Cât de greu este să faci față pierderii unei mame! O bucată de suflet pleacă

Cât de greu este să faci față pierderii unei mame! O bucată de suflet pleacă

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 December 2022 in De SufletLecții de viațăPersonalitatePsihologieViata

Moartea unei mame este pur și simplu o pierdere inexplicabil de grea. Numai cei care au experimentat această pierdere teribilă știu cât de greu este. Oricine a trecut prin asta știe cât de dureros este. Chiar și ani mai târziu, este foarte greu să te împaci cu această pierdere.

Mamele au întotdeauna grijă de copiii lor și își fac griji pentru ei la orice vârstă. Nu contează câți ani are o persoană, poate avea și 35 de ani, în ochii mamei ea va fi tot un copil. Orice cale ar alege copilul în viața, mama nu se va îndepărta niciodată de el, ea își va ajuta și susține copilul. Așa va fi mereu.

Mama este prima persoană cu care copilul comunică. Prima dată, copilul trăiește în interiorul mamei, iar apoi petrece majoritatea timpului numai lângă ea. Mama este cea mai devotată și loială persoană pentru un copil. Mama nu este prezentă în viața ta pentru un an, doi, zece ani. Mama va fi lângă tine toată viața.

Mama își face mereu griji pentru copilul ei, se îngrijorează dintr-o mie de motive: starea de sănătate, se întreabă dacă copilul este fericit, dacă are tot ce îi trebuie. Chiar și atunci când copilul mai crește, mama se întreabă dacă totul este în ordine la serviciu, dacă totul este bine în viața de familie, dacă se descurcă cu banii. Copiii cresc, iar mamele continuă să-și facă griji pentru ei. O mamă își iubește copilul din toată inima și vrea doar să știe că este bine.

Prin urmare, moartea unei mame este foarte dificilă. Pierderea unei persoane dragi este foarte grea. Dar moartea unei mame – cea mai dragă și cea mai apropiată persoană sufletului tău – este de zece ori mai dureroasă. Cei mai mulți oameni, chiar și ani mai târziu, nu se pot împăca cu această pierdere teribilă, sunt răniți de faptul că nu mai există această persoană dragă lângă ei.

După moartea unei mame, copilul devine foarte sentimental. Nu contează câți ani are. După moartea unei mame, o persoană își dorește cu adevărat să vorbească despre ea cu cineva, vrea să împărtășească amintirea ei cu oamenii, să spună ce o doare, ce are pe suflet.

Din păcate, oamenilor nu le plac astfel de conversații, nu știu cum să răspundă, ce cuvinte pot calma o persoană aflată în această situație. Oamenilor le este frică că vor spune ceva greșit și vor întrista și mai tare persoana. În realitate, o persoană care a suferit o pierdere trebuie doar ascultată și atât. 

O mamă nu ar vrea niciodată să-și rănească copilul. Prin urmare, este foarte dureros pentru ea să vadă cum suferă copilul ei acum. La urma urmei, chiar și după moarte, ea continuă să-și iubească copilul și să vegheze asupra lui. De foarte multe ori, după moartea lor, mamele apar în visele copiilor, iar în acest fel le demonstrează încă o dată că îi iubesc și își fac griji pentru ei.

Pentru a-ți fii mai ușor să treci peste această durere groaznică, trebuie să continui să faci ceea ce ți-a plăcut să faci cu mama ta. Mama ta iubită și dragă a plecat, dar dragostea ei pentru tine a rămas, așa cum a rămas și legătura emoțională și spirituală.

Așadar, nu trebuie să îți pară rău că a plecat, ci trebuie să îți pară bine că ai avut-o lângă tine cât timp a trăit. Trebuie să te gândești: „Ce binecuvântare că am avut o mamă atât de minunată”.

Cel mai important: copii, apreciați și aveți grijă de mamele voastre cât timp sunt în viață. Nu uitați de mamele voastre, faceți-vă timp pentru ele. Sunați-le și duceți-vă în vizită. Aceste lucruri ar trebui făcute cât mai des posibil cât timp mama este în viață.

Cu siguranță nu vreți să regretați mai târziu că nu ați petrecut destul timp cu mamele voastre. La urma urmei, nu există dragoste pe lume mai puternică decât cea a unei mame.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!