Cât trebuie să fie tensiunea în funcție de vârstă? Tabelul cu indicatorii normali de tensiune arterială în funcție de vârstă

Cât trebuie să fie tensiunea în funcție de vârstă? Tabelul cu indicatorii normali de tensiune arterială în funcție de vârstă

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 October 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Din păcate, una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate este tensiunea arterială ridicată sau scăzută. Această patologie afectează foarte mult bunăstarea și, ca urmare, starea de spirit a unei persoane.

La măsurarea tensiunii arteriale, se iau în considerare următorii indicatori.

  • Tensiunea arterială sistolică este limita superioară, ceea ce vă permite să determinați forța presiunii în timpul pulsării sângelui.
  • Tensiunea arterială diastolică este limita inferioară, ceea ce indică starea vaselor de sânge în pauza dintre contracțiile inimii.

Tensiunea arterială umană

Tensiunea arterială normală la adulți este considerată a fi de 120/80 mm Hg. Dar fiecare om este diferit și, prin urmare, nu ar trebui să vă bazați numai pe acest indicator de normalitate.

Pentru a afla ce tensiune arterială este considerată normală la o anumită perioadă de vârstă, trebuie doar să urmăriți tabelele noastre.

Din tabelele de mai sus, se poate observa că, cu cât o persoană este mai în vârstă, cu atât indicatorii normali de tensiune arterială sunt mai mari. Acest fapt este asociat cu schimbările legate de vârstă în activitatea sistemului cardiovascular.

Dacă te confrunți cu afecțiuni frecvente și crezi că diferența de tensiune arterială este cea care este de vină, te sfătuim să ții un jurnal special. În acesta, este necesar să se facă înregistrări zilnice ale modificărilor indicatorilor de tensiune. După o lună, ar trebui să consultați un medic și să-i arătați observațiile dvs.

PRODUSE CARE CRESC TENSIUNEA ARTERIALĂ

Fructe uscate

Da, este mult mai sănătos să mănânci o mână de fructe uscate în loc de cafeaua obișnuită de dimineață. Alimentele bogate în potasiu și fibre cresc foarte bine tensiunea arterială. Cel mai mult potasiul se găsește în curmale și caise uscate, însă este benefic și să consumi smochine, stafide și prune uscate.

Persoanele cu tensiune arterială scăzută trebuie să mai mănânce des aceste fructe, chiar și de 6 ori pe zi, în porții mici. Nu trebuie să stați în repaus mult timp, mișcarea va ajuta la menținerea tensiunii la nivelul corespunzător. Acest lucru este necesar dacă din cauza tensiunii arteriale scăzute adesea aveți dureri de cap și amețeli. Exercițiile simple dimineața sunt obligatorii.

Nuci (alune, migdale, caju … etc)

Diverse nuci conțin nu numai potasiu, ci și magneziu, precum și fier, zinc, seleniu, vitamine B. O astfel de compoziție care se regăsește în nuci este extrem de benefică pentru pacienții hipotoni.

Este foarte bine să ai la tine o mână de fructe uscate și nuci iar primul semn de indispoziție – să mănânci câteva imediat, te va ajuta rapid. O întărire minunată pentru inimă și pentru întregul corp!

Ardeiul roșu iute

Ardeiul iute, precum și alte condimente iuți, cresc în mod miraculos tensiunea arterială. Sarea, care leagă apa în organism, contribuie și ea la creșterea tensiunii arteriale, dar nu trebuie consumată în cantități mari, deoarece, este dăunătoare rinichilor. Ardeiul roșu conține alcaloidul capsaicină, un antioxidant puternic. Are proprietăți anti can cer igene și încetinește îmbătrânirea.

Schisandra

Fructele aromatice uscate ale Schisandrei chinezești conțin acizi organici și uleiuri esențiale. De îndată ce mănânci 2 fructe uscate mici, sistemul nervos central va deveni imediat tonifiat, tensiunea va crește. De asemenea, este bine să aveți la dumneavoastră câteva fructe de Schisandră, un medicament natural eficient.

PRODUSE CARE REDUC TENSIUNEA ARTERIALĂ

Apă cu lămâie și miere – limonadă

Trebuie să puneți 250 ml de apă, o jumătate de lămâie și 1 linguriță de miere într-un recipient și să amestecați cu miere. Remediul poate că pare prea simplu, dar în 30 de minute va acționa și reduce tensiunea arterială.

Kefir cu scorțișoară

În mod surprinzător, chefirul obișnuit cu conținut scăzut de grăsimi amestecat cu scorțișoară poate reduce tensiunea arterială. Adăugați 1 linguriță de scorțișoară măcinată într-un pahar de chefir, amestecați bine și beți, efectul va veni vizibil destul de repede.

Boabele de Călin

Pentru a reduce tensiunea arterială urgent, trebuie să mestecați niște boabe de călin. Puteți mânca atât boabe de călin proaspete, cât și uscate.

Țelină

Țelina normalizează tensiunea arterială și ajută la evitarea creșterilor bruște. Dacă consumi 5-7 crenguțe de țelină pe zi, îți poți ține hipertensiunea sub control!

Cum acționează țelina? Ajută la reducerea hormonilor de stres care îngustează vasele de sânge. Vasele sunt dilatate, sângele circulă mai ușor, tensiunea nu mai crește. Totul este simplu și logic!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!