Ce urăsc femeile și ce nu apreciază bărbații? – Răspuns din cartea lui John Fowles

Ce urăsc femeile și ce nu apreciază bărbații? – Răspuns din cartea lui John Fowles

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 November 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatii

Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus. Nu întâmplător, se spune că bărbații și femeile sunt creaturi de pe planete diferite. Dar nici nu am vrea să fie altfel, pentru că viața ar fi plictisitoare și neinteresantă.

Relația dintre femeie și bărbat trece prin furtuni de sentimente și entuziasm înainte de a ajunge la un nivel familial calm. Ei trebuie să treacă prin multe, să experimenteze, pentru a găsi mult așteptatul sentiment al armoniei.

Este în însăși natura femeilor să servească un bărbat, să depună eforturi pentru a-l face confortabil și să existe. De dragul lor, unele femei își părăsesc locurile de muncă, carierele de succes, hotărând să se dedice în întregime îngrijirii soțului și familiei lor. Dar oare toți bărbații apreciază astfel de sacrificii?

Acest lucru depinde în primul rând de relația din familie, de modul în care rolurile sunt distribuite în ea și dacă toată lumea este mulțumită de poziția sa. Unele femei sunt fericite să își petreacă toată viața având grijă de copii și de soț, găsesc bucurie și satisfacție în asta, în timp ce altele nu pot sta acasă pentru nimic în lume, trebuie să fie independente și să se ocupe de cariera lor.

După mulți ani de stat acasă, rămase fără profesie și hobby-uri, femeile încep să le reproșeze soților că și-au dedicat toată viața pentru ei, că depind complet de ei, iar până la urmă nu au făcut nimic în viață pe cont propriu. Dar nimeni nu le-a forțat! Alegând în mod conștient calea unei gospodine, ele însăși au luat această decizie.

Bărbații, răsfățați cu atenția feminină, înțelegând că totul în familie ar trebui să se învârte în jurul lor, încep brusc să realizeze că soția lor nu este atât de interesantă. Da, realizează că nu mai arată așa de bine, că nu mai este atras, se supără și, cel mai trist, nu mai are ce să vorbească cu ea. Încetează să o respecte, să ia deciziile împreună cu ea, fără să se gândească că ea și-a dedicat toată viața pentru el și pentru copii.

Prin urmare, în orice lucru ar trebui să existe o măsură. Dacă o femeie a decis deja să devină gospodină, atunci nu ar trebui să se concentreze numai pe oale de mâncare și curățenie, ci, prin toate mijloacele posibile, să-și găsească timp și pentru ea.

Și nu este vorba doar despre aspect, trebuie să crești atât intelectual, cât și spiritual. Mai ales acum, în era internetului, nu este deloc greu să faci asta. Poți să te angajezi în auto-dezvoltarea, să citești mult, să vizionezi filme bune, să vizitezi expoziții, chiar dacă sunt virtuale.

Este util să ai propriul tău hobby, și chiar mai bine dacă aduce și ceva bănuți, poate puțini, dar orice bănuț este bine venit. Principalul lucru este să rămâi mereu interesantă pentru bărbatul tău, astfel încât să aibă ocazia să fie mândru de tine și să nu trăiască numai pentru interesele lui.

Bărbații vor să se simtă importanți, să fie siguri că sunt apreciați și iubiți.

Și totul ar trebui să fie exact invers: un bărbat este un vânător din fire și el este cel care ar trebui să caute o femeie, dar stă în puterea ei să mențină și să trezească acest interes.

Celebrul scriitor britanic John Fowles, autor a numeroase romane în spiritul postmodernismului, a făcut următoarea observație interesantă într-una dintre lucrările sale intitulată „Magician”:

Femeilor le place să se supună, dar nu suportă atunci când nu sunt apreciate pentru ceea ce fac. Bărbații nu știu să aprecieze femeile care se ocupă doar de casă, dar nu și de ele.  – John Fowles,”Magul”

Bărbatul și femeia au fost creați pentru a se completa unul pe celălalt nu numai fizic, ci și în roluri. Fiecare dintre ei ocupă un loc demn în familie. Și pentru ca această familie să fie fericită, toată lumea ar trebui să depună multe eforturi, arătând dragoste adevărată unul față de celălalt.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!