Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de usturoi: rețeta și modul de folosire

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de usturoi: rețeta și modul de folosire

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 December 2020 in Articole

Uleiul de usturoi are atât de multe proprietăți medicinale încât fiecare dintre noi ar trebui să-l adauge la alimentația noastră pentru a rămâne sănătoși și puternici. Îl puteți cumpăra sau, mai bine spus, pregătiți-l singuri acasă.

Modul de preparare

Folosiți usturoi natural ori de câte ori este posibil. Este foarte important ca alimentele să nu conțină pesticide și alte substanțe chimice toxice. În caz contrar, toate efectele pozitive ale acestui remediu vor fi minime.

Ingrediente

  • 4 căni de ulei de măsline extravirgin
  • 30 căței de usturoi

Pentru a face acest remediu natural cu ulei de usturoi, urmați instrucțiunile:

Curățați mai întâi toți usturoiul, tăiați cățelele pe jumătate și puneți într-un borcan de sticlă etanș.

Apoi, