Care este pericolul tensiunii arteriale scăzute și cum să o creșteți fără cafea

Care este pericolul tensiunii arteriale scăzute și cum să o creșteți fără cafea

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Tensiunea arterială scăzută este la fel de periculoasă ca și tensiunea arterială crescută. Aceste lucruri provoacă  diverse efecte secundare, până la accident vascular cerebral. La valori de presiune sub „100 cu 70” medicii te diagnostichează hipotensiunea arterială.

Caracteristici generale. Cum îți dai seama că ai hipotensiune arterială:

  • Valoarea presiunii este de 100 cu 70
  • Valoarea presiunii este de 90 cu 60
  • Valori de presiune sub 70 cu 6

Gradul I nu este atât de periculos, dar persoanele cu o astfel de presiune ar trebui să viziteze medicul pentru efectuarea unui control.

Gradele II și III au consecințe destul de grave. De exemplu, dezvoltarea unei complicații precum accidentul cerebral vascular.

Pentru mulți oameni, tensiunea arterială anormal de scăzută se manifestă prin amețeli și leșin. Dar pentru alți oameni, tensiunea arterială scăzută poate fi chiar fatală.

Pentru unii, tensiunea arterială scăzută reprezintă un semn al unei probleme ascunse, mai ales dacă scade brusc sau este însoțită de următoarele simptome: ameţeală, stare slăbită, vedere încețoșată, greaţă, oboseală,
dificultăți de concentrare.

Hipotensiunea extremă provoacă adesea condiții care pun viața în pericol. Iată simptomele ei: confuzie; piele rece, lipicioasă, palidă; respirație accelerată, superficială; puls slab.

Condiții care pot provoca tensiune arterială scăzută

Sarcină. Sistemul circulator se extinde în timpul sarcinii, astfel încât presiunea poate scădea. Revine la nivelul subiectiv normal după naștere.

Patologie cardiacă. Bolile de inimă pot fi un factor al tensiunii arteriale scăzute. Acestea includ: ritm cardiac foarte scăzut (bradicardie), patologie a valvei cardiace, atac de cord, insuficiență cardiacă.

Tulburări endocrine. Boala tiroidiană, boala Addison, glicemia scăzută și chiar diabetul pot declanșa tensiunea arterială scăzută.

Deshidratare. Această afecțiune poate provoca slăbiciune, amețeli și oboseală. Iar deshidratarea este cauzată de febră, vărsături, diaree prelungită și exerciții active.

Pierderi de sânge. Acest lucru se poate întâmpla ca urmare a unei leziuni / sângerări interne. Acest lucru reduce conținutul de sânge din organism, ceea ce provoacă o scădere bruscă a presiunii.

O infecție complexă. Dacă infecția intră în fluxul sanguin, aceasta poate provoca o scădere a tensiunii arteriale (șoc septic).

Reacție alergică strălucitoare. Poate fi cauzată de alimente, , plante sau insecte. Anafilaxia duce la dificultăți de respirație, mâncărime, umflarea gâtului și scăderea tensiunii arteriale.

Deficiență de nutrienți. Lipsa vitaminelor B-12 și a folatului din alimentație împiedică formarea de eritrocite în volumul potrivit, provocând tensiunea arterială scăzută.

Cum să creșteți tensiunea arterială fără ajutorul medicului

1. Mănâncă alimente sărate

O murătură, o felie de brânză sărată sau ceva sărat. Clorura de sodiu (sau sarea) crește tensiunea arterială.

Important! Nu practica această metodă tot timpul. Excesul de sodiu va duce la insuficiență cardiacă, în special la vârstnici.

2. Bea multă apă

Un pahar sau două. Lichidul va adăuga volum în sânge și va elimina posibila deshidratare.

3. Poartă ciorapi de compresie 

Ciorapii elastici sunt utilizați în mod obișnuit pentru a reduce umflarea și durerea de varice. În plus, acest material medical reduce volumul de sânge din extremitățile inferioare. Sângele deplasat va crește presiunea din creier.

Cum să crești în mod stabil tensiunea arterială fără medicamente

1. Bea mai multă apă

2. Minimizează consumul de alcool

3. Fă mișcare în fiecare zi, cel puțin o plimbare

4. Nu face băi fierbinți

5. Mănâncă mai puțini carbohidrați, iar în loc de dulciuri mănâncă fructe

6. Mănâncă porții mici de mâncare de 4 ori pe zi


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!