Cele 7 legi spirituale ale despartirilor – ce am avut de castigat si de pierdut dupa ce ne-am separat de cineva!

Cele 7 legi spirituale ale despartirilor – ce am avut de castigat si de pierdut dupa ce ne-am separat de cineva!

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 January 2020 in Relatii

Divortul si despartirile nu sunt intotdeauna usoare. De multe ori se intampla sa ne marcheze emotional si sa lase urme adanci in sufletul nostru. De multe ori percepem o despartire ca pe un sfarsit sau capat de lume si sentimente. De multe ori percepem o despartire ca pe un esec personal, o greseala de care nu mai putem scapa.

De multe ori percepem un divort ca pe o pierdere. De multe ori ne trezim dupa o despartire jucand pe bune rolul victimei suferinde si resemnate. Nimic nu este insa misiune imposibila daca suntem deschisi experientelor pe care le traim. O despartire poate fi insa un nou inceput. Un divort poate fi o provocare pozitiva. Un castig. O oportunitate. Un divort poate fi o experienta de viata transformatoare. Un divort poate fi folosit ca o lectie de viata prin care inveti, evoluezi, te dezvolti intr-o persoana mai buna.

Legile pe care Debbie Ford iti pot fi de mare folos daca ai trecut recent printr-o despartire sau un divort. Intelegerea acestor legi spirituale ale universului te poate ajuta sa intelegi la randul tau ca exista un motiv anume al experientei pe care o traversezi: universul vrea ca tu SA EVOLUEZI. Legile spirituale propuse de Debbie pot accelera si inlesni procesul de vindecare de dupa despartire sau un divort. Daca treceti sau ati trecut prin asa ceva, poate ca lecturarea acestor legi, asa cum sunt ele prezentate de Debbie Ford pot reprezenta un bun pansament pentru suflet.

1. LEGEA ACCEPTARII – Accepta ca totul este asa cum trebuie sa fie.

Chiar daca totul este altfel decat ti se pare ca ar trebui sa fie nu inseamna ca ceea ce ti se intampla nu te ajuta in procesul tau de evolutie. Chiar daca constientizam sau nu, ceea ce se intampla in jurul nostru nu are loc accidental. Viata nu este alcatuita din coincidente. Totul are un rost. Totul este menit sa ne ajute sa evoluam intr-un fel sau altul. “Vietile noastre sunt astfel concepute si create pentru ca fiecare dintre noi sa primeasca exact ceea ce are nevoie pentru ca propriul proces evolutionar unic sa se realizeze”, afirma Debbie Ford. Acceptarea este esentiala pentru ca noi sa ne putem da seama de pasul pe care il avem de facut pentru a ne vindeca.

2. LEGEA CAPITULARII – “In momentul in care incetam sa opunem rezistenta si sa ne predam situatiei asa cum este aceasta, lucrurile incep sa se schimbe”.

Debbie Ford considera rezistenta ca fiind principalul impediment in procesul de vindecare de dupa o despartire. Rezistenta este autonegarea dorintei de vindecare si insanatosire emotionala. Refuzam sa ne predam unei situatii raspunzandu-i prin rezistenta. De ce? Rezistam pentru ca ne temem ca in loc sa ne controlam viata, viata ne va controla pe noi. Rezistam pentru ca ne temem ca vom fi coplesiti de circumstante si situatii. Rezistam pentru ca ne este teama ca altfel nu vom rezistam. “Atunci cand suntem dispusi sa privim situatia in care ne aflam si admitem ca habar nu avem cum sa o reparam, abia atunci suntem pregatiti cu adevarat sa primim ajutorul de care avem nevoie”.

