„Căsătoria reprezintă o competiție în generozitate” – 14 reguli ale unei căsnicii fericite

„Căsătoria reprezintă o competiție în generozitate” – 14 reguli ale unei căsnicii fericite

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 November 2022 in Lecții de viațăRelatiiViata

Astăzi, există un număr imens de teorii care îți „garantează” o relație fericită în căsătorie. De fapt, nu trebuie să descoperi ceva extraordinar sau să citești toată literatura științifică a autorilor și experților în relații. Îți poți construi singur propria fericire!

„Succesul în căsătorie este posibil doar dacă poți fi un partener de încredere pentru persoana iubită, nu doar un coleg de cameră drăguț.” – Barnett R. Brickner

În acest articol, vă vom descrie 21 de reguli pe care ar trebui să le urmați dacă doriți să aveți o viață fericită și lungă alături de persoana iubită.

1. Găsiți câte ceva frumos în orice

„O căsnicie fericită nu înseamnă să te căsătorești cu omul perfect. Concluzia este că amândoi trebuie să fiți suficient de maturi pentru a nu zăbovi asupra lucrurilor mărunte precum defecte.”– Von Weaver

Este ușor să nu acordați atenție problemelor nesemnificative, care, credeți-mă, există în fiecare familie fericită. Și cu atât mai mult, nu vă criticați unul pe altul din cauza neajunsurilor. În căsniciile fericite, oamenii prețuiesc trăsăturile unice ale fiecărei persoane care i-au făcut să se îndrăgostească unul de celălalt.

2. Găsiți fericirea în toate

„Căsătoria nu te poate face fericit doar prin simplul act de căsătorie, ci doar tu poți genera fericirea! “. – Lees și Leslie Perrotta.

Rutina zilnică poate fi întotdeauna diluată cu o activitate comună preferată de care vă va aduce beneficii amândoi. Nu poți găsi fericirea dacă îți arăți constant nemulțumirea.

3. Învață să ierți

„O căsnicie de succes nu este o combinație ideală a doi parteneri perfecți. Crede-mă, o astfel de combinație nu există. Aceștia sunt doar doi oameni obișnuiți care știu să se ierte unul pe altul cu demnitate.” – Darlene Schacht

Iertarea nu poate fi subestimată deoarece este unul dintre cele mai importante elemente ale oricărei căsnicii de succes. Dacă aduni în sufletul tău constant, fără a renunța la negativitatea acumulată, mai devreme sau mai târziu căsnicia ta se va prăbuși.

4. Căsătoria este pe primul loc

„Căsătoria nu este un substantiv, ci un verb. Nu o poți găsi pur și simplu. Trebuie să o câștigi. Este o expresie a iubirii sincere dintre voi.” – Barbara de Angelis

Este suficient să tratezi căsătoria ca pe ceva personal. Acest lucru este valabil nu numai pentru tine, ci și pentru partenerul tău. Trebuie să lucrați împreună la relația voastră și să o puneți pe primul loc.

5. Exprimă-ți dragostea în fiecare zi

„Cel mai rău lucru pe care îl poate face o persoană în căsătorie este să nu-și manifeste sentimente. Este foarte important să spui că îți iubești partenerul cât mai ai șansa.” – Orlando Battista

Acordă-ți libertate gândurilor și exprimă-ți sentimentele așa cum știi cum.

6. Protejați ceea ce aveți

„Căsătoria poate fi comparată cu un vin bun, scump, care se îmbunătățește doar de-a lungul anilor”, – autor necunoscut.

Apreciază și bucură-te de fiecare moment din viața ta împreună, pentru că astfel vei avea multe amintiri fericite, și va face căsnicia voastră mai puternică.

7. Ai grijă de tine

„Ceea ce soțul tău va aprecia cel mai mult este cât de bine știi să ai grijă de tine. Acesta este un fel de manifestare a îngrijirii pentru aproapele cuiva,” – Stormy Omartyan

Cum poți construi o căsnicie fericită dacă nu ai timp pentru tine? Începe să ai grijă de tine și vei vedea rezultate.

8. Învață din greșelile din trecut și visează la viitor

„Căsătoria este ca un fel de eveniment cultural care leagă oamenii în prezent, pe baza trecutului lor. Iar când doi oameni trăiesc împreună, se gândesc la un viitor strălucit,” – Diana Frolova

Încearcă să-ți dai seama de greșelile pe care le-ai făcut în trecut și începe să lucrezi la viitorul tău astăzi.

9. Trăiește astăzi

„Este frumos să trăiești astăzi fără să te gândești la ziua de mâine. Iar dacă mâine vine, atunci vei mai avea o șansă să trăiești din nou fericit această zi”, Max LUKADOU

Concentrați-vă asupra lucrurilor importante fără a fi distras de potențiale probleme sau de rutină. Trăiește azi, pentru că mâine nu te vei mai putea întoarce înapoi.

10. Apreciați mai bine ceea ce aveți amândoi

„Într-o căsnicie în care un cuplu poate aprecia cele mai bune calități ale celuilalt, va exista întotdeauna dragoste.” – Lees și Leslie Perrotta.

Bucurați-vă de cele mai bune calități în fiecare zi!

11. Fii amabil și generos

„Căsătoria potrivită este o competiție în generozitate.” – Diana Sawyer.

Încercați să oferi persoanei iubite ceva special în fiecare zi. Chiar și un simplu compliment sau o ceașcă de cafea în pat va fi suficient. Astfel, poți să-i arăți partenerului tău că îl iubești și că îți pasă de el.

12. Judecă după fapte

„Oamenii căsătoriți care sunt fericiți își arată întotdeauna sentimentele prin acțiuni, nu prin cuvinte goale”, este un proverb chinezesc.

Trebuie să te asiguri că nu arunci cuvinte în vânt pentru că vei fi judecat doar după acțiunile tale. Vorbeste mai putin, fa mai mult!

13. Investește în căsătorie

„Cu cât investești mai mult într-o căsătorie, cu atât aceasta devine mai valoroasă.” – Amy Grant.

Nimic nu poate înlocui timpul pe care îl petreci pentru a-ți îmbunătăți relația.

14. Menține relația aprinsă

„Căsătoria este ca o casă mare în care becurile se mai ard uneori. Însă dacă găsești aceste becuri și le schimbi, viața voastră personală va străluci într-o lumină nouă” – autorul necunoscut.

Asigurați-vă că fiecare dintre voi pune ceva în relație, pentru că nimic mai valoros nu există în ele. Iar dacă ignori acest fapt, s-ar putea să regreți amarnic această decizie în viitor.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!