Cele mai bune lectii de viata pe care ar trebui sa le cunoasca toata lumea! Scopul vietii nu este doar sa ne irosim timpul strangand tot mai multi bani…

Cele mai bune lectii de viata pe care ar trebui sa le cunoasca toata lumea! Scopul vietii nu este doar sa ne irosim timpul strangand tot mai multi bani…

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 January 2019 in Dezvoltare Personala

“Sufletul este așezat în trup precum un diamant necizelat, și trebuie să fie lustruit, altfel strălucirea sa nu va ieși niciodată la iveală. ” – Dante

Majoritatea dintre noi este concentrata asupra responsabilitatilor pe care le avem in fiecare zi – ceea ce societatea si familiile noastre considera ca este „succes” (adica: sa ai un salariu mare, sa ai o casa mare, sa ai un job respectabil, sa tinzi spre putere si dominare).

Adevarul este ca toate aceste metode de masurare a succesului pur si simplu nu pot si nu ne vor da acea doza de satisfactie de care avem nevoie.

Din acest motiv, iata care sunt cele 9 lectii pe care trebuie sa le inveti inainte de a ajunge la mijlocul vietii:

1. Pastreaza-ti pozitia – Am lucrat cu o multime de narcisisti, care aveau o atitudine ingrozitoare fata de copii si maturi. si o asemenea atitudine ne influenteaza puternic dezvoltarea, in special, daca aceasta are loc in copilarie. Atitudinea dura ne influenteaza personalitatea. Aveam 41 de ani cand am inteles ca trebuie sa am o pozitie ferma si sa-mi apar opinia in societate. Sa nu ma las influentata de nimeni.

2. Nu-ti compromite sufletul – Sunt lucruri care pot fi compromise – dimensiunea casei tale sau pozitia geografica a jobului tau, durata mutarii tale, etc. insa nu este deloc ok atunci cand iti compromiti sufletul. Daca faci asta, vei suporta consecinte groaznice.

3. Fii intelept atunci cand alegi pe cine sa iubesti – Persoanele cu care ai sau vei avea o relatie – casatorie, prietenie, afaceri, angajati – au o influenta majora asupra calitatii vietii tale. Nu le permite oamenilor sa te jigneasca sau sa te injure. Pur si simplu nu permite asta.

4. Nu astepta inca un minut pentru a-ti arata talentul – Mai multi ani la rand, eram de parere ca nu am talent – ma priveam ca pe un „sac cu bani” pentru familia mea. Eram de parere ca alti oameni sunt mai creativi decat mine. Iar asta era un neadevar. Eu nu mi-am permis sa vad ceea ce aveam in interior. Mai mult decat atat, asa am lasat ca multe dintre talentele mele sa piara in tacere, fara sa inteleg cat de valoroase sunt.

Odata ce am inceput sa-mi dezvolt puterea creativa din interior, lumea mea s-a schimbat intr-o noapte, iar jobul meu a devenit un instrument cu ajutorul caruia puteam sa imi exprim abilitatile creative.

5. Accepta ajutoru atunci cand nu mai ai puteri sa schimbi ceea ce trebuie – Este foarte simplu. Atunci cand simti ca nu poti sa mai faci ceea ce doreste, cere ajutor. Nu astepta. Gaseste un sfatuitor, un prieteni, un coleg. Gaseste pe cineva care te iubeste si te respecta.

6. Nu te distruge – Multi ani la rand stateam in umbra – la munca si intr-o relatie, pentru ca nu imi doream sa privesc realitatea. Ma distrugeam, in loc sa accept si sa merg mai departe pe drumul meu.

Nu te distruge, pur si simplu fa o schimbare.

7. Rezolva-ti „conflictul” cu banii si nu fi suparat din aceasta cauza – Privind in trecut la ceea ce stiam despre bani in copilarie, care era atitudinea mea fata de ei – observ ca aveam ganduri foarte negative si foarte nesanatoase despre bani.

Cel mai rau dintre toate era gandul: «intotdeauna voi avea un salariu mare, insa ma voi simti ca un cal pe camp». si am inceput sa simt ca in viitor – unica modalitate de a obtine multi bani – este sa-mi vand sufletul; sa muncesc ca un cal, urand ceea ce fac si pe oamenii cu care muncesc.

Schimba-ti aceasta viziune nascuta in copilarie si impusa de parinti! Banii pot si trebuie sa fie castigati cu energie pozitiva si satisfactie! Inspira aceasta idee copiilor tau, pentru ca ei sa nu faca aceleasi greseli ca si tine.

8. Nu pierde nici macar o secunda pentru „trebuie” – Studiile problemele gender, am observat clar cum societatea stabileste ceea ce este „pentru femei” (ceea ce „trebuie” sa faca femeile, cum sa fie si cum sa se comporte) si ceea ce este „pentru barbati”. Toate astea ne influenteaza. Evita aceste stereotipuri. Actioneaza asa cum iti place!

9. Renunta la durere, furie si autodistrugere – Viata te poate lovi puternic atunci cand te astepti cel mai putin si te poate lasa la pamant. insa asta este o alegere – sa induri durerea uriasa si furia sau sa gaseste o metoda sa te refaci si sa te eliberezi.

Sursa: dozadesucces.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!