Cei șase hoți ai energiei noastre, conform spuselor lui Dalai Lama.

Cei șase hoți ai energiei noastre, conform spuselor lui Dalai Lama.

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 July 2023 in Dezvoltare PersonalaSpiritualitate

Absolut totul, în lumea aceasta, este alcătuit din energie. Aceasta ne permite să atingem ceea ce dorim și să ne îmbunătățim zi de zi existența și viața.

Dar pentru asta, este necesar să avem grijă de starea noastră de energie, să o reînnoim în fiecare zi și să îmbunătățim fiecare dintre abilitățile noastre native. Astfel devenim cea mai bună versiune a noastră pentru cei pe care îi iubim și pentru umanitate.

Din cauza puterii pe care o are energia și a forței pe care ne-o oferă pentru creșterea personală, trebuie să avem mare grijă de energia noastră.

Dalai Lama identifică 6 lucruri care ne seacă de energie. Dacă știm care sunt acestea, putem să avem mai multă grijă de energia noastră și putem să evităm momentele care ne împiedică să o folosim la maxim.

1. Nu trăiești în prezent

Trăim într-o epocă în care viitorul domnește peste momentul de aici și acum. Deseori trecem cu vederea puterea prezentului, uităm să ne bucurăm de clipa pe care o trăim și ne pierdem în planurile de viitor, care nu ne permit să apreciem ceea ce avem deja.

Trăitul în prezent ne ajută să respingem situațiile negative cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi, deoarece nu avem puterea să recunoaștem că nu putem schimba totul. Prin urmare, acceptarea este o sarcină pe care trebuie să o practicăm.

2. Nu te odihnești

Fiecare zi are o cantitate limitată de timp. Acesta este adevărul frumuseții noastre interioare – să prețuim timpul, dar să nu devenim robi ai lui. Permite-ți să te odihnești atunci când este necesar și îngăduie-ți să acționezi atunci când ai ocazia.

3. Ești înconjurat de oameni nepotriviți

Când vorbim despre oameni potriviți, ne referim la cei care fac parte din cercul de încredere, care te iubesc sincer, care sunt loiali și nu cer nimic în schimb. Oameni care sunt generoși dintr-un motiv nobil: iubirea.

Oameni care te fac să te simți mai în viață și liber să fii tu însuți. Eliberează-te de cei care vin doar să-și împărtășească plângerile, problemele, poveștile dezastruoase, frica și judecata altora.

4. Nu te preocupi de sănătate.

Sănătatea este temelia principală care ne spune dacă ne gestionăm corect existența. Este ca un termometru, deoarece sănătatea noastră emoțională are o mare parte de biologie în ea și se manifestă și prin indicatorii noștri de viață.

Când vorbim despre energie, vorbim despre corp, așa că este important să-i permitem să se odihnească, să-l hrănim corespunzător și să-i oferim timp pentru revenire.

5. Nu ierți

Capacitatea de a ierta ne permite să ne eliberăm de trecut și să mergem înainte într-o direcție pozitivă. Adesea putem experimenta emoții care ne umple de durere, mânie, resentimente și chiar dorință de răzbunare.

Cu toate acestea, înțelegerea acestor sentimente și a scopului lor, precum și abilitatea de a ierta, ne permit să ne îmbunătățim existența și, în timp, să realizăm că am luat decizia corectă.

6. Nu respecți promisiunile.

Când facem o promisiune, oferim o parte din inima noastră, deoarece încrederea are rădăcini în iubirea față de ceilalți și față de noi înșine. Fiecare dintre noi percepe experiența sa într-un mod complet diferit.

De aceea, promisiunile pe care le facem pot avea o valoare inestimabilă pentru persoana căreia îi facem promisiunea. Prin urmare, nerespectarea lor poate provoca o suferință intensă în interiorul lor.

Cel mai simplu mod de a evita să faci ceva ce nu dorești – este să spui „nu” încă de la început, iar oamenii vor înțelege.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!