Cea mai frumoasa pilda despre adevarata iubire! Pariul dintre Despartire si Iubire…

Publicitate

„Dăruiește-i persoanei pe care o iubești: aripi pentru a zbura, rădăcini pentru a se întoarce și motive pentru a rămâne.” (Dalai Lama)

O pilda frumoasa despre Iubire si Despartire pe care te invit sa o spui si prietenilor tai, daca ti-a placut:

La o margine de drum stăteau Iubirea și Despărțirea, admirând un cuplu de tineri. La un moment dat, Despărțirea zice:

-Pun pariu că îi despart!

La care Iubirea îi răspunde:

-Așteaptă un pic, dă-mi voie mai întâi mie să intervin puțin, după care poți face ce vrei cu ei.

Despărțirea a căzut de acord. Iubirea s-a apropiat de cei doi tineri, i-a atins, i-a privit în ochi și a văzut o scânteie între ei… Iubirea a revenit înapoi și a spus:

-Acum e rândul tău.

Despărțirea zice:

-Nu, acum n-o să pot face nimic – acum inimile lor sunt pline de iubire. O să vin mai târziu.

A trecut timpul. Despărțirea a intrat în casă și a suprins-o pe tânăra mămică cu un copilaș în brațe, alături de proaspătul tătic. Despărțirea spera că iubirea dintre cei doi a dispărut, de aceea a și pășit pragul casei lor. Însă privindu-i în ochi, ea a văzut Recunoștința. Despărțirea s-a întors și a zis:

-O să vin la ei mai târziu.

A trecut timpul. Despărțirea a venit din nou în casa celor doi soți – în casă se auzeau țipete de copii, tatăl obosit venise de la muncă, mama încerca să-i liniștească pe cei mici. Despărțirea spera că acum va reuși să-i despartă, în această perioadă iubirea și recunoștința ar fi trebuit deja să dispară. Însă privindu-i în ochi, ea a văzut Respect și Înțelegere.

-O să vin mai târziu, a zis Despărțirea.

Publicitate

A trecut timpul. Despărțirea a sosit din nou în casa lor. Copiii erau mari deja, tatăl cărunt le explica ceva, iar mama gătea la bucătărie. I-a privit iarăși în ochi și a văzut Încrederea.

-O să vin mai târziu, a zis dezamăgită Despărțirea.

A mai trecut ceva timp. Despărțirea a venit din nou în ospeție, vede cum nepoțeii fug prin casă, lângă șemineu stă o femei bătrână. Despărțirea o privește și își spune în gând:

-Se pare că a venit timpul.

A vrut s-o privească în ochi pe bătrână, dar femeia s-a ridicat repede și a ieșit din casă. Despărțirea a urmărit-o. Bunicuța a ajuns la cimitir și s-a așezat lângă mormântul soțului.

-Se pare că am întârziat, timpul a făcut treaba în locul meu, și-a zis Despărțirea.

După care a privit în ochii înlăcrimați ai bătrânei și a văzut amintirea despre – Iubire, Recunoștință, Respect, Înțelegere și Încredere…

“Poate ca Dumnezeu va dori sa cunosti multe persoane nepotrivite inainte de a cunoaste persoana potrivita, pentru ca atunci cand o vei cunoaste in sfarsit, sa stii sa fii recunoscator.” Gabriel Jose Garcia Marquez

“Dragostea este o fiinta salbatica. Cand incercam sa o tinem în frau, ne distruge. Cand incercam sa o închidem, ne inrobeste. Cand incercam sa o intelegem, ne tulbura.” Paulo Coelho

“Trebuie să căutăm dragostea acolo unde suntem, chiar dacă asta ne-ar costa ceasuri, zile, săptămâni de decepții și tristeții. Căci în clipa în care pornim în căutarea iubirii, și ea pornește în întâmpinarea noastră. Și ne salvează.” – Paulo Coelho

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Pilde

Alege o floare a soarelui și află cât de bun e sufletul tău! Haide să aflăm!

