Ce faci daca trebuie sa iei o decizie importanta in viata ta? Afla cum trebuie sa procedezi!

Ce faci daca trebuie sa iei o decizie importanta in viata ta? Afla cum trebuie sa procedezi!

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 February 2019 in PersonalitateSfaturi

Imaginează-ți așa o situație: mergi cu automobilul într-o seară rece și ploioasă de toamnă, iar în calea ta întâlnești trei persoane, care așteaptă în stația de autobuz. Acești oameni sunt:

1. O bătrână care pare că mai are puțin și își dă sufletul;

2. Un prieten vechi, care odată ți-a salvat viața;

3. Femeia/bărbatul visurilor tale.

Pe cine vei lua cu tine, dacă automobilul tău are doar două locuri? Gândește-te și spune răspunsul înainte să citești mai departe.

Este o dilemă logico-morală, însă de fapt, ea este ca un test pe care îl poți da acelei persoane pe care vrei să o angajezi în compania ta. Ai putea să o ajuți pe bătrână și să-i salvezi viața, pentru că te simți obligat. Sau poate l-ai lua cu tine pe vechiul prieten pentru că odată ți-a salvat viața, iar asta va fi o șansă bună să îi mulțumești? Însă, când vei mai avea ocazia să o/îl întâlnești pe cea/cel la care visai nopți întregi?

Din cei 200 de candidați intervievați doar un singur candidat nu a avut probleme cu răspunsul și a fost acceptat la muncă. Răspunsul lui a fost următorul: „I-aș fi dat cheile mașinii prietenului ca acela să o ducă pe bătrână la spital. Iar eu aș fi rămas cu femeia visurilor mele.”
Uneori, gândirea neordinară și atitudinea creativă față de lucrurile din jur pot să ne ofere soluțiile pentru toate problemele pe care le întâmpinăm.

Viața lui a devenit sursă de inspirație pentru câteva cărți și motive pentru bârfe. Era un vagabond, un bețivan, poștaș, rebel, jurnalist, scriitor, poet. Nu orice poate să aibă o astfel de viață. Iată câteva dintre sfaturile lui.

Nu fi de acord

Îmi doream toată această lume sau nimic.

Nu trebuie să accepți mai puțin decât îți dorești sau meriți. Tinde să obții mai mult și nu primi nimic altceva decât ceea ce te face cu adevărat fericit. Nu există pe lumea asta nici o justificare pentru faptul că ai renunțat la visele tale și ai acceptat bucurii temporare. Vei regreta mai târziu.

Iubește-te

Niciodată nu am întâlnit o persoană cu care aș vrea să fac schimb de vieți.

Nu există persoane ideale. E un adevăr. Și nu ai nici un motiv pentru a te distruge din această cauză. Încetează să te mai critici pentru acțiunile tale și pentru slăbiciunile pe care le ai. Cu toate acestea nu trebuie să încetezi lucrul asupra personalității tale.

Trăiește viața din plin

Moartea nu este înspăimântătoare, ci modul în care oamenii își petrec viața înainte de această moarte.

Vrei să sari cu parașuta, însă nu poți nicidecum să te hotărăști când să faci acest pas? A VENIT TIMPUL SĂ SARI!Îți dorești să faci cursul de istorie despre artă, însă nu știi dacă vei avea nevoie de el? Înscrie-te la cursuri chiar acum! Ai doar o singură viață pe care trebuie să o trăiești ACUM! De ce să aștepți până când va fi prea târziu?

Nu îți fie frică de durere, fără ea nu vei fi în stare să simți fericirea

Trebuie să mori de câteva ori înainte să începi să trăiești cu adevărat

Durere, suferință, tristețe, furie, dezamăgire, neliniște – sunt câteva emoții negative care ne strică viața și ne fac nefericiți uneori. Însă niciodată nu vei fi în stare să prețuiești la adevărata valoare emoții pozitive, dacă nu vei simți opusul lor.

Fii unic. Arată asta prin acțiunile tale

Mai bine să faci lucruri banale, dar cu stil, decât să faci lucruri impresionante dar fără stil.

Nu îți fie frică să fii tu însuți, lui Charles Bukowski cu siguranță nu îi era frică. Arată-ți adevărata față și străduie-te să îți arăți individualitatea fantastică. Mai bine să îți trăiești viața, fiind tu însuți, decât să fii altcineva doar pentru a-i bucura pe cei din jur.

Ești mai puternic decât crezi

Te trezești uneori dimineața și te gândești că nu vei avea puterea să treci peste această zi. Însă mai apoi râzi amintindu-ți de gândurile tale.

Viața este plină de încercări și piedici și ai simțit asta pe propria piele de nenumărate ori. Mai mult decât atât, reușești să treci peste toate problemele și să rămâi întreg. Ține minte: ești mai puternic decât crezi, iar asta te va ajuta să treci peste cele mai dificile zile.

Nu-ți fie frică de moarte

Port moartea în buzunarul din stânga. Uneori o scot de acolo și discut cu ea: ”Bună, iubire, ce faci? Când vii după mine? Eu voi fi pregătit”.

Moartea este inevitabilă, atunci de ce să-ți pierzi toată viața temându-te de ea? În loc să îți faci griji de cum vei sfârși, trăiește timpul la maxim.

Ai încredere în tine

Cea mai mare problemă de pe această lume este că oamenii deștepți sunt plini de îndoieli.
Ești minunat și unicul lucru de care ai nevoie este să crezi în talentul și capacitățile tale.

Sunt lucruri mai îngrozitoare decât singurătatea

Există lucruri mai îngrozitoare decât singurătatea. Iar pentru a le înțelege, ai nevoie de zeci de ani, însă cel mai groaznic este să le înțelegi prea târziu.

Foarte multe persoane se tem de singurătate și caută toate modalitățile să scape de ea. Doar că o companie rea este mai distrugătoare decât singurătatea. Învață să-ți prețuiești singurătatea și timpul petrecut cu tine însuți.

Sursa: dozadesucces.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!