Cele mai frumoase cuvinte despre iertare! – “Sa ne amintim ca cine iarta multe si Dumnezeu ii va ierta multe in ziua judecatii…”

Cele mai frumoase cuvinte despre iertare! – “Sa ne amintim ca cine iarta multe si Dumnezeu ii va ierta multe in ziua judecatii…”

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 April 2019 in Dezvoltare Personala

„A ierta este, în esență, un atribut dumnezeiesc, iertarea omenească apărând în consecință ca încă o probă a prezentei suflului divin în faptură.” – Nicolae Steinhardt

Atunci cand in inima simti durere, imposibilitate de a-ti expune propriul punct de vedere, atunci cand cei din jur te umilesc in orice fel, dar tu taci, tu pleci capul, tu intorci si celalalt obraz, tu nu cartesti intrebandu-l pe Dumnezeu: „De ce?” atunci inseamna ca sufletul tau a dobandit pacea si linistea.

Privind la societatea contemporana, la multimea faradelegilor ce au loc in ea, adesea ne intrebam: „Cum sa iert?” Intrebare deloc usoara, mai ales ca rautatea a atins nivelul apocaliptic. Fratii se omoara, se blesteama, isi spun cuvinte grele de care macar nici nu se caiesc, copiii isi intorc spatele catre cei care le-au dat viata, mamele-si omoara copiii in pantece, parintii accepta si incurajeaza desfraul copiilor, se duc razboaie grele intre tari vecine…Sirul ar mai continua, dar ne-am saturat cu totii de toata murdaria.

Am vrea ceva curat, luminos, cald si linistit, dar nu putem gasi, caci sufletele noastre sunt putrede, pe ele geme „mucegaiul pacatelor”. Daca am putea scoate din inima spinii pacatelor, cei ai urii, invidiei, toate s-ar insenina. Dar daca insa am mai incerca sa uitam si raul pe care ni l-a facut cineva, sau binele pe care l-am facut si a ramas fara de rasplata, atunci in general, am avea speranta ca zburam, ca suntem aidoma fulgilor care zboara acolo unde ii duce vantul, dar totusi isi indeplinesc cu exactitate rolul lor. Inima s-ar umple de lumina, ar vedea sfinti pe toti cei din jur, n-ar mai judeca, n-ar mai vrea bogatii, nu s-ar mai aprinde de manie, in schimb ne-ar purta pe toti spre pace, liniste si dreptate.

Toate acestea nu le putem realiza noi, pentru ca suntem pacatosi, dar sa nu uitam ca la Dumnezeu totul este cu putinta. Sa-L rugam sa scoata spinii urii, sa dezradacineze patimile care distrug sufletul, mandria, mania, tinerea de minte a raului, minciuna, si sa ne daruiasca starea care ne-ar calauzi viata spre limanul linistii si a dragostei.

Sa ne rugam pentru dusmani, pentru ca doar asa vom stirbi mandria si incet, dar sigur, vom dobandi iertarea. Sa nu ne intrebam niciodata pentru ce? Dar sa ne amintim ca cine iarta multe si Dumnezeu ii va ierta multe in ziua judecatii.

Sa ne aplecam inca odata inimile noastre spre cei ce ne-au gresit si cu toata dragostea noastra sa spunem: „Iarta-ma frate, ca eu sunt vinovat, Dumnezeu sa te ierte si pe tine!”

Suntem liberi…

Suntem liberi sa fim cei ce suntem si cei ce dorim sa fim.

Suntem liberi sa ne consideram copiii Unei Infinite Constiinte Cosmice.

Suntem liberi sa fim infiniti in spirit la fel ca si Sursa Noastra Divina.

Suntem liberi sa fim deplin constienti de ceea ce suntem, de ceea ce avem si de ceea ce primim de la viata.

Suntem liberi sa alegem ceea ce gandim si suntem liberi sa devenim ceea ce gandim.

Suntem liberi sa-i lasam pe altii sa fie la fel de liberi in gandire precum dorim noi sa fim.

Suntem liberi sa daruim fara masura lumina din inimile noastre.

Suntem liberi sa iubim, sa ne iubim si sa fim iubiti pana dincolo de hotarele inimii.

Suntem liberi sa iubim pana in paradis si dincolo de el.

Suntem liberi sa devenim ceea ce iubim.

Suntem liberi sa fim fericiti, sa daruim fericire si sa primim fericire.

Suntem liberi sa daruim si sa ne daruim pe noi.

Suntem liberi sa fim recunoscatori.

Suntem liberi sa ne ascultam inima si sa mergem acolo unde ne duce ea.

Suntem liberi sa invatam din greseli pentru ca este singurul mod de a invata sa ne ridicam mai sus de fiecare data.

Suntem liberi sa ne pictam viata in culorile sufletului nostru si suntem liberi sa coloram lumea in nuantele viselor noastre!

Suntem liberi sa plutim pe marile vietii, acolo unde dorim, chiar daca uneori ne simitim ca barcile pierdute in larg.

Suntem liberi sa ne inaltam inspre oricare stea dorim, oricat de sus ar fi ea.

Sunem liberi sa visam pana dincolo de marginile Universului.

Suntem liberi cu adevarat numai de cealalta parte a fricii si a urii.

Suntem intotdeauna liberi sa fim mai buni, mai darnici si mai iubitori.

Tu cum alegi sa te simti astazi?

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!