Carl Jung ne explică ce este soarta

Carl Jung ne explică ce este soarta

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 October 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Ce este soarta, o poveste nescrisă care ne dictează viitorul? Dar liberul arbitru? Omul care este liber să ia propriile decizii, însă este limitat de legi.

Cum poți să-ți afli destinul? Să ne imaginăm că ai o carte în care totul este scris, chiar și ziua și ora morții. Ai vrea să o citești? În majoritatea cazurilor, oamenii nu vor să știe totul despre viața lor, ci doar eventualele pierderi, pentru a se putea pregăti și a evita durerea și frustrarea.

Cu câțiva ani în urmă am citit un articol care spunea că s-a făcut un sondaj cu o singură întrebare: Ce este soarta pentru tine și cum te-ai folosi de ea? În cea mai mare parte, oamenii au spus că soarta reprezintă ceea ce îți este destinat, dar ar face tot posibilul să rămână lângă rude și cei dragi. Adică, o persoană vrea să își conecteze soarta cu oamenii din jurul ei.

Una dintre legile universului spune că oamenii se reflectă reciproc. Principalul secret al interacțiunii om-cu-om este că: Orice lucru care te enervează spune un anumit lucru despre tine și te poate face să te înțelegi mai bine ca persoană.

Te enervează un vecin vorbăreț? Un coleg de muncă? Sau poate copiii mici care se joacă și fac gălăgie în spatele blocului. Te-ai gândit vreodată dacă ai fost și tu la un moment dat în locul lor? Cu siguranță nu ai fi vrut ca altcineva să se enerveze pe tine pentru aceste lucruri, așadar, încearcă să fii mai empatic.

Sau, dacă nu reușești să fii empatic, alungă emoțiile negative din viața ta. Gândește-te la acest lucru, dacă nu poți fii empatic, măcar nu te mai gândi la ceea ce fac alte persoane, evită-le și astfel nu te vei mai enerva pe ele. După ce vei realiza că această regulă funcționează, treci la următoarea:

Tu îți clădești viitorul în funcție de alegerile pe care le faci astăzi. Liberul arbitru înseamnă tocmai faptul că îți asumi în mod voluntar responsabilitatea pentru tot ceea ce ți se întâmplă. Mintea ta subconștientă este destinul tău, deoarece mintea subconștientă controlează acțiunile automate, adică obiceiurile.

Cu siguranță toată lumea știe proverbul: ,,ceea ce semeni, aia culegi”. Prin urmare, ceea ce te enervează este calea către cunoașterea de sine. Trebuie să treci de la reacția subconștientă, la cea conștientă, la alegerea reacției. Dar pentru acest lucru trebuie să te cunoști foarte bine pe tine însuți și să te accepți așa cum ești, cu defecte și calități.

Când nu ești conștient de ceea ce se întâmplă în interiorul tău, crezi că viața ta este condusă de soartă. În realitate, soarta este doar o urmare a lucrurilor pe care le faci în prezent. Iar lumea este o reflectare, un răspuns la ceea ce se întâmplă în creierul tău.

În concluzie, doar o parte din destinul tău este scris în cer, iar partea principală și cea mai importantă va trebui să o scrii chiar tu. Destinul este ca un sistem de oglinzi care reflectă gândurile și acțiunile tale.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!