Publicitate

Floarea-soarelui are un suflet bun și fidel în totalitate soarelui. Tocmai de aceea alegerea pe care tu o vei face sau pe care deja ai făcut-o va reflecta cât de bun este sufletul tău. Îți vom putea spune multe lucruri fascinante despre personalitatea ta prin prisma unei simple și, aparent, nesemnificative alegeri.

Acum, dacă nu ai ales deja ar fi timpul potrivit să o faci. Iar după ce alegerea a fost făcută citește mai jos ce semnifică aceasta. Vei afla, cu siguranță, lucruri noi pe care cel mai probabil nu le-ai realizat până în momentul în care vei citi descrierea.

1. Floarea-soarelui aleasă de tine debutează cu un miez roșiatic și multe culori calde. Ceea ce semnifică faptul că ești o persoană cu un suflet liniștit și cald ce este foarte greu de supărat. Încerci să îți păstrezi optimismul indiferent de situație și refuzi să lași oamenii triști să fie așa.

Însă observi acea pată verzuie din mijlocul său? Aceea semnifică faptul că deși ești incredibil de greu de deranjat sau de supărat și atunci când te superi, te superi pentru totdeauna, iar termenul „iertare” nu există în vocabularul tău. Consideri că oamenii ce au greșit așa tare încât să te superi, nu te merită.

2. Este cea mai optimistă și veselă alegere pe care ai fi putut să o faci. Ceea ce semnifică faptul că în orice situație tu rămâi cu zâmbetul pe buze și cu speranța în suflet. Nu te dai înapoi de la a-i ajuta pe oamenii din jur, acesta devenind deja unul din talentele tale deosebite.

Publicitate

Însă observi raritatea petalelor? Nu sunt la fel de dese ca la celelalte flori, ceea ce semnifică faptul că te exteriorizezi prea tare persoanelor cărora nu ar trebui. Iar astfel ajungi deseori să fii profund rănit de oamenii care te-au trădat prin prisma lucrurilor știute despre tine.

3. Ești o persoană foarte plină de viață care își dorește să trăiască la maxim fiecare clipă a vieții sale. Nu ai timp de pierdut și nici momente de risipit. Tot ceea ce îți dorești este să ai cât mai multe amintiri acumulate, căci știi că ele sunt cele mai de preț.

Însă tot interiorul este negru. Acest lucru semnifică faptul că sufletul tău este unul foarte rece care nu poate oferi o cantitate foarte mare de iubire, asta pentru că ai avut parte în trecutul tău dureros de evenimente foarte neplăcute ce au format răni adânci în sufletul tău nevinovat și plăpând.

4. Ești o persoană foarte tristă în interiorul tău, însă nu dorești să arăți acest lucru oamenilor din jur, tot ceea ce vrei este ca toată lumea să considere că ești bine, chiar dacă în interiorul tău te distrugi încet, încet. Ții foarte mult la fericirea celorlalți și nu vrei să întristezi pe nimeni cu problemele tale.

De aici deducem că ai un suflet foarte bun ce merită iubire nelimitată. Mulți oameni nu îți știu povestea și te critică fără să gândească, însă ai învățat să nu mai lași acest lucru să te afecteze și ai decis să trăiești viața după bunul plac.

5. Ești o fire timidă și puțin tristă, iar faptul că te exteriorizezi deseori fără să îți dai seama face tristețea ta vizibilă și oamenilor din jur. Însă încerci să convingi oamenii ce întreabă că ești în regulă, căci știi oarecum că totul are să fie bine indiferent de situație datorită persoanelor bune din viața ta ce îți oferă putere.

Ai un suflet bun și ții foarte mult la fericirea oamenilor din jurul tău fără să conteze dacă acei oameni sunt sau nu apropiați de tine. Și dușmanii tăi intră în aceeași categorie. Dorești prea mult binele tuturor, iar asta te poate afecta grav!

Publicitate
Alte Articole
Teste de Personalitate