Când ceri ajutor de la Dumnezeu, ar trebui să te uiți în jos, nu în sus

Când ceri ajutor de la Dumnezeu, ar trebui să te uiți în jos, nu în sus

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 December 2022 in LifeStyleSpiritualitateViata

Ți-ai îndreptat rugăciunea către Cer apoi acum privește în jos la picioarele tale – aceasta este regula mântuirii. Oricine continuă să se uite la cer așteptând un elicopter albastru cu un vrăjitor sau așteaptă o scară de aur a pierdut șansa.

Trebuie să te uiți în jurul tău. Dar foarte atent…

„Dumnezeu care coboară pe o frânghie” era doar în piesele grecești antice. Când eroul a ajuns într-o situație fără speranță, cu ajutorul unei „mașinării” – un actor era coborât pe scenă cu o frânghie și juca rolul unui zeu. Iar acest zeu rezolva problema: îl salva pe erou și și îi pedepsea pe dușmani. Dar asta se întâmpla doar în teatru.

În viață, supranaturalul se întâmplă pe platforma naturalului, obișnuitului. Și va trebui să vă construiți o barcă de salvare din materialul pe care îl aveți la dispoziție. Nu ar trebui să te uiți la cer, ci în jurul tău. Ca răspuns la rugăciunea ta, vor apărea oameni și oportunități pe care le poți folosi. Astfel te va ajuta Dumnezeu.

Poate că aceștia sunt oameni familiari, oameni obișnuiți. Dar au alte păreri care pot fi o resursă pentru nevoia ta. Sau există Internet pe telefon, cu ajutorul căruia poți obține informațiile necesare… Există multe mijloace improvizate de salvare, trebuie doar să fii atent și activ.

Întreabă-ți prietenii dacă te pot ajuta. Spune-le prietenilor tăi despre problema ta. Nu insista asupra ajutorului și nu cere, doar lasă-i pe cei dragi și cunoscuți să știe despre problemă: poate aceștia sunt ghizii tăi spirituali, și prin ei vei întâlni pe cei care sunt capabili să te ajute. De exemplu, colegul tău are un frate, iar fratele tău are o soție. Iar tatăl soției fratelui unui coleg este prieten cu un specialist care poate rezolva problema ta. De exemplu, cu un medic. Sau cu un avocat. Sau cu un constructor…

Obțineți informații în toate modurile posibile. Nu ignora un ziar gratuit strecurat accidental în cutia poștală. Odată ce ai făcut o rugăciune, acest ziar poate conține informații importante pentru tine; ți se adresează personal. Va ajuta la rezolvarea problemei. Caută e internet și fii atent la ceea ce au de spus alții.

Acordă atenție întâlnirilor întâmplătoare cu vechi cunoștințe și oameni noi din mediul dumneavoastră. Arată interes pentru acești oameni, întreabă-i ce fac, unde lucrează, cum se descurcă și ce evenimente se întâmplă în viața lor. Arată interes real. Poate că unul dintre acești oameni are cheia pentru a vă rezolva problema.

La fel cum un tânăr dramaturg a întrebat pur și simplu pentru cine lucra însoțitorul său din vagonul de tren. S-a dovedit a fi directorul teatrului! S-au cunoscut mai bine, directorul teatrului a citit piesa, a fost încântat și apoi l-a prezentat pe tânăr unor oameni cunoscuți și importanți din lumea teatrului.

Sau un alt tânăr pur și simplu căuta o cameră în București, nu avea unde să locuiască. I-a povestit unui bătrân de necazul lui pe o bancă din parc. S-au cunoscut mai bine, iar bătrânul s-a dovedit a fi de folos – acesta avea nevoie de cineva în apartamentul său pentru că se simțea singur. Gratuit, trebuia să plătească doar utilitățile.

În general, nu sta nepăsător. Nu insista asupra ajutorului, nu cerși pentru el și nu aștepta ca minunile să cadă din cer. Dublează-ți atenția și manifestă interes față de oameni. Astfel puteți obține informații. Aici se află mântuirea; în această oportunitate. Acestea sunt frânghii din care poți țese o scară, scânduri din care poți construi o barcă. Iar uneori primim barca terminată.

Însă putem pierde din vedere toate aceste lucruri în așteptarea elicopterului. Rezolvarea nu va cădea din cer!

Trebuie să te uiți în jurul tău. Lângă tine. Dar foarte atent!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!