Ce deosebește un om puternic de unul slab? Răspunsul clar al lui Freud. Cum să devii puternic.

Ce deosebește un om puternic de unul slab? Răspunsul clar al lui Freud. Cum să devii puternic.

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 November 2023 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologie

Cum este un om puternic? Mulți o să-și imagineze acum o personalitate dură, puțin aspră, foarte încrezătoare în sine, care ar face orice pentru a-și atinge scopul, indiferent de mijloace, cu condiția să obțină ce dorește. Mulți cred că oamenii puternici obțin întotdeauna ceea ce își doresc, dar nu este deloc așa.

De fapt, un om puternic poate fi foarte vulnerabil la suflet, poate trata anumite lucruri cu sensibilitate și delicatețe, este deschis, binevoitor și prietenos. Oamenii puternici nu reușesc mereu din prima încercare; adesea este nevoie de multe încercări și eforturi pentru a-și atinge scopul.

Există un aspect important care îi deosebește pe oamenii puternici de cei slabi.

Sigmund Freud a explicat acest lucru foarte clar:

“Oamenii percep realitatea ca fiind nesatisfăcătoare și trăiesc într-o lume a fanteziilor, imaginându-și împlinirea dorințelor lor. Personalitatea puternică transformă aceste dorințe în realitate. Cei slabi trăiesc în această lume și fanteziile lor se transformă în simptome ale diferitelor boli.”

Da, cu siguranță, și oamenii slabi au vise și obiective, dar rar le îndeplinesc. Nu pentru că nu au posibilitatea, ci pentru că trăiesc altfel și nu doresc să schimbe nimic în viața lor, se complac în situația lor pentru că li se pare mai confortabil așa.

Toți oamenii au suișuri și coborâșuri în viață, dar o persoană slabă, chiar și când se află în vârf, se va plânge la cei din jur. În plus, unei persoane slabe îi este foarte dificil să iasă din zona de confort; în adâncul sufletului, își dorește schimbări, dar, în realitate, se teme, așa că trec anii și nimic nu se schimbă.

O persoană slabă se teme să ia decizii și să-și asume responsabilitatea. Uitați-vă în jurul vostru, cu siguranță aveți cel puțin o persoană în cercul vostru care lucrează de mulți ani la același loc de muncă, dar nu este mulțumită; salariul este mic, șeful este groaznic, colegii sunt mediocri, dar persoana nu se grăbește să-și schimbe locul de muncă.

“Majoritatea oamenilor, în realitate, nu își doresc libertatea, pentru că implică responsabilitate, și responsabilitatea îi sperie pe majoritatea oamenilor.” – Sigmund Freud

Un om puternic nu se teme să meargă înainte, nu se sperie de schimbări, dimpotrivă, încearcă să-și facă viața mai bună. Nu se teme să-și asume responsabilitatea atât pentru el însuși, cât și pentru ceilalți – colegi, membrii ai familiei, copii. Oamenii îl urmează cu plăcere, el are încredere în sine, iar ceilalți au încredere în el.

Oamenii puternici au o atitudine pozitivă, sunt optimiști, dar în același timp privesc viața obiectiv, fără a-și crea iluzii inutile, în timp ce o persoană slabă poate fi recunoscută după perspectiva sa negativă asupra vieții, nemulțumirea sa constantă.

Astfel de oameni pot fi foarte invidioși și reacționează urât la succesul altora, cred că destinul lor este crud, dar nu înțeleg că ei înșiși nu fac nimic pentru a-și face viața mai frumoasă.

Este posibil să devii o persoană puternică? Psihologii susțin că este posibil. Drumul nu este ușor, dar este realizabil.

Cum puteți face asta?

În primul rând, specialiștii susțin că trebuie să eliberați toată energia negativă din voi, să încercați să înțelegeți că lumea nu este atât de rea pe cât pare, deoarece există oameni fericiți și mulțumiți, deci nimic nu este imposibil.

Este important să vă stabiliți obiective mici, pe care le puteți atinge ușor. Când reușiți pentru prima dată, veți înțelege că puteți obține ce doriți și veți avea încredere în voi înșivă. Acesta este deja un mare pas înainte.

În plus, ar fi benefic să faceți sport (pentru o stare de bine), să citiți mai multe cărți și să comunicați cu oameni de succes, deoarece aveți ceva de învățat de la ei. Este important să nu-i invidiați, ci să vă inspirați din experiența lor, să aflați cum au obținut ce și-au dorit și să acționați în același fel.

Trebuie să țineți minte că oamenii puternici nu se nasc așa, ci devin puternici pe parcursul vieții.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!