3. LEGEA CALAUZIRII DIVINE- Accepta ca Dumnezeu va face pentru tine ceea ce tu nu poti face pentru tine.

In momentul in care incetezi sa depui rezistenta si renunti la aparare, faci cunostinta cu umilinta, este de parere Debbie Ford. Dupa un divort sau o despartire, umilinta poate fi cea mai buna lectie a ta, drumul sigur catre o intelepciune si o putere de intelegere superioara. In absenta umilintei, intervin mandria si egoul de a putea face totul singuri. Putem? De cele mai multe da. Dar nu intotdeauna. Umilinta te invata sa vezi ceea ce ti se intampla cu ochi limpezi si lucizi, fara sa faci apel la orgoliul tau. Umilinta te invata sa accepti faptul ca esti o fiinta independenta, aflata insa sub grija cuiva. Uneori, mai ales atunci cand suntem raniti, orgoliile devin stapanii nostri. Orgoliile ne impiedica in a fi obiectivi si in a ne percepe situatia asa cum este aceasta.

4. LEGEA RESPONSABILITATII: “Cu ajutorul indrumarii universului, ne putem da seama de felul in care am participat si cosprijinit crearea dramei divortului.”

Conform acestei legi, trebuie sa ne putem asuma responsabilitatea situatiei in care ne aflam. A-ti asuma si partea ta de responsabilitate intr-o despartire inseamna a te impaca cu tine insati, dar si cu trecutul tau. Asumarea aceste responsabilitati te va ajuta sa-ti percepi fostul partener nu ca pe un inamic, ci ca pe singurul partener de la care ai fi putut invata lectiile pe care le stii acum. “Odata ce ne-am asumat responsabilitatea situatiei in care ne aflam si il rugam pe Dumnezeu sa intre in vietile noastre si sa ne ghideze, incepem sa ne vindecam.”

5. LEGEA ALEGERII – “Odata ce ne-am asumat responsabilitatea, putem alege noi interpretari care ne vor deschide noi posibilitati”.

Asumarea responsabilitatii divortului inseamna si asumarea responsabilitatii pentru crearea noi realitati in care te afli. “Ne putem separa de partener si taia cordoanele karmice prin care suntem legati de el retragandu-ne acele aspecte proprii pe care le-am proiectat asupra partenerului. Putem invata care au fost comportamentele noastre de autodefensiva si in loc sa REACTIONAM in situatiile dificile, putem invata cum sa ne COMPORTAM”.

6. LEGEA IERTARII – “Dupa ce am taiat cordonul karmic, vom fi capabili sa ne rugam pentru propria iertare”.

A cere iertare inseamna a gasi compasiune si intelegere fata de noi insine. In momentul in care gasim compasiune fata de noi insine, fata de greselile noastre, putem gasi compasiune si fata de partener, fata de greselile lui. A cere iertare inseamna a lasa deoparte prejudecatile despre ce este potrivit, ce este gresit, a intelege ca esti o fiinta umana care greseste, a-ti permite sa gresesti. “Compasiunea se desfasoara cand suntem in prezenta perfectiunii Universului, cand ne putem simti pe noi in celalalt”, spune plastic si sugestiv autoarea in cartea sa.

7. LEGEA CREATIEI – Libertatea iertarii ne deschide drumul catre noi realitati.

Iertarea adevarata este cea care vindeca suferinta si dizolva toate lanturile care ne tin prizonieri in trecut. Iertarea elibereaza. Ea permite uitarea si faciliteaza mersul mai departe. Iertarea ne permite sa ne recastigam entuziasmul si setea pentru viata. Iertarea permite construirea unei viitor nou si inlesneste drumul catre el. Iertarea partenerului faciliteaza eliberarea tuturor sentimentelor de manie, suferinta, vinovatie, invinovatire, resemnare. Iertarea te face sa iti asumi, din nou, cu toata responsabilitatea, responsabilitatea propriei vieti chiar din punctul in care ai lasat-o.

“De fiecare cand ni se intampla ceva care ne transforma cursul vietii, avem in fata oportunitatea de a ne trezi spiritual si de a ne conecta la scopul nostru existential”, adauga Debbie in interviul mentionat anterior. Divortul ne da dreptul de a ne castiga viata extraordinara pe care ne-o dorim.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!