Ce spune culoarea părului tău despre personalitatea și caracterul tău, potrivit alchimiștilor din antichitate?

Ce spune culoarea părului tău despre personalitatea și caracterul tău, potrivit alchimiștilor din antichitate?

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 October 2023 in CuriozitățiPersonalitate

Culoarea naturală a părului poate dezvălui multe despre personalitatea și caracterul tău. Vom lua în considerare cele 4 culori principale ale părului, fără a intra în detalii despre nuanțe. Acestea sunt: părul blond, roșcat, negru (brunet) și șaten.

Fiecare culoare, la fel ca semnul tău zodiacal, corespunde unuia dintre cele patru elemente:

  • Păr blond – Aer.
  • Păr roșcat – Foc.
  • Păr negru – Apă.
  • Păr șaten – Pământ.

Părul blond – Aer

Blonzi și blondele, conform convingerilor alchimiștilor, au origini îngerești. În ierarhia cerească, îngerii sunt ființe spirituale înalte, mult superioare omului.

Elementul aerului conferă oamenilor cu păr deschis la culoare abilități excelente de comunicare. Blonzii și blondele cuceresc instantaneu pe alții prin prezența lor. Oamenii sunt atrași în mod inconștient către ei, sunt fascinați de ei.

Din păcate, astfel de persoane sunt predispuse la schimbări de dispoziție și inconsecvență. Infantilitatea rămâne în ei până la sfârșitul vieții. Blonzii și blondele au o trăsătură uimitoare, și anume că, în ciuda emotivității excesive, ei ajung în mod constant la scopul lor. Uneori pare că o forță superioară îi ajută.

Păr șaten – Pământ

Oamenii cu păr șaten sunt copiii Pământului. Alchimiștii credeau că echilibrul forțelor pe Pământ este menținut de șateni. Oamenii cu această culoare a părului pot fi mai naturali decât oricine, într-un sens pozitiv.

Trăsătura principală a caracterului oamenilor cu păr șaten este răbdarea și perseverența. Ei într-adevăr se hrănesc din energia Pământului, așadar pot suporta multe. În situațiile în care alții ar ceda, șatenii continuă să meargă cu capul sus. Bărbații și femeile cu păr șaten au o atracție naturală, care le conferă putere asupra altora.

Păr roșcat – Foc

Persoanele cu păr roșu erau considerate o încarnare a focului. Aceștia erau percepuți ca fiind direct legați de foc și trebuiau să fie evitați.

Oamenii roșcați sunt dificil de înțeles pentru alții, așa că sunt considerați ciudați. În caracterul lor există, într-adevăr, multe aspecte uimitoare. Roșcații reacționează atipic la situațiile obișnuite, le place să provoace și să șocheze publicul.

Este evident că oamenii roșcați au propria lor perspectivă asupra lumii și trăiesc cum doresc. O cantitate imensă de energie interioară îi ajută pe roșcați să obțină succes. Ei pot, într-adevăr, să umple spațiul din jurul lor cu energie.

Partea negativă este că, în căutarea obiectivelor lor, roșcații pot fi cruzi față de ceilalți. Au multă energie, dar le lipsește empatia.

Păr brunet – Apă

Alchimiștii credeau că oamenii cu păr negru au primit binecuvântarea forțelor apei, așadar înțelepciunea lor potențială este asemenea oceanului. Bruneții pot părea persoane comunicative și pline de viață, dar în realitate sunt închiși în ei înșiși. Viața reală a oamenilor cu păr negru se petrece în adâncimile lumii lor interioare.

Oamenii cu păr negru au o putere spirituală imensă și pot intra în contact cu forțele dincolo de lumea noastră. De aceea, imaginea unui magician sau a unei vrăjitoare este în mod constant asociată cu părul negru.

Un om cărunt este un brunet care a dobândit într-adevăr înțelepciunea adevărată.

Ce spui? Se potrivește culoarea părului tău cu descrierea prezentată mai sus? Spune-ne în comentarii.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!