Bunatatea izvoraste din suflet, fiecare ofera ceea ce are in suflet! Stai departe de omul uracios si invidios!

Bunatatea izvoraste din suflet, fiecare ofera ceea ce are in suflet! Stai departe de omul uracios si invidios!

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 January 2020 in De Suflet

“Când vezi un om bun, gândeşte-te să-l întreci; când vezi un om rău, cercetează-ţi inima.” – Confucius

Stiai ca toti oamenii sunt buni la suflet? Indiferent de cat de nepoliticosi, agresivi sau violenti devin uneori, in fiecare suflet exista o doza de bunatate care abia asteapta sa iasa la suprafata. Si asta pentru ca suntem mult mai mult decat corpul nostru si mintea noastra. Suntem suflete frumoase, pline de iubire.

O prietena imi spunea zilele trecute ca s-a saturat sa fie buna. Sa fie rasplatita cu indiferenta sau mai rau, cu vorbe grele sau atitudini urate, pentru faptele bune pe care le face. M-am gandit la mama mea, una dintre cele mai altruiste persoane pe care le cunosc, care se confrunta cu aceeasi problema. Si m-am gandit la cateva motive pentru care merita sa fim bune.

1. Bunatatea este starea noastra naturala de a fi. – La fel ca si iubirea, bunatatea este inscrisa in ADN-ul nostru. Altfel nu ne-am simti atat de bine atunci cand am face fapte care sunt in folosul semenilor nostri sau nu am trece bunatatea in topul calitatilor pe care le apreciem la o persoana.

2. Legea atractiei functioneaza non stop, sapte zile pe saptamana, 365 de zile pe an. – Legea atractiei, una dintre cele sapte care guverneaza Universul, spune ca ceea ce emitem, primim. Prin urmare cu cat vom fi mai bune, cu atat mai multa bunatate vom primi. Nu este obligatoriu ca binele pe care il facem sa se intoarca de la aceleasi persoane. Insa iti garantez ca ti se va intoarce atunci cand vei avea nevoie de acolo de unde te astepti mai putin.

3. Fii tu insati. – O vorba inteleapta spune sa traiesti pe acest Pamant dar sa nu fii de acest Pamant. Interpretarea pe care o dau acestei afirmatii este legata de a ne mentine autenticitatea, de a nu lasa mediul ambiant sa ne schimbe starea de spirit. A fi bun presupune o stare de armonie interioara, de pace cu noi insine. De ce ai renunta la acestea doar pentru ca alte persoane se afla intr-o stare diferita de a ta. A actiona impotriva sufletului tau nu iti va aduce mai multa fericire, din contra. Sansele de a fi nemultumita vor fi mai mari.

Mi se spune des: „Esti prea buna, prea iubitoare”. Imi spun asta colegii, prietenii, fostii. Probabil oamenii se gandesc ca odata ce sunt buna, nu stiu cum e sa-mi mentin pozitia si sa-mi apar interesele. Odata ce sunt buna, nu pot avea propria parere. Sunt buna, deci nu pot sa ma impotrivesc. Sau sunt buna pentru ca am o viata simpla.

Va spun din numele tuturor oamenilor buni: este incorect. Ce-ar fi daca am analiza lucrurile altfel? Poate ca, oamenii cei mai buni, cei mai pozitivi si iubitori sunt cei care au trecut prin infern. Ei stiu cum sa gaseasca cuvinte sincere si cum sa sustina, pentru ca ei insisi au fost nevoiti sa se sustina.

Sunt cei care si-au impus sa se ridice dimineata din pat.

Sunt cei care in mod disperat s-au luptat cu demonii din interior.

Sunt cei care au indraznit si au reusit, care au fost gata pentru schimbari.

Sunt cei care niciodata nu au reusit sa fie impliniti. Ei vor mai bine si mai bine de fiecare data. Ei vor sa schimbe lumea.

In spatele bunatatii se ascund multe lucruri, multe dureri si nopti nedormite.

Am remarcat: atunci cand am suferit, am inceput sa zambesc mai mult, pentru ca in fiecare zi luptam pentru fericirea mea. Acest lucru m-a facut sa ma gandesc ca oamenii care zambesc mai mult sunt cei ale caror inimi au fost zdrobite.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!