Cea mai mare valoarea vietii sta in lucruri simple… Trebuie sa intelegem ca prezentul este tot ce avem si tot ce ne trebuie in calatoria noastra prin viata!

Cea mai mare valoarea vietii sta in lucruri simple… Trebuie sa intelegem ca prezentul este tot ce avem si tot ce ne trebuie in calatoria noastra prin viata!

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 April 2019 in De Suflet

“Singura persoană care mă poate trage în jos sunt eu însumi și nu îmi voi mai îngădui să mă trag în jos singură.” – C. JoyBell C.

Cat mai dureaza sa ne dam seama ca lucrurile care contribuie la fericirea noastra sunt gratis? Ca ele stau la dispozitia noastra si asteapta sa fie culese de doritori. Cand o sa realizam importanta si valoarea lucrurilor marunte, a senzatiilor si a sentimentelor curate? Cand o sa incetam sa vanam himere, si sa ne bucuram de ce se afla in fata noastra.

Realitatea este ca desi toate lucrurile de care avem nevoie in viata ne apartin deja, numai ca noi ne-am instrainat cumva de ele in cautatea noastra avida dupa bani, pozitii sociale, lucruri materiale. Nu le mai vedem fiindca in mintea noastra ”a avea valoare” si ”a te face fericit” nu mai au acelasi sens. Iubirea, grija, increderea, ajutorul, prietenia, familia, nu sunt decat lucruri fara importanta, pe care cel mai adesea le ignoram.

Rasaritul soarelui, florile, micul dejun servit in familie, melodia preferata, ciripitul pasarilor, dansul fluturilor, zambetul oamenilor cu care interactionezi, imbratisarea persoanei dragi, nimic din toate astea nu-ti mai ating sufletul. Cand o sa ne desteptam? Cand o sa deschidem ochii? Cand o sa realizam ca nu avem nevoie sa alergam dupa lucruri materiale ca sa obtinem fericirea sufleteasca? Poate atunci cand va fi prea tarziu.

Poate in momentul in care vom pierde incetul cu incetul aceste lucruri minunate, pentru care ar trebui sa fim recunoscatori. Poate, atunci cand ne vom trezi batrani, monotoni, bolnavi, singuri, nefericiti, neimpliniti, vom constientiza cat de mult am pierdut. Cat de mult putem cladi, cat de departe putem ajunge si ce oameni putem deveni, daca nu uitam aceste lucruri minore. Cu siguranta, veti fi fericiti si bogati. Va veti putea indeplini toate dorintele avute vreodata. Dar, tineti minte, ca aceasta fericire este doar temporara, tine atat cat tin si banii.

Daca esti o minte stralucita, atunci vei investi o parte din bani in afaceri menite sa-ti asigure stabilitate financiara si profit. Asa se intampla si in cealalta parte. O minte stralucita va investi in oameni, in dragoste, in bucuria produsa de lucrurile marunte, in sanatate, in grija si incredere, in familie si in copiii vostri, in suportul prietenilor, intr-o viata implinita si fericita. Voi, in ce alegeti sa investiti?

Intelege ca orice s-ar intampla viata continua sa mearga.

Intelege ca dupa fiecare zi vine noaptea si dupa fiecare durere, linistea.

Intelege ca nu esti singur si ca oricand ai nevoie de ajutor este suficient sa stii cum si cand sa-l ceri.

Intelege ca iubirea este tot ce ai nevoie ca viata ta sa fie pe deplin fericita si ca sufletul ca sa cunoasca implinirea are nevoie de iertare si generozitate.

Intelege ca durerea ta poate fi si durerea altora si ca iertarea poate sterge orice urma de resentiment din sufletul tau.

Intelege ca ai pentru ce sa fii recunoscator, ai pentru ce sa spui „multumesc”, ai pentru ce sa speri si sa traiesti.

Intelege ca fiecare parte din tine se schimba in timp dar numai tu poti alege modul in care aceasta se poate reflecta in tine.

Intelege ca ai nevoie de Dumnezeu in viata si in inima ta si ca orice lucru il poti duce la final cu ajutorul Lui.

Intelege ca in ciuda certurilor si a intelegerilor de care ai parte, viata este frumoasa si placuta, si ca orice se poate indeparta cu iubire simpla si neconditionata.

Intelege ca ceea ce ai este o binecuvantare si primeste-o in tine.

Intelege ca fiecare raza de soare este menita sa ne reaminteasca ca il avem pe Dumnezeu printre noi si ca el este oricand pregatit sa ne primeasca rugamintile si dorintele.

Intelege ca viata se manifesta doar prin iubire si prin profunzimea sentimentelor tale, nu te sfii sa iubesti, sa ierti, sa daruiesti, sa zambesti, sa ajuti pe cei care au nevoie de putina mangaiere.

Intelege ca timpul se scurge cu nepasare, iar „maine ” nu este promis niciunuia dintre noi.

Intelege ca momentul prezent este tot ce avem si tot ce ne trebuie in calatoria noastra numita „viata”.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!