Ceaiul natural cu petale de trandafir are un efect calmant și curăță sângele!

Ceaiul natural cu petale de trandafir are un efect calmant și curăță sângele!

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 August 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

O rețetă uimitoare care se va ocupa cu ușurință de dispoziția rea și vă va proteja inima și nervii! În principal, trandafirul este cunoscut ca regina florilor și simbol al romantismului, întotdeauna fiind iubit pentru frumusețea și aroma sa. De peste 2000 de ani, oamenii îi cultivă în grădinile lor, admirându-i încă din vremea vechilor romani, greci și egipteni.

Este ușor de crescut și rezistent la diferite condiții climatice. În plus față de frumusețea sa, această floare are multe beneficii pentru sănătate. Trandafirii sunt bogați în vitaminele A, C, B3, E și F.

Frunzele de trandafir conțin o cantitate mare de uleiuri esențiale, care sunt utilizate în multe scopuri. Mirosul de trandafiri are un efect pozitiv asupra stării de spirit, iar compoziția conținută în frunze protejează inima și nervii.

Ceaiul din petale de trandafir are un efect calmant și curăță sângele. Trandafirul poate fi folosit în tratamentul reumatismului, inflamației gâtului, durerilor de cap, amețelilor, curățării ficatului, icterului și, de asemenea, reface flora după tratamentul cu antibiotice.

Acesta este un remediu puternic și natural pentru problemele menstruale, cum ar fi sângerările menstruale abundente. Petalele de trandafir pot fi folosite pentru a pregăti un sirop.

Înflorirea trandafirilor începe la sfârșitul lunii mai, iar semințele se coc în august. După recoltare, acestea trebuie curățate de insecte, iar petalele florii trebuie uscate într-un loc cald, uscat și întunecat.

Procesul de uscare poate dura până la o săptămână, dar pentru a păstra prospețimea, calitatea și aroma, se recomandă să le păstrați într-un borcan de sticlă închis, într-un loc uscat și întunecat.

Iată cum să pregătiți ceaiul cu petale de trandafir:

Ingrediente:

  1. – 2 lingurițe de petale de trandafir uscate și mărunțite.
  2. – 300 ml de apă.

Mod de preparare și utilizare:

– Turnați petalele de trandafir în apă clocotită și lăsați amestecul să stea între 5 și 10 minute într-un recipient acoperit. În final, strecurați amestecul și adăugați miere, dacă doriți să îndulciți ceaiul.

Pentru un gust mai bun, alegeți petale cu miros mai puternic și care nu sunt complet uscate.

Pentru a beneficia de toate aceste proprietăți, trebuie să beți 1-3 căni de ceai cu petale de trandafir pe zi.

Contraindicații

Cu toate acestea, ceaiul din trandafiri nu este recomandat pacienților cu calculi renali sau biliari. La fel și în cazul femeilor gravide, acestea nu ar trebui să consume acest ceai fără consultarea prealabilă a medicului.

Persoanele care sunt prea sensibile ar trebui să fie precaute la consumul acestui ceai, deoarece pot apărea unele efecte nedorite, cum ar fi râgâială sau greață.

Dacă aveți simptome similare, ar trebui să încetați imediat să mai beți ceaiul.

Dacă aveți probleme grave de sănătate sau dureri puternice, vă recomandăm să consultați un medic. Autotratamentul poate fi periculos pentru sănătatea dumneavoastră.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!