Ceaiul de măceșe ajută mai mult decât paracetamolul! O rețetă de ceai care te pune pe picioare!

Ceaiul de măceșe ajută mai mult decât paracetamolul! O rețetă de ceai care te pune pe picioare!

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 December 2020 in Remedii NaturisteSanatate

De ce avem încredere mai multă în pastile decât în ceaiurile naturale pe care ni le-a lăsat Dumnezeu? Poate pentru că lor nu le face reclama nimeni și nu ne sunt prescrise de medic la fel ca pastilele.

Astăzi vom vorbi despre efectele benefice ale ceaiului de măceșe. Se pare că acest arbust sălbatic este un cadou pentru sănătate. Trebuie doar să știi pentru ce afecțiuni să îl bei.

Măceșele sunt una dintre cele mai bune surse de vitamina C și alți antioxidanți.

Măceșul este bogat în magneziu și alți nutrienți care sunt eficienți în combaterea răcelii.

Studiile au arătat că extractul de măceș este eficient în reducerea inflamației articulațiilor și protejează împotriva deteriorării cartilajului.

Lucruri interesante despre măceș

Studiile din 2012, publicate în revista academică Australian Family Doctor, arată că pudra uscată de măceșe ajută osteoartrita, artrita reumatoidă și bolile inflamatorii intestinale.

Studiul a implicat 287 de persoane cu diferite boli articulare. Au folosit pudră de măceșe și au observat dacă au avut efecte secundare. Se remarcă faptul că utilizarea acestui medicament nu a avut absolut niciun efect secundar.

Un alt studiu a arătat că măceșele pot fi benefice pentru întărirea sistemului imunitar. În plus, au fost descoperite și alte proprietăți utile.

Utilizarea măceșelor ajută la:

  • scăderea zahărului din sânge,
  • normalizarea tensiunii arteriale,
  • reduce riscul bolilor cardiovasculare,
  • protejează pielea de îmbătrânire,
  • ajută la prevenirea bolilor cronice și degenerative,
  • ajută la controlul greutății mai eficient.

Studiul a folosit măceșe uscate și tocate. Subiecții au băut ceai preparat după cum urmează: peste măceșele tocate se toarnă 150 ml de apă clocotită și se lasă să se infuzeze puțin. Se bea cald de 2-3 ori pe zi.

Ceaiul de măceșe este unul dintre cele mai bune remedii pentru prevenirea și tratarea răcelilor. Întărește sistemul imunitar și previne dezvoltarea bolii. Ceaiul de măceșe este, de asemenea, util în BCV (boli cardiovasculare): scade colesterolul, reduce probabilitatea de ateroscleroză, accident vascular cerebral, infarct etc.

Utilizarea ceaiului de măceșe are un efect pozitiv asupra sistemului digestiv: este benefic pentru problemele stomacului, flatulență, diaree și multe altele.

Cu toate acestea, înainte de utilizare, vă sfătuim să consultați un medic!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!