Când cineva te rănește, nu trebuie să închizi ochii și să te prefaci că totul este bine

Când cineva te rănește, nu trebuie să închizi ochii și să te prefaci că totul este bine

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 November 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Când cineva acționează inadecvat, ai voie să te simți rănită. Nu lăsa pe nimeni să te convingă să mergi pe unde nu vrei, când acest lucru înseamnă să lași lipsa de respect să te cuprindă și să te facă să devii ceea ce nu trebuie. Să te abandonezi înseamnă să lași pe cineva să te treteze rău. Abandonul înseamnă evitarea confruntării, evitarea consecințelor.

Abandonul înseamnă păstrarea liniștii, astfel încât toată lumea din jurul tău să se simtă confortabil în timp ce mori înăuntru.

De ce ar trebui să fii singura care suferă? Dacă cineva îți rănește sentimentele, ai voie să-ți folosești vocea și să spui ce nu îți convine. Ai voie să vă exprimați frustrarea, furia și durerea. Ai voie să ai și sentimente.

Nu lăsa pe nimeni să te convingă că sentimentele tale sunt un inconvenient. Oricine se comportă ca și cum ai fi o povară pentru a-ți exprima emoțiile nu merită o secundă din timpul tău. Nu le pasă de tine suficient de mult încât să te asculte, să-ți ia în serios preocupările, să facă schimbări care te vor ajuta să te simți mai confortabil. Nu le pasă deloc de tine.

Nu trebuie să lași pe nimeni să te convingă că reacționezi exagerat. Nu lăsa pe nimeni să te acuze că ești prea sensibilă. Intenția lor nu contează. Reacția ta contează. Felul în care te-au făcut să te simți fără valoare și singură contează. Dacă ești cea cu sentimentele rănite, nu ar trebui să te simți obligată să le ceri scuze, nu ar trebui să-ți ceri scuze pentru felul în care te simți. Emoțiile tale sunt reale și nu trebuie să le negi.

Nu ar trebui să lași pe nimeni să-ți spună cum să simți. Dacă cuiva nu îi pasă si te rănește, acesta nu este un semn că ai reacţionat exagerat la situaţie. Este un semn că ai avut dreptate în privința lor, că clar nu le pasă de sentimentele tale, că nu sunt preocupați dacă te simți sau nu în siguranță în preajma lor.

Dacă cineva te vrea prin preajmă doar când ești binedispusă și își dă ochii peste cap ori de câte ori ai o singură plângere, atunci nu ești lângă cine trebuie. Ei nu vor fi acolo pentru tine într-un mod real, substanțial.

Când cineva îți rănește sentimentele, nu ține totul în interior. Nu te preface că ești perfectă pentru a evita dramatismul. Dacă cineva te rănește, nu tu ești cea care creează problema. Doar tu ești cea care recunoaște asta. Și asta ar trebui să faci în relațiile și prieteniile reale.

Ar trebui să fiți sinceri unul cu celălalt. Ar trebui să discutați lucrurile când sentimentele vă sunt rănite și să vă împăcați unul cu celălalt. A pretinde că nimic nu este în neregulă îi poate menține fericiți – dar cum rămâne cu fericirea ta? Ar trebui să conteze și asta.

Ai voie să te exprimi când cineva te-a supărat, chiar dacă va provoca o presiune asupra relației tale. Aveți voie să vorbiți, să vă exprimați sentimentele cele mai intime, să le spuneți cum v-au afectat cuvintele și acțiunile lor.

Și dacă nu le pasă de cât de rău te-au rănit, ai voie să te îndepărtezi de ei. Ai voie să spui că nu meriți să fii tratată în acest fel și să refuzi să mă mai asociezi pe viitor.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!