Ceea ce suntem acum este ceea ce am oferit in trecut! Nu putem oferi bunatate daca nu suntem buni…

Ceea ce suntem acum este ceea ce am oferit in trecut! Nu putem oferi bunatate daca nu suntem buni…

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 May 2019 in De Suflet

“Omul are nevoie de dificultăţi pentru că acestea sunt necesare ca să se bucure de succes.” -A.P.J. Abdul Kalam

V-ati gandit vreodata ca sufletul e format din cercuri, care pleaca de la mic spre mare? In mijloc e simburele sufletului. Apoi vin celelalte cercuri : mila, compasiunea, daruirea, credinta, rugaciunea, iertarea, intelepciunea, ascultarea, linistea, libertatea, sanatatea, entuziasmul, invatatura, fericirea, visul, imaginatia, lumina. Ordinea lor nu stiu care ar putea fi, caci fiecare stie mai bine ce i se potriveste. Dar stiu ca peste toate astea este cercul suprem, cel al iubirii. Caci ce rost ar fi toate, daca nu am invata Iubirea!

A darui…

Prin insasi semnificatia lui ca verb, pe mine ma duce cu gandul la a da ceva fara a astepta ceva in schimb. Sau cel putin asa vad eu lucrurile. Multora li se pare ca e de ajuns sa dai si au pus semnul egal intre a darui si a face un cadou. Faci un cadou cand te duci la o zi de nastere, onomastica, cu o ocazie anume, cand exista un eveniment care genereaza actiunea in sine. Dar nu putem vorbi si despre daruire in aceeasi termeni. Ea implica ca gestul sa plece neconditionat, liber si degajat din suflet

Daca nu se intampla asta si daca exista o mica retinere sau un mic regret apoi, inseamna ca daruirea nu isi va inchide cercul. Adica nu se va intoarce inapoi. Pentru ca pana la urma tot ce pleaca de la noi spre altii, descrie cercuri. Iar ce pleaca se intoarce, mai devreme sau mai tarziu, inchizand cercul ce fusese creionat. Prin orice actiune, prin orice fapta, descriem un cerc. Care isi va cere dreptul la finalitate intr-o buna zi.

Cineva imi spunea intr-o zi: “Daruiesti cand ai, daca esti bogat, daruiesti din plenitudinea care te inconjoara, dar daca nu ai nici tu, ce sa mai daruiesti?” Iar eu spun ca daruiesti si din putinul pe care il ai, nu trebuie sa fii bogat sa faci asta, sau sa detii nu stiu ce functie care iti aduce bani. Am vazut persoane care dau bani, gandind ca asa poti face fericita persoana careia ii daruiesti.

Da, dupa ce actul se va fi consumat, isi va aminti de tine o perioada, dar apoi peste minte se va asterne uitarea. Este firesc. Suntem oameni. Chiar daca tu in suflet stii ca i-ai dat din tot sufletul, peste timp cand iti vei aminti, te va intrista gandul sa vezi ca ai fost uitat. Si cercul nu s-ar inchide.

Dar nu acelasi lucru se intampla in cazul daruirii pornite din suflet cand acel gest ar fi fost plecat din suflet, chiar daca a fost din putinul tau: “Dar din dar se face Raiul!”. Nu este vorba de nici un rai din ceruri, ci este vorba doar de raiul din sufletul tau. Prin gestul tau, ai infrumusetat sufletul. Ai castigat mai mult decat ar castiga un om care a incheiat o afacere de succes.

Stii de ce? Ai scris o litera din numele tau in Cartea Vietii. Cand te adresezi de la suflet catre un alt suflet, cand daruiesti, cand exista suflet in gest, cand daruiesti o carte, o floare, cand daruiesti un simplu gest, o simpla atingere de mana, cand sufletul tau vibreaza facand asta, atunci sa stii ca ai daruit din suflet. Si cercul care l-a descris gestul tau, se va inchide in timp, atunci cand te astepti mai putin.

Fii deschis, lasa gesturile, indiferent cum ar fi ele, sa plece firesc, nu le pune oprelisti nici macar cu gandul, caci cercul descris nu se va inchide cand trebuie, si va trebui sa il reiei pana isi va gasi finalitatea. Daca simti ca nu poti darui, atunci nu o face. Nu te vei simti bine, nu te vei simti linistit.

Fa gestul daruirii, cand simti ca toate canalele iti sunt deschise si poti primi energia, cand stii ca celalalt suflet va rezona precum arcusul de vioara sub atingere. Sa daruiesti chiar daca nu vezi sclipirea din ochii persoanei careia i-ai daruit, sa daruiesti chiar daca nu vezi bucuria inocenta ce i se oglindeste pe fata, sa daruiesti chiar daca nu ii vezi uimirea si ai sti ca in acele momente ai fi imbratisat si sarutat. Pentru ca daruirea aduce toate aceste reactii.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!