Ce nu este dragostea! Invata ce nu este dragostea, ca sa nu ajungi sa suferi si sa crezi ca suferi din cauza dragostei!

Ce nu este dragostea! Invata ce nu este dragostea, ca sa nu ajungi sa suferi si sa crezi ca suferi din cauza dragostei!

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 March 2019 in De Suflet

“Dragostea este cea mai puternică forță din univers.” – Jean-Baptiste Poquelin Moliere

Dragostea nu este usor de definit. Este simplu de simtit.

Dragostea nu este un drum. Nu este o cale dreapta, nu este un punct mort, nu este o autostrada aglomerata. Nu poate fi comparata cu o strada, cu lumini care clipesc de la rosu pana la verde. Uneori se schimba, alteori se intoarce in trecut; uneori se opreste, alteori o ia de la inceput, apoi se roteste in cercuri. Dragostea nu este niciodata un drum… ci o calatorie.

Dragostea nu este o cerinta. Nu inseamna sa ceri atat de mult de la partener incat sa uite ce isi doreste sau ce viseaza. Nu inseamna sa faci pe cineva sa iti asculte dorintele sau sa ii ceri sa isi schimbe viata pentru a se potrivi cu viata ta. Nu inseamna sa creezi un univers in jurul tau sub masca legaturii voastre. Dragostea este fluida. Dragostea este echilibru. Dragostea este compromis.

Dragostea nu este nerabdare. Exista o rapiditate in a iubi, insa nu este nascuta din egoism. Dragostea nu inseamna sa astepti ca cineva sa te iubeasca in modul in care tu o faci sau sa incerci sa grabesti lucrurile pentru a ajunge acolo unde iti doresti. Dragostea nu pune presiune pe emotii si nici pe asteptari. Dragostea este rabdare si incredere.

Dragostea nu este perfectiune. De fapt, dragostea este departe de a fi perfecta. Este salbaticia sufletului cand iubeste, este frica de a nu stii ce urmeaza. Dragostea spune cateodata lucruri gresite in cele mai neplacute vremuri. Dragostea incurca totul, apoi impacheteaza lucrurile frumos.

Dragostea nu este stabila. In dragoste, nu vei fi mereu in picioare pe un teren robust. Nu te vei simti intotdeauna increzatoare. Vei fi nesigura si este normal. Dragostea este dificila, insa minunata!

Dragostea nu este statica. Uneori este usoara, alteori este grea. Uneori iti umple sufletul de bucurie, alteori se ascunde in umbre, schimbandu-ti starea de spirit cu o simpla atingere. Dragostea nu ramane la fel. Dragostea nu te lasa sa stai linistita. Dragostea este mereu infloritoare.

Dragostea nu este o regula. Dragostea nu ofera indrumari cu privire la cum sa fii sau cum sa actionezi. Nu spune ca cineva ar trebui sa faca ceva. Nu cere oamenilor sa fie ceva ce nu sunt. Dragostea este libera. Dragostea nu vine cu reguli… dragostea isi construieste propriile reguli.

Dragostea nu este controlata. Nu te asteapta pentru a decide daca timpul este corect. Nu te asteapta in timp ce incerci sa iti descifrezi sentimentele. Dragostea iti va da viata peste cap. Dragostea nu te asteapta sa o revendici… ea te va revendica pe tine.

Dragostea nu este simpla. Este complexa. Vine cu o multime de emotii si momente. Vine cu vorbe care iti prind inima, cu temeri de viitor, cu sarutari sub cerul instelat. Dragostea este in atingeri simple.

Dragostea se gaseste in fiecare lucru marunt pe care il facem. Intr-o masa calda, intr-o simpla plimbare, intr-o floare, intr-o scrisoare, intr-o imbratisare sau chiar intr-un salut. Dragostea e simplu de avut, insa ne adancim in tot ceea ce este mai rau. Inmagazinam in noi tot ceea ce nu este aceasta si speram sa primim intelegere atunci cand revarsam toata complexitatea noastra absurda asupra cuiva ce ascunde dragoste in simplitatea sa de a trai frumos.

Ce este dragostea?

Dragostea e o alegere: este ceva deliberat. Putem alege pe cine iubim.

Dragostea e relaxare: nu implică anxietate, ci siguranță.

Dragostea e acceptarea că partenerul nu ne aparține: nu trebuie să credem că ne aparține cineva.

Dragostea e efort: luptăm pentru ea. Nu va fi întotdeauna simplă, dar nu o lăsăm să plece așa, cu una, cu două.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!