Ce se întâmplă cu corpul când mergem desculți pe pământ

Ce se întâmplă cu corpul când mergem desculți pe pământ

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 July 2023 in Remedii NaturisteSanatateSpiritualitate

Se pare că mersul desculț pe pământ este benefic. Însă noi am uitat cu totul de asta… Societatea modernă este atât de departe de natură, încât mulți copii crescuți în medii urbane construite cred că pământul reprezintă murdărie, ceva ce nu poate fi atins cu mâinile sau picioarele goale.

Din păcate, ei nu asociază această murdărie cu plantele și copacii care cresc în ea, hrănind plămânii și stomacul nostru, decorând mediul înconjurător.

Obișnuiți cu suprafețe artificiale pe terenul de joacă, ei nu vor ști că pot alerga desculți pe iarbă sau pe cărarea de pământ.

Adulții, de asemenea, din cauza folosirii materialelor izolatoare, cum ar fi tălpile de cauciuc, sunt izolați de câmpul energetic al Pământului.

Acest simplu obicei pe care îl putem experimenta, ca și multe alte lucruri obișnuite, a primit o formulare mai “științifică”, numită “împământare“.

Pământul are încărcătură negativă iar atunci când pui picioarele pe pământ, absorbi o cantitate mare de electroni negativi prin tălpile picioarelor, ceea ce poate ajuta corpul tău să rămână în același potențial electric negativ ca și Pământul.

Mersul desculț este la fel de benefic pentru noi ca lumina soarelui și apa curată și este foarte important pentru sănătatea noastră. Este un bun simț să facem asta, dar se pare că avem nevoie de un mic îndemn.

Un articol din revista “Mediul înconjurător și practica medicală” ne amintește de beneficiile “conectării” cu Pământul. Acest mers desculț contribuie la un somn mai bun, la reducerea durerilor și la posibila vindecare a multor afecțiuni cronice degenerative.

Referindu-se la multe cercetări, articolul concluzionează că simplul contact cu Pământul, fie că mergi desculț afară sau în interior, conectat la sisteme de împământare, poate servi ca o “strategie ecologică naturală și profund eficientă” împotriva stresului cronic, disfuncției sistemului nervos, inflamației, durerii, somnului precar și multor alte tulburări comune de sănătate, inclusiv afecțiuni cardiovasculare.

În articol se afirmă: “Cercetările efectuate susțin conceptul că “împământarea” corpului uman poate fi un element important al sănătății, la fel de important ca lumina soarelui, aerul curat, apa potabilă, hrana nutritivă și activitatea fizică”.

Așadar, nu uitați să vă dați încălțămintea jos din când în când.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!