Ce facem atunci cand persoanele toxice sunt membri ai familiei noastre!

Ce facem atunci cand persoanele toxice sunt membri ai familiei noastre!

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 May 2019 in Spiritualitate

“Nu te duce acolo unde calea te poate duce, du-te în schimb acolo unde nu este nici o potecă și lăsă o urmă.”

Conexiunea cu familia ta ar trebui sa fie aceasta legatura pe care nu o poate rupe nimeni. Cu toate acestea, este benefic sa te distantezi cateodata de unii membri ai familiei tale. Nu trebuie sa iti compromiti sanatatea mentala, emotionala sau fizica pentru a tolera acele rude toxice. Inainte de a elimina aceste rude toxice din viata ta, este important sa recunosti semnalele unei persoane toxice.

Ce sa faci daca ai rude toxice?

Relatiile toxice, chiar si cele in care sunt implicati membrii familiei, te pot obosi emotional, ceea ce poate influenta bunastarea ta generala. Exista anumite tehnici pe care oamenii le pot folosi pentru a face aceste relatii mai tolerabile. Aceste metode implica, in general, distantarea intr-o anumita masura de rudele toxice.

Cu toate acestea, in multe cazuri, cea mai buna solutie este reprezentata de eliminarea completa a persoanelor toxice din viata ta. Acest lucru este rareori usor si este adesea complicat si conflictual din punct de vedere emotional in cazul relatiilor apropiate de familie, cum ar fi cu un parinte. Dar cand situatiile se deterioreaza si fac imposibila trairea unei vieti fericite, acest mod de actiune este cel mai bun.

Cel mai bun mod de abordare al unei persoane toxice este de a stabili niste limite in primul rand. Pentru a respecta aceste limite, trebuie sa intelegi ca exista o curba de invatare. Vor exista perioade de incertitudine, vinovatie si posibila pierdere a relatiilor.

Trebuie sa determini nivelul sacrificiului pe care esti dispus sa il faci pentru a-ti proteja emotiile si pe cei care au incredere in tine.

Cateodata, trebuie sa ranesti pe cineva pentru a ajuta pe altcineva. Ranile nu sunt daunatoare in mod intentionat, iar comportamentul este condus de alegeri. Desi s-ar putea sa simti nevoia de a pastra acele rude toxice in viata ta, in special daca este vorba de parinti, insa este important sa intelegi ca pastrarea unei persoane toxice in viata ta va avea efecte daunatoare asupra sanatatii tale mintale.

Desi s-ar putea sa incerci sa-ti convingi membrii familiei ca ceea ce fac ei este daunator din punct de vedere emotional pentru tine, este foarte posibil ca acestia sa nu se schimbe.

Si nu ar trebui sa te deranjeze acest lucru. Multe persoane isi traiesc viata alaturi de membrii toxici ai familiei si de parteneri toxici. Iar acesta este unul dintre principalele motive pentru care nenumarati oameni merg la terapie.

Oamenii toxici vor gasi mereu o metoda prin care sa se strecoare in vietile celorlalti, sa creeze drame si sa-i intoarca unii impotriva altora, cu scopul de a manipula un cerc social si a-si indeplini nevoile. Vor cauta sa planteze samanta instabilitatii pentru a-i face pe ceilalti sa creada ca sunt o componenta esentiala a acelui grup.

Actiunile oamenilor toxici se nasc dintr-o lipsa de stima de sine, care-i determina sa-i traga pe oameni cu ei in cusca nesigurantei si a instabilitatii. Nu numai ca oamenii toxici iti pot face viata un calvar, dar exista riscul ca ei sa te traga in jos la nivelul lor si sa devii la randul tau o persoana toxica.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!