Beneficiul îmbrățișărilor pentru sănătatea noastră! „O îmbrățișare pe zi ține medicul departe”!

Beneficiul îmbrățișărilor pentru sănătatea noastră! „O îmbrățișare pe zi ține medicul departe”!

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 February 2021 in PsihologieSanatateSfaturiViata

Cel care îmbrățișează are aceleași beneficii ca și persoana îmbrățișată, dar unele cercetări sugerează că o îmbrățișare ar trebui să provină de la cineva în care ai încredere.

Oxitocina scade nivelul hormonilor de stres (dintre care unul este cortizolul ) pe care corpul dvs. îl produce și scade răspunsul tensiunii arteriale la evenimentele provocatoare de anxietate. Este probabil ca oxitocina să joace un rol important în viață deoarece proprietarii de animale de companie se recuperează mai repede și cuplurile trăiesc mai mult decât persoanele singure.

Mai mult, îmbrățișările obișnuite au avantajul suplimentar de:

  • dezvoltarea răbdării și manifestarea aprecierii
  • stimulează dopamina, hormonul plăcerii și serotonina pentru creșterea dispoziției
  • reduce efectele fizice dăunătoare ale stresului, inclusiv efectele sale asupra tensiunii arteriale și a ritmului cardiac
  • ajută la combaterea infecțiilor prin stimularea sistemului imunitar
  • poate ameliora depresia și reduce oboseala

Beneficiile unei îmbrățișări părinte-copil

În copilărie, o persoană are nevoie de îmbrățișări mult mai des. Restricționarea sau chiar absența îmbrățișărilor poate provoca o întârziere în dezvoltarea mentală a copilului. Fiecare părinte trebuie să-și amintească acest moment psihologic important. Un copil lipsit de dragoste și afecțiune va crește agresiv, retras, deprimat. Îmbrățișările în copilărie sunt la fel de elementare ca mâncarea.

Între adulți

Să ne amintim când ne-am dorit cel mai mult să ne alintăm în copilărie? Cel mai probabil, ne vin în minte situații când am fost speriați, supărați, răniți și așa mai departe. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să alergăm la părinții noștri, am vrut să fim lângă de ei cât mai curând posibil și să simțim confort și siguranță. Răsfățați-vă copilul interior chiar și ca adult. Îmbrățișările sunt la fel de importante pentru adulți ca și pentru copii. Beneficiile se manifestă nu numai prin sprijin moral, ci și prin impactul asupra sănătății.

Între îndrăgostiți

Îmbrățișarea este o cheie neprețuită pentru a înțelege modul în care te tratează o persoană. Cel mai adesea, femeile sunt chinuite în căutarea unui răspuns la întrebarea: “Ce simte el pentru mine?” Răspunsul este simplu – aveți încredere în senzațiile îmbrățișării. Regula funcționează și invers. De asemenea, va fi benefic bărbaților îndrăgostiți să afle ce semnificație se ascunde în brațele unei femei iubite.

Părerile psihologilor

Psihologii subliniază aproape în unanimitate beneficiile îmbrățișărilor pentru toate categoriile de oameni și răul absenței lor. În psihologie, există un astfel de concept ca „foamea tactilă ” – nevoia unei persoane de contact fizic.

Satisfacția acestui tip de foame poate fi parțial compensată prin dans , dragoste, sporturi de contact (arte marțiale, de exemplu) și alte activități. Cu toate acestea, toate acestea nu pot înlocui nevoia emoțională mai profundă de o îmbrățișare.

Grupul de risc în acest caz este vârstnicul. După ce au ajuns la o vârstă venerabilă, riscă să rămână singuri după moartea rudelor și a prietenilor. Unul dintre studii a demonstrat că rata mortalității în rândul persoanelor singure „peste 50 de ani” este de 2 ori mai mare decât cea a persoanelor singure de aceeași vârstă. Încă vă întrebați de ce sunt importante îmbrățișările? Ei bine, cel puțin pentru a trăi mai mult.

Îmbrățișează pe toată lumea!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!