Ce sunt premonitiile si cum se manifesta ele! Pot fi considerate niste mesaje din viitor?

Ce sunt premonitiile si cum se manifesta ele! Pot fi considerate niste mesaje din viitor?

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 December 2019 in Spiritualitate

Premonitiile sunt un proces biologic real. Subconstientul „stie” si „simte” mai mult decat constientul, iar presimtirile care se adeveresc sunt o dovada vie a acestui fapt. Presimtirile sau premonitiile au fost pana de curand subiect de ironie in lumea stiintifica, fiind considerate cel mult simple coincidente. Dar cercetarile recente din domeniul biologiei cuantice demonstreaza ca premonitiile sunt un proces firesc, specific fiintei umane, precum gandirea.

Cercetatorii recunosc azi ca sunt situatii in care reactiile inconstiente le preced pe cele constiente, astfel ca oamenii sunt capabili sa presimta ceea ce li se va intampla, fara sa aiba vreun indiciu si fara sa constientizeze acest lucru. Este vorba despre cel de-al saselea simt care poate fi salvator in situatiile extreme si care ne poate ajuta sa ocolim pericolele.

UN PROCES BIOLOGIC FIRESC

Premonitiile sunt reale, dar nu pot fi inca explicate cu ajutorul cunostintelor actuale despre biologie. Dr. Julia Mossbridge, coordonatoarea unui studiu aprofundat asupra premonitiilor, sustine ca presimtirile sunt un proces biologic „anormal”, dar firesc. Impreuna cu o echipa de cercetatori din cadrul Universitatii Northwestern din Statele Unite ale Americii, aceasta a analizat 26 de studii asupra premonitiilor si este convinsa ca ele reprezinta un fenomen real.

„Este anticipatoriu, deoarece prezice schimbari fiziologice viitoare ca reactie la un eveniment necunoscut”, a explicat Mossbridge. Premonitiile sunt insotite uneori si de reactii fiziologice sau emotionale, transpiratie, dureri de cap sau senzatie de anxietate. Organismul transmite, astfel, un mesaj de avertizare.

 Nu crezi, pana nu ti se intampla

Deseori citim sau auzim despre oameni norocosi care au scapat ca prin urechile acului dintr-un mare pericol, pentru ca au avut o presimtire. As fi trecut cu vederea astfel de povesti, daca nu mi s-ar fi intamplat si mie. Aveam 10 ani pe atunci… tatal meu era plecat in alta localitate, de cateva zile. Departe de familie si ingrijorat ca ma intorceam singura de la scoala, tatal meu a avut o presimtire sumbra. A luat decizia sa se intoarca mai devreme acasa, desi nu isi terminase treburile. In anii ’80, nu existau telefoane mobile sa ia legatura cu mama mea si sa o avertizeze. A reusit sa ajunga acasa inaintea mea si, cum a intrat pe usa, a simtit un miros puternic de gaze.

Mi-a povestit mai tarziu ca, in tren, il bantuiau tot felul de ganduri negre. Daca as fi intrat prima in casa, in ziua aceea, nu mi-as fi dat seama de pericol si, poate, as fi aprins focul la aragaz. Apartamentul nostru se transformase intr-o bomba cu ceas din cauza unei defectiuni aparute peste noapte. Tatal meu ne-a salvat viata mie si celorlalti vecini care se aflau atunci in cladire…

Uitasem intamplarea aceasta din copilarie, dar un eveniment recent mi-a adus aminte ca premonitiile salvatoare exista. Ma aflam intr-o statiune mica de munte, in strainatate, departe de orice spital sau ajutor medical.

Aveam probleme de sanatate si urmam un tratament, dar la un moment dat, am avut sentimentul acut ca viata mea este in pericol. Am pus capat vacantei, in pofida celorlalti care nu intelegeau de ce renunt la excursie. Situatia mea s-a agravat in cateva ore si, la intrarea in tara, am fost operata de urgenta in primul spital care mi-a iesit in cale…

CUM FUNCTIONEAZA PREMONITIILE

Mesajul pe care il transmit premonitiile nu e unul concret, bazat pe informatii exacte. Premonitiile nu iti arata cand si unde anume se va intampla ceea ce presimti. Neurologul Julia Mossbridge a demonstrat ca subconstientul reactioneaza inainte ca noi sa fim constienti de pericol: pupilele se dilata, ritmul cardiac creste, creierul inregistreaza o activitate mai intensa. Uneori, premonitiile apar cu numai cateva secunde inainte de a se intampla ceva, alteori diferenta poate fi de cateva ore. Dar studiul acestui fenoment e abia la inceput. Cu siguranta, in viitor, el va fi pe deplin inteles si folosit in scop umanitar.

Mesaje din viitor

Este uimitor cum mintea noastra poate percepe pericolele din viitor. Deseori auzim povesti incredibile despre oameni care i-au salvat pe cei dragi sau au scapat de pericole pentru ca au ascultat vocea instinctului. Cred ca fiecaruia dintre noi i se intampla acest lucru macar o data in viata, dar putini tinem cont de avertismentele pe care le primim din viitor.

Trebuie sa facem diferenta intre presimtirile inselatoare, legate de lucruri pe care le cunoastem si care s-au mai intamplat. Premonitiile reale ne arata intotdeauna ceea ce nu cunoastem, ceea ce se va intampla, fara sa fie o urmare fireasca a unor evenimente din prezent. Ele sunt cu atat mai puternice daca sunt legate de propria fiinta sau de persoanele pe care le iubim si nu au nimic in comun cu previziunile sarlatanilor care se lauda ca pot vedea in viitor.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!