Broccoli este adesea infestat cu viermi! Iată cum să curățați corect această legumă

Broccoli este adesea infestat cu viermi! Iată cum să curățați corect această legumă

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 December 2022 in SanatateSfaturi

În comparație cu varza albă și conopida, broccoli este alcătuit din muguri de flori în miniatură închise, care se îmbină perfect împreună. Această caracteristică structurală a broccoli permite viermilor plantelor să trăiască în el și să depună ouă în el. Iată cum să eliminați acești viermi vegetali din broccoli.

Broccoli proaspăt este una dintre acele legume care este de multe ori infestată cu viermi, așa că trebuie verificat cu atenție. Structura complexă a frunzelor și culoarea lor verde atrag insectele și apoi le maschează.

Broccoli este o sursă neprețuită de vitamine K și C, acid folic, potasiu și fibre cu conținut scăzut de calorii. Broccoli este incredibil de gustos și există multe rețete pentru diferite feluri de mâncare din acest produs minunat. Dar există ceva care îți poate strica pofta de mâncare. Aceștia sunt viermi vegetali care trăiesc în legume.

Cum să îndepărtați murdăria și viermii din broccoli

În comparație cu varza albă și conopida, broccoli este format din muguri de flori închiși, miniaturali, care se îmbină destul de bine. Această caracteristică a structurii broccoli permite viermilor de legume să trăiască în el și (ceea ce este destul de neplăcut) să depună ouă în el.

Cel mai comun vierme de plante găsit în broccoli este Plutella xylostella. Dimensiunea acestui vierme este mică, iar dacă nu se află pe suprafața legumei, s-ar putea să nu-l vedeți și să îl mâncați împreună cu broccoli.

Acest lucru nu este deloc plăcut, prin urmare, este foarte important să curățați bine broccoli și să îndepărtați toți viermii care se află în el.

Iată cum se face:

1. Spălați broccoli pentru a îndepărta praful și pesticidele.

2. Tăiați tulpinile mai mici de-a lungul tulpinii mari cu un cuțit.

3. Turnați apă într-un bol și înmuiați broccoli în ea

4. Adăugați o cantitate mică de făină și sare.

Făina are capacitatea de a îndepărta murdăria. Iar sarea sterilizează și ucide eficient insectele, viermii și ouăle lor din interiorul broccoli.

5. Se amestecă se ține broccoli în această apă timp de 5-10 minute.

6. După acest timp, scoateți broccoli din apă (va fi tulbure și murdar) și clătiți bine sub un jet de apă.

Acum puteți găti un fel de mâncare gustos și sănătos din broccoli!

Beneficiile consumului de broccoli:

1. 100 g de broccoli conține doar 55 kcal.

2. Broccoli este o sursa excelentă de vitamine K si C, o sursă bună de acid folic, carotenoizi, potasiu, fibre.

3. Conține vitamina K, care este necesară pentru funcționarea multor proteine ​​implicate în coagularea sângelui și, de asemenea, ajută la întărirea țesutului osos, motiv pentru care broccoli este recomandat pentru osteoporoză. Adulții au nevoie de 1 microgram de vitamina K pe kilogram de greutate corporală. Doar 100 de grame de broccoli aburit oferă 145 mcg de vitamina K, un nutrient ușor de obținut.

4. Conține vitamina C, care produce colagen, ajută la formarea țesuturilor și oaselor corpului, ajută la vindecarea tăieturilor și rănilor. Vitamina C este un antioxidant puternic și protejează organismul de radicalii liberi nocivi. O porție de 150 g de broccoli gătit conține la fel de multă vitamina C ca o portocală și este o sursă bună de beta-caroten. Broccoli mai conține vitaminele B1, B2, B3, B6, fier, magneziu, potasiu si zinc.

5. Fibrele din broccoli favorizează digestia și ajută la scăderea nivelului de colesterol.

6. Broccoli conține carotenoizi precum luteina și zeaxantina, care au fost asociate în studiile din 2006 și 2003 cu un risc redus de tulburări vizuale legate de vârstă, cum ar fi cataractă și degenerescența maculară.

Orbirea nocturnă este, de asemenea, asociată cu deficiența de vitamina A. Broccoli conține beta-caroten, pe care organismul îl transformă în vitamina A.

7. Potasiul este un mineral și un electrolit necesar pentru funcționarea nervilor și contracția inimii. Folatul este esențial pentru producerea și menținerea de noi celule în organism.

8. Dar asta nu este tot. Chiar dacă nu suntem obișnuiți să privim legumele slabe ca pe o sursă de grăsimi omega-3, broccoli conține o cantitate mică, dar acest nivel de omega-3 poate joaca totuși un rol important în dietă. 300 g de broccoli conțin aproximativ 400 mg de omega-3 sub formă de acid alfa-linolenic – aproximativ la fel ca o capsulă de ulei de in – suficient pentru a oferi un efect antiinflamator minim.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!