Care este misterul ochilor albastri, de ce ne atrag asa de mult si cat de speciale sunt persoanele care au acesti ochi magici!

Care este misterul ochilor albastri, de ce ne atrag asa de mult si cat de speciale sunt persoanele care au acesti ochi magici!

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 June 2019 in Curiozități

Irisul, partea colorata a ochiului, este alcatuit din doua straturi de celule: stroma de deasupra si epiteliul de dedesubt. In cazul ochilor albastri, stroma este un strat translucid si contine zero pigmenti, in urma unei mutatii genetice. Cand o lumina alba vizibila este reflectata in ochi, lumina este imbrastiata. Albastrul este imprastiat mai mult decat alte culori, deoarece merge in valuri mai scurte, ceea ce face ca albastrul sa fie reflectat mai usor si sa fie mai vizibil. Aceiasi ochi albastri pot arata mai vibranti in anumite momente decat in altele. Culoarea lor depinde de calitatea luminii din camera.

Ochii pot spune atat de multe despre o persoana, despre ce simte sau gandeste aceasta persoana. Stiinta a demonstrat ca nuanta ochilor nu are legatura doar cu personalitatea ta, ci si cu sanatatea. Mai jos aflati de ce ochii albastri sunt cu adevarat deosebiti.

Potrivit upvee, in 2008 cercetatorii au descoperit ca oamenii cu ochi albastri au un stramos comun. Explicatia este surprinzatoare.

Originea ochilor albastri – Initial, toti oamenii aveau ochii caprui, insa un european a dezvoltat o mutatie specifica care a dus la colorarea irisului albastru. Aceasta mutatie genetica a oprit literalmente capacitatea de a produce ochi caprui. Destul de uimitor, nu-i asa? Se pare ca fiecare persoana cu ochi albastri are aceasta mutatie genetica specifica, ceea ce inseamna ca toti oamenii cu ochi albastri au acelasi stramos.

Persoanele cu ochi albastri sunt irezistibile si foarte norocoase sa aiba aceasta culoare a ochilor. Oamenii de stiinta le-au studiat trasaturile comune si au dezvaluit cateva concluzii foarte surprinzatoare si interesante.

1. Ochii albastri sunt foarte atractivi – Barbatii cu ochi albastri sunt foarte atrasi de femeile care au aceeasi culoare a ochilor. In urma unui experiment, in care barbatilor cu ochi albastri le-au fost oferite cateva fotografii cu mai multe femei, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca acestia considera mai atractive femeile care au ochii albastri. Unii considera ca acest lucru ar putea fi un reflex evolutiv si inconstient de a se indragosti de femei care impartasesc caracteristicile lor fizice.

2. Persoanele cu ochii albastri sunt mai rezistente la durere – Oamenii de stiinta au demonstrat ca exista o corelatie intre culoarea ochilor si toleranta la durere. Studiile par sa indice ca oamenii cu ochii albastri tolereaza durerea mai bine decat toti ceilalti.

De exemplu, femeile cu ochi de culoare deschisa au prezentat mai putina durere fizica la nastere decat femeile cu ochi de culoare inchisa. Mai mult, persoanele cu ochii albastri au raportat de asemenea ca se simt mai putin deprimate sau anxioase, deci nu este vorba doar de durerea fizica cu care se confrunta.

3. Persoanele cu ochii albastri tind sa fie mai competitive – Da, persoanele cu ochii albastri sunt mai competitive. Le place sa castige, sa se bucure de succes, sa fie apreciate pentru ce fac si pentru reusitele pe care le au.

Cercetatorii spun ca cei cu ochi albastri au acelasi stramos si rezista mai usor la durere. Dupa mai multe studii, s-a demonstrat ca pot tolera durerea de cateva ori mai mult decat oamenii cu ochi de alta culoare. Sunt, de asemenea, persoane rezistente la stres. Pot suporta ore indelungate de disconfort si s-ar putea sa nu auziti niciodata macar un oftat de la ei. De obicei, posesorii ochilor albastri sunt orgoliosi si evita sa se planga apropiatilor atunci cand trec prin perioade dificile. Strang din dinti si trec mai departe.

Desi este pe-al doilea loc culoarea albastra a ochiului uman, oricum isi are misterele sale. Spre exemplu, geneticienii nici astazi nu pot explica modul in care doi parinti cu ochi albastri pot da nastere unui copil cu ochi caprui. Nu ne ramane decat sa mai asteptam noi descoperiri de-a lor in acest domeniu. Persoanele cu ochi albastri sunt des intalnite in Irlanda, Suedia, Elvetia, Norvegia s.a.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!