Cel mai trist lucru despre trădare este că nu vine de la dușmani.

Cel mai trist lucru despre trădare este că nu vine de la dușmani.

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 November 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieRelatiiViata

La un moment dat în viața noastră, aproape toți am avut de-a face cu trădarea. Cel mai trist este că cei mai apropiați oameni trădează de obicei: părinți, frați și surori, cei mai buni prieteni și prietene, soți …

Acest lucru este foarte dureros. Trădarea este ca o rană care trebuie vindecată. Cum poți trece prin această durere fără să te afecteze prea mult?

Iată 5 sfaturi valoroase:

1. Vorbește cu cel care te-a trădat.

Oamenii privesc lucrurile în moduri diferite. Ceea ce pare o trădare poate fi defapt o neînțelegere. Acesta este motivul pentru care este important să discuți ceea ce simți cu persoana care te-a rănit. Cum își explică presupusul trădător adevăratele sale intenții?

Dă-i șansa să explice. Nu are rost să suferi dacă în realitate este vorba doar despre o neînțelegere. Supărarea ascunsă asupra unei persoane se va răspândi inevitabil în alte domenii ale vieții tale – atât personale, cât și profesionale.

2. Nu ceda dorinței tale de răzbunare.

Trădarea te poate lovi atât de tare, încât vei fi împins de o dorință de răzbunare. Dar, oricât de supărat ai fi, rezistă acestei tentații! Răzbunarea este contraproductivă și nu rezolvă nimic. Aceasta doar prelungește suferința și ajută vindecarea.

A te răzbuna este ca și cum ai smulge o coajă de pe o rană: pur și simplu ai desfăcut din nou rana și te rănești inutil. De aceea, rezistați tentației de a vă răzbuna. În timp, aceste sentimente vor trece și veți realiza că ați avut dreptate când ați renunțat la ideea de a plăti cu aceiași monedă.

3. Încearcă să dormi.

Somnul este un adevărat dar de la Dumnezeu pentru om. Când ești trist sau problemele te apasă, poți să dormi și să-ți aduni gândurile. Desigur, problemele vor reveni dimineața, dar veți avea noi forțe pentru a le face față.

4. Relaxează-te.

Când te lovește durerea trădării, cea mai bună soluție pe termen scurt este să eviți persoana care te-a trădat. Atât fizic, cât și virtual. Cu alte cuvinte: nu vă vedeți, nu corespundeți, nu mergeți pe pagina sa de pe rețelele de socializare.

Rupeți toate legăturile. Și dacă el însuși încearcă să te contacteze, explică-i calm că ai nevoie de timp pentru a trece peste. Rugați-l să vă respecte decizia și să vă lase în pace. În timp, simțurile tale se vor liniști și flacăra furiei va dispărea. Apoi, puteți cântări mai rațional și rece avantajele și dezavantajele pentru a decide cum să procedați.

5. Cere ajutor.

Nu subestimați importanța sprijinului celor din jur. Nu contează dacă o persoană te sprijină sau 10. Când aveți nevoie de ajutor emoțional, fizic sau social, nu ezitați să îl cereți. Înconjoară-te de oamenii cei mai apropiați de tine și lasă-i să-și exprime opiniile și punctele de vedere cu privire la cele întâmplate.

Desigur, va dura mult până să treci peste durerea trădării și să găsești puterea de a face față acesteia. Dar când șocul inițial a trecut, vă va fi mult mai ușor să înțelegeți situația. Până când acest lucru se întâmplă, ai încredere în cei în care poți avea încredere!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!