Ce greșeli trebuie să faci pentru a te dezvolta în viață? – Înțelepciunea maestrului Osho

Ce greșeli trebuie să faci pentru a te dezvolta în viață? – Înțelepciunea maestrului Osho

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 November 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Uneori oamenii sunt extrem de nehotărâți, le este foarte frică să nu greșească și greșesc și mai mult. Desigur, există momente în viață când o greșeală poate amenința viața sau sănătatea ta sau a altcuiva, iar în acest caz, greșelile sunt extrem de periculoase.

În toate celelalte cazuri, greșelile aduc beneficii celui care le face. Însă asta nu înseamnă să repeți o greșeală la infinit. De ce sunt bune greșelile? Trebuie să te gândești la asta.

Motivul este că o persoană nu se poate dezvolta dacă nu comite acțiuni greșite. Prin urmare, nu numai că nu trebuie să vă faceți griji, ci și invers, trebuie să vă bucurați de fiecare dată când se întâmplă. Nu evita să faci unele lucruri de frică că vei greși.

De exemplu: Trebuia să faci ceva, dar ai refuzat, pentru că nu puteai fi sigur de alegerea corectă a soluției. – Asta înseamnă că nu vei ști niciodată cum ar fi trebuit să acționezi în realitate și, dacă te confrunți din nou cu o situație similară în viața ta, vei rămâne în întuneric despre ce să faci în ea.

Dacă totuși ai făcut o alegere și ai făcut o greșeală, atunci ți-ai sporit experiența de viață. Iar dacă ai făcut ceea ce trebuie, se va întâmpla același lucru. Deci, indiferent de modul în care ați acționa, veți beneficia de o experiență nouă și veți ști ce să faceți într-o situație similară.

Poate că cineva îți va spune că ai greșit, iar acum te așteaptă necazuri. Poți chiar să râzi de aceste cuvinte, pentru că un rezultat negativ este întotdeauna mai bun decât nimic.

De exemplu: Ți-ai luat telefonul cu tine la plajă și l-ai scăpat în apă? Este o rușine? Însă dacă te uiți la asta din cealaltă parte? Nu vei mai fi niciodată atât de neglijent cu electronicele tale.

Va trebui să te bucuri de această greșeală a ta, să nu fii trist pentru asta, și să nu uiți de dobândirea unui lucru atât de neprețuit precum experiența. Deși, dacă îți amintești ce ai fost învățat în copilărie, atunci probabil că vei regreta pentru fiecare eșec.

Dar acțiunea a avut loc deja. Și din faptul că vei regreta și vei fi supărat pentru ce s-a întâmplat, nimic nu se va schimba, însă sănătatea poate fi afectată de astfel de experiențe.

Filosoful Osho a spus:

„Fă cât mai multe greșeli, însă amintește-ți doar un lucru: nu fă aceeași greșeală de două ori. Și astfel vei evolua în viață.”

Iar acest lucru este adevărat. O persoană inteligentă nu va greși niciodată acolo unde a făcut-o cândva. O astfel de greșeală este, de asemenea, inacceptabilă și înseamnă că ți-ai ignorat propria experiență trecută.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!