Ce sunt blestemele si cum sa-ti dai seama daca ai fost blestemat

Ce sunt blestemele si cum sa-ti dai seama daca ai fost blestemat

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 December 2019 in Spiritualitate

Blestemul indreptat catre acesti oameni poate fi considerat tot o forma de razbunare. Cea mai neortodoxa dintre toate. Sa aflam, in cele ce urmeaza, ce se intampla cand blestemi sau esti blestemat.

Exista blesteme?

Asa cum aflam de pe site-ul crestinortodox.ro, de existenta blestemului nu trebuie nicidecum sa ne indoim. El exista din simplul motiv ca exista rugaciuni pentru indepartarea lui. Cu toti am fost martorii unor evenimente mai putin placute, cum sunt inmormantarile, si ne amintim cu siguranta de rugaciunea pe care o rosteste preotul in astfel de momente: si daca a cazut robul tau sub blestemul tatalui sau, al maicii sale sau sub blestemul sau… iarta-l pe acesta prin mine…’

Blestemele pot fi facute fie de oameni simpli, fie de vrajitoare care, cu ajutorul magiei albe sau negre, fac tot felul de farmece menite sa-l tulbure pe cel impotriva caruia sunt indreptate.

Cum ne dam seama ca am fost blestemati

Exista anumite semne care ar trebui sa ne avertizeze asupra faptului ca am fost blestemati. Cele mai importante sunt:

 • – Stare permanenta de nervozitate;
 • – Dureri de cap acute;
 • – Somn agitat;
 • – Depresie;
 • – Caderea parului;
 • – Imposibilitatea de a avea o relatie de lunga durata;
 • – Infertilitate;
 • – Senzatia de permanent ghinion.

Ce se intampla cand blestemi

Cel mai rau lucru care ti se poate intampla atunci cand blestemi o persoana despre care nu ai certitudinea ca este vinovata este sa se intoarca blestemul asupra ta cu o putere de sapte ori mai mare. In cazul in care persoana respectiva chiar este vinovata de lucrul de care o acuzi, singurul tau castig’ este acela ca va fi, intr-adevar, lovita de blestem.

Ce se intampla cand esti blestemat

In ciuda faptului ca blestemul este cat se poate de real, nu ar trebui sa ne inspaimantam. Blestemele produc efecte doar asupra celora a caror credinta in Dumnezeu este slaba si care sunt cu adevarat vinovati. In cazul in care persoana care blesteama nu este convinsa de vinovatia persoanei blestemate, blestemul se va intoarce asupra ei.

Ce se intampla cand o mama isi blestema copiii

Conform doxologia.ro, este unul din cele mai grele blesteme. „Blestemul de mama este ca blestemul de preot, se prinde. Nu blestemati copiii, ca se prinde. Nu spuneti la suparare, intr-o incercare, anumite cuvinte grele, pentru ca ele se prind’, ar fi spus parintele Cleopa, citat de site-ul amintit.

Insa, ca orice blestem, si blestemul de mama se poate dezlega cu ajutorul duhovnicului. Fie ca esti mama si ti-ai blestemat copiii, la suparare, fie ca ai fost blestemat de mama ta, trebuie sa-i spui asta duhovnicului tau, care va sti ce rugaciuni sa-ti citeasca.

Cum te feresti de blesteme

Daca te temi de faptul ca ai putea fi lovita de vreun blestem, poate ar trebui sa pleci urechea si la sfaturile batranesti. Batranii spun ca trebuie:

 • – sa bei apa sfintita la fiecare sarbatoare;
 • – sa porti un ban de argint in buzunar;
 • – sa-ti pui sare sfintita in incaltaminte;
 • – sa te inconjori de plante care tin la distanta energiile negative;
 • – sa nu primesti niciodata batiste in dar pentru ca acestea sunt cele mai uzuale obiecte purtatoare de vraji;
 • – sa tii un cutit tamaiat la piciorul patului.

Cum scapi de blesteme

Cea mai sigura cale spre a indeparta un blestem care s-a abatut asupra ta este sa te apropii de cele sfinte si sa ceri ajutorul preotului. Devenind un bun crestin nu faci decat sa indepartezi diavolul de tine si prin aceasta si blestemul care s-a abatut asupra ta, caci, dupa cum ne putem da seama, blestemul are origini diavolesti. Totodata, preotul iti va citi o serie de rugaciuni specifice.

Tu te temi de blesteme? Ai fost vreodata victima acestora?Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!