Care este sensul familiei – o pildă înțeleaptă

Care este sensul familiei – o pildă înțeleaptă

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 November 2022 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePildePsihologie

Această pildă arată semnificația și scopul creării unei familii.

A fost odată un băiat căruia nu îi plăcea deloc ideea de a-și întemeia o familie, deoarece vedea cum este atmosfera în familia lui. În casă aveau loc certuri în mod constant între mama și tatăl acestuia. El vedea mereu cum tatăl său o jignea pe mama lui, iar amândoi se învinovățeau unul pe celălalt pentru problemele care existau în familie.

El a crescut înconjurat de scandaluri, reproșuri și ură totală. Așadar, când a devenit adolescent, s-a săturat și s-a gândit: „Eu nu vreau să existe certuri în familia mea. Voi fi fericit și voi avea parte de dragoste și pace în familia mea. Voi găsi o fată bună și totul va fi bine.”

Spre bucuria lui, a reușit să găsească un înger de fată, cu care se înțelegea foarte bine așa că au rămas împreună. Din păcate, un an mai târziu, fata a început să se schimbe, și astfel au început certurile. Ea era nemulțumită în mod constant și începea o ceartă din orice mic motiv. ,,Ce femeie rea!” își spuse bărbatul, care la început credea despre ea că va fi sufletul lui pereche. ,,Ce s-a întâmplat oare cu ea de s-a schimbat atât de tare?”

Această femeie a crescut doar cu mama și bunica ei în familie, din copilărie a visat să fie fericită și și-a dorit o familie mare. Când s-a întâlnit prima dată cu băiatul, a văzut că este foarte cuminte și bun, că are aceleași obiective ca și ea: să aibă o familie fericită.

După un timp, când băiatul a cerut-o în căsătorie, ea nu a stat deloc pe gânduri și a acceptat. Astfel, ei doi s-au căsătorit, dar un an mai târziu, după ce s-a născut primul lor copil, ea și-a dat seama că a făcut o greșeală.

Bărbatul cu care se căsătorise nu era așa cum credea ea, avea o situație precară, nu o trata așa cum ar fi vrut ea, iar pe lângă asta nu o ajuta deloc cu copilul. Așadar, a început să se plângă de toate aceste lucruri.

Într-un sat îndepărtat locuia un înțelept care rezolva orice probleme de familie, auziseră numai lucruri bune despre el: până și cele mai nefericite familii au început să trăiască în armonie și dragoste. Astfel, într-o zi, soțul i-a spus soției sale: „Hai să mergem la acest înțelept, să ne spună cum ne putem rezolva problemele”. Chiar dacă la început a obiectat, până la urmă a căzut și ea de acord.

Drumul era lung și amândoi erau obosiți, dar în cele din urmă au dat peste casa înțeleptului. Când s-au dus la el, amândoi au început să strige unul la altul: „E vina ta că s-a ajuns aici”,

Înțeleptul a zâmbit și a spus: „Hai să mergem, o să vă arăt ceva”.

I-a dus într-o încăpere mare, unde era o masă rotundă uriașă. Cei doi erau în spatele înțeleptului și îi ascultau indicațiile. În mijlocul mesei era o oală imensă cu mâncare foarte gustoasă, dar cei doi primiseră linguri cu mânere foarte lungi.

Amândoi reușiseră să se întindă cu lingura până la mâncare, dar nici unul nu reușea să ducă mâncarea la gură, pentru că lingurile erau prea lungi. Pur și simplu stăteau acolo înfometați în timp ce pe masă era multă mâncare gustoasă, era o priveliște foarte tristă. Fiindcă nu au reușit să găsească o modalitate prin care să poată mânca, amândoi au renunțat să mai încerce.

Apoi înțeleptul i-a dus într-o altă cameră, așezarea era exact la fel, dar esența era diferită. Era o cameră de aceeași dimensiune, cu aceeași masă uriașă și pe masă era o oală cu mâncare foarte gustoasă. În jurul mesei stăteau oameni veseli care glumeau și râdeau, toți aveau aceleași linguri cu mâner lung în mâini. Singura diferență a fost că ei hrăneau unul pe celălalt cu aceste linguri!

Proaspeții căsătoriți i-au mulțumit înțeleptului și au plecat acasă. După un timp de mers în tăcere, ei s-au îmbrățișat. Au trecut trei ani de când s-au întors acasă de la înțelept și trăiesc în pace și armonie. Au deja doi copii și în casa lor există mereu dragoste și armonie.

Cu ajutorul înțeleptului ei au înțeles adevăratul sens al familiei: o familie trebuie să fie unită, iar membrii acesteia trebuie să formeze o echipă și să se ajute unul pe celălalt. Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!