Cand ma uit la trecutul meu vad doar durere. Cand ma uit in oglinda vad forta, putere

Cand ma uit la trecutul meu vad doar durere. Cand ma uit in oglinda vad forta, putere

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 October 2020 in Dezvoltare Personala

Fiecare om are un trecut în spate. Unii au un trecut întunecat, alții un trecut frumos.

Unii au trecut prin multe încercări pentru a ajunge unde sunt astăzi, iar cu alții soarta a fost mai îngăduitoare. Însa nici unul din noi nu știm cu adevărat ce a trăit cel de lângă noi..cel pe care poate îl judecăm așa aspru.

Și până la urmă, de ce îl judecăm? Suntem oare cu ceva mai buni decât cel de lângă noi? Dacă soarta a fost mai bună cu noi, nu înseamnă că avem dreptul să îi judecăm pe cei mai puțin norocoși. Până la urmă, fiecare ducem propriile lupte, și nimeni nu știe mai bine decât noi ce simțim, și de ce alegem să facem unele lucruri.

Trecutul e trecut! Fiecare om îl are. Depinde de fiecare din noi dacă preferăm să trăim în trecut, învinovățindu-ne în fiecare zi pentru greșelile pe care le-am făcut, sau dacă lăsăm trecutul în trecut, și trăim prezentul. Trecutul trebuie lăsat în urmă, însă nu uitat cu desăvârșire, deoarece trebuie să învățăm din greșeli. Fiecare om face propriile greșeli, și e de înțeles, dar dacă continuă să facă aceleași greșeli, nu mai e de înțeles.

Dacă tu nu te ierți, de ce aștepți să o facă ceilalți? Cel mai greu e să te ierți pe tine însuți, știu, dar trebuie să o faci, altfel umbra trecutului nu te va lăsa să trăiești. Acceptă că greșelile din trecut pot fi îndreptate doar în prezent și în viitor. Oricât ți-ai dori, timpul nu-l poți întoarce, așa că profită de prezent dacă vrei să repari ceva.

Dacă vrei să fii fericit, trebuie să faci pace cu trecutul, și să te împaci cu tine însuți. Altfel, vei trăi toată viața cu remușcări, și nu vei mai avea timp să te bucuri de fiecare clipă minunată pe care ți-o oferă viața! E o decizie care trebuie luată dacă vrei să ai o viață împlinită. Acum e momentul oportun: fă pace cu trecutul, și iartă-te!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!