Ce poate însemna durerea în partea dreaptă a spatelui

Ce poate însemna durerea în partea dreaptă a spatelui

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 February 2021 in SanatateSfaturi

Durerile de spate pot fi cauzate de diverse probleme – unele chiar grave, care merită atenție. Aflați ce înseamnă durerea din partea dreaptă a spatelui, mai ales dacă este însoțită de alte simptome.

Durere în partea dreaptă a spatelui: ce ar putea fi?

În majoritatea cazurilor, durerea din partea dreaptă a spatelui indică unele deteriorări ale mușchilor, ligamentelor și / sau tendoanelor. Aceste inconveniente apar atunci când anumiți mușchi sunt întinși prea mult sau când fibrele musculare sunt deteriorate.

Leziunile din această zonă provoacă inflamații și, prin urmare, apar spasme musculare, care provoacă durere și chiar împiedică anumite mișcări.

Durerea din această zonă poate indica, de asemenea, probleme în structura coloanei vertebrale, caracterizată prin afecțiuni precum hernia de disc, osteoartrita, spondilita anchilozantă (artrita inflamatorie care afectează coloana vertebrală și articulațiile).

Atunci când disconfortul este cauzat de probleme ale organelor interne, cauzele pot necesita atenție și precauție, în special dacă disconfortul este însoțit de alte simptome.

Dacă, pe lângă durerile de spate, simțiți greață, febră și durere la urinare, este posibil să suferiți de pietre la rinichi sau o infecție la rinichi.

Colita ulcerativă, o boală inflamatorie și cronică a intestinului, poate provoca, de asemenea, dureri în partea dreaptă a spatelui. Acordați atenție dacă, pe lângă disconfort, aveți pierderi de greutate nedorite, oboseală și diaree.

O altă posibilă cauză a durerii este apendicita, o afecțiune în care apendicele se inflamează, provocând durere și disconfort.

Condițiile ginecologice, cum ar fi endometrioza, pot provoca dureri la nivelul spatelui, în partea dreaptă. Dacă o femeie are dureri în timpul actului sau în perioade neregulate între menstruație, trebuie să vă adresați imediat medicului dumneavoastră.

Alte cauze, mult mai puțin frecvente, cum ar fi tumorile și fibromialgia, sunt, de asemenea, grave și pot provoca această durere. Fii atent la toate aceste simptome și ai grijă de sănătatea ta.

Rețineți că este mult mai bine să prevenim decât să ajungem să tratăm, aveți grijă de sănătatea voastră respectând un program de odihnă, alimentație și mai ales în cazul durerilor de spate, acordați atenție poziției în care stați pe scaun, la birou, în mașină, în mijloacele de transport.

Dumnezeu să vă binecuvânteze! Multă sănătate!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!