea si poate ca din cauza asta am avut de patimit.

Eu sunt nascut cu grija fata de femeie, dar, ca la Shakespeare, “soarta unei glume nu depinde de gura care-o spune, ci de urechea care-o asculta”. Un om poate sa interpreteze acest lucru ca pe o slabiciune si-atunci totul se distruge.

A sta langa femeia iubita e o arta. Intr-un fel, lucrul acesta face parte din afinitate. Stii cum se zice, „distanta pentru dragoste este ca vantul pentru foc. Daca dragostea e mare, o inteteste. Daca nu, o stinge“. In clipa in care incep discutiile, lucrurile nu mai sunt bune. Discutia, falsa terapie prin discutie e doar o amanare a sentintei.

Psihologia este numai o intelegere reductiva a omului. Ceea ce este frumos este spovedania in fata unui parinte duhovnic, spovedania in fata iubitei tale si reciproc. E o arta, un miracol si un risc pe care ti-l asumi.” – Dan Puric

“Cel care cunoaste atat de putin natura umana incat cauta fericirea prin schimbarea a tot ce ii sta in putere cu exceptia propriei lui dispozitii, isi va risipi viata in eforturi zadarnice.” – Samuel Johnson

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!