Cea mai mare bogatie a omului este sa fie el insuti, sa fie autentic! Daca fiecare ajunge sa fie el insusi, tot pamantul va fi plin de oameni puternici, inteligenti, intelegatori, impliniti si bucurosi ca au ajuns acasa.

Cea mai mare bogatie a omului este sa fie el insuti, sa fie autentic! Daca fiecare ajunge sa fie el insusi, tot pamantul va fi plin de oameni puternici, inteligenti, intelegatori, impliniti si bucurosi ca au ajuns acasa.

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 April 2019 in Articole

“Nimeni nu te poate face să te simți inferiorul fără propriul tău consimțământ.” – Eleanor Roosvelt

„Niciodata n-ai fost acceptat de parintii tai, de profesori, de vecini, de societate asa cum esti. Toata lumea a incercat sa-ti aduca imbunatatiri, sa te faca mai bun. Toata lumea ti-a scos in evidenta defectele, greselile, slabiciunile inerente oricarei fiinte umane. Nimeni n-a pus accent pe frumusetea ta, nimeni n-a pus accent pe inteligenta ta, pe grandoarea ta.

Simplul fapt de a fi viu este un dar nemaipomenit, dar nimeni nu ti-a spus vreodata sa-i fii recunoscator existentei. Dimpotriva, toata lumea bombane, se plange. Inca de la inceput, toti cei care te inconjoara iti spun intruna ca nu esti ce ar trebui sa fii, iti dau sfaturi, iti ofera idealuri mari pe care trebuie sa le urmaresti. Faptul ca existi nu e pretuit. Viitorul tau e pretuit, important e sa devii cineva respectabil, puternic, bogat, renumit, nu doar un nimeni.

Conditionarea constanta a nascut in mintea ta ideea: «Nu sunt suficient asa cum sunt, lipseste ceva. Si trebuie sa fiu altundeva, nu aici. Nu asta e locul in care trebuie sa fiu, ci undeva mai sus; trebuie sa fiu mai puternic, mai dominator, mai respectat, mai cunoscut».

Multi oameni ti-au transformat mintea conform ideilor lor despre cum ar trebui sa fii. Si nu cu rea-intentie. Parintii te-au iubit, profesorii te-au iubit, societatea vrea sa fii cineva. Intentiile au fost bune, dar intelegerea a fost foarte limitata. Ei au uitat ca nu poti transforma o galbenea in trandafir, si invers.

Tot ce poti sa faci e sa ajuti trandafirul sa creasca mai mare, mai colorat, mai parfumat. Ii dai toate elementele necesare transformarii culorii si parfumului – ingrasamantul potrivit, solul potrivit, il uzi cand si cat trebuie –, dar nu poti sa faci tufa de trandafiri sa dea flori de lotus. Iar daca incepi sa-i imprimi tufei de trandafiri ideea: «Trebuie sa faci flori de lotus», imprimi o conditionare gresita.

Nu numai ca tufa asta n-o sa poata sa faca niciodata flori de lotus, ci intreaga ei energie va fi indreptata pe un drum gresit, astfel incat ea n-o sa mai dea nici trandafiri, caci de unde sa ia energia de a da trandafiri? Iar cand se va dovedi ca n-au iesit nici flori de lotus, nici trandafiri, fireste ca aceasta biata tufa se va simti frustrata, golasa, nedemna.

Asa se intampla cu fapturile umane. Animati de cele mai bune intentii, oamenii iti transforma mintea. Intr-o societate mai buna, cu oameni mai intelegatori, nimeni nu va incerca sa te schimbe. Toata lumea te va ajuta sa fii tu insuti – iar sa fii tu insuti e cel mai bun lucru din lume. A fi tu insuti iti da tot ce iti trebuie pentru a te simti implinit, tot ce poate sa dea sens vietii tale. Simplul fapt de a fi tu insuti si a te dezvolta conform naturii tale va aduce implinire destinului tau.

Asta e adevarata bogatie. Asta e adevarata putere.

Daca fiecare ajunge sa fie el insusi, tot pamantul va fi plin de oameni puternici, inteligenti, intelegatori, impliniti si bucurosi ca au ajuns acasa.”

(Osho, „Inteligenta – Reactioneaza creativ la prezent”, Pro Editura si Tipografie, 2006)

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!