Ce se întâmplă cu sufletul după moarte: Primele 9 zile sunt cele mai importante!

Ce se întâmplă cu sufletul după moarte: Primele 9 zile sunt cele mai importante!

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 March 2021 in Spiritualitate

În credința creștină, după ce o persoană moare, sufletul său parcurge o anumită cale. Și, după cum știți, zilele importante pentru acest suflet sunt a treia, a noua și a patruzecea zi după moartea unei persoane.

În aceste zile, rudele și prietenii comemorează decedatul. Dar puțini oameni știu de ce aceste zile sunt atât de importante pentru suflet și ce se întâmplă cu el în această perioadă.

Datorită numărului mare de mărturisiri și obiceiuri din creștinism – catolice, ortodoxe, protestante și altele, există o varietate la fel de mare în interpretările călătoriei sufletului după moartea unei persoane. În acest articol vom încerca să dezvăluim acest aspect religios în cadrul mișcării ortodoxe.

Primele trei zile

În primele două zile, sufletul unei persoane decedate este absolut liber, poate fi lângă corpul acesteia sau în locuri în care o persoană a fost fericită în timpul vieții sale, alături de familia și prietenii săi. Și abia în a treia zi, în care se obișnuiește să se facă înmormântarea și prima pomenire, sufletul este chemat lui Dumnezeu să se pregătească de judecată.

Din a treia până în a noua zi

În aceste zile, sufletul este în Paradis pentru a afla despre viața sfinților și a celor drepți care au venit aici după moarte. Aici sufletul uită de durerea sa, de viața pământească și de rudele sale și timp de șase zile trăiește în paradis. Iar în a noua zi, îngerii duc din nou sufletul la Dumnezeu pentru Judecată.

În a noua zi, rudele și prietenii defunctului îl comemorează și se roagă pentru mântuirea sufletului său și ca acesta să meargă în Paradis. Aceștia organizează un eveniment memorial, numit pomană, la care participă toți cei care doresc să ajute sufletul decedatului cu ajutorul rugăciunilor și amintirii plăcute ale acestuia. De aceea această zi nu ar trebui transformată într-un eveniment tragic sau, dimpotrivă, într-un eveniment festiv. Amintirile strălucitoare și bune despre o persoană ar trebui să îl ajute în împărăția Lui Dumnezeu la Judecata dreaptă.

Patruzeci de zile

După ce sufletul apare în fața judecății lui Dumnezeu pentru a doua oară în a noua zi, merge cu îngerii în iad pentru a vedea chinul păcătoșilor, apoi va reveni din nou la Dumnezeu în a patruzecea zi pentru a lua o decizie privind locul în care va merge sufletul și unde va rămâne până la Judecata de Apoi, la care va fi decisă în cele din urmă soarta fiecărui creștin.

De aceea, în a patruzecea zi, oamenii apropiați se roagă din nou pentru sufletul decedatului, cerându-i Domnului să accepte sufletul în Paradis.

Aceasta este viziunea ortodoxă a vieții de apoi. Aceste date sunt de o mare semnificație istorică și religioasă pentru creștini și de aceea, în primele trei zile și în primele patruzeci de zile în general, rudele și oamenii apropiați, cu rugăciunile și amintirile bune, ajută sufletul să ajungă în Paradis.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!