Cel mai puternic tratament natural este amestecul de mierea și curcumă.

Cel mai puternic tratament natural este amestecul de mierea și curcumă.

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 November 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Unul dintre cele mai utilizate condimente este curcuma. Oamenii îl folosesc în cea mai mare parte în bucătărie datorită gustului său unic, dar a fost folosit și în medicina alternativă de secole.

Din punct de vedere al beneficiilor pentru sănătate, oamenii îl folosesc în principal pentru probleme digestive, răni, tăieturi minore și luxații musculare.

Mai multe studii și experimente științifice au confirmat beneficiile pe care le are curcuma asupra sănătății noastre. Condimentul conține un compus activ numit curcumină, care poate reduce inflamația și poate trata multe probleme digestive.

Potrivit experților, curcumina poate ajuta și la prevenirea cancerului. Este plin de proprietăți antifungice și antibacteriene care ne pot ajuta să luptăm împotriva multor bacterii. Curcumina poate ajuta celulele să se refacă în urma unei inflamații severe.

Mulți oameni susțin că curcuma ne poate ajuta la tratarea problemelor hepatice, a tulburărilor autoimune și a problemelor neurologice. Proprietățile sale antiinflamatorii ne pot ajuta să tratăm afecțiuni precum osteoartrita.

Compusul numit curcumină, poate fi folosit chiar și ca remediu natural pentru boala Alzheimer. Poate îmbunătăți funcția creierului nostru și poate reface celulele acestuia.

Proprietățile antioxidante și antiinflamatorii foarte puternice ale curcumei pot ajuta în tratamentul multor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de stomac, mamar, plămâni, ficat și colon.

Curcuma are un efect îmbunătățit atunci când este combinat cu miere.

Vei avea nevoie de 1 lingura de curcuma și de 100 gr. de miere. Se amestecă aceste două ingrediente într-un borcan de sticlă. Luați câte o linguriță din acest remediu în fiecare oră dacă aveți o răceală sau gripă. În a doua zi, luați 1 linguriță din acest remediu la fiecare 2 ore. A treia zi trebuie să luați câte o linguriță doar de 3 ori, înainte de fiecare masă. Nu trebuie să înghiți imediat amestecul, lasă-l să se topească încet în gură. Dacă nu îl poți consuma simplu pentru că nu suporți gustul dulce al mierii, poți pune amestecul într-o cană de ceai.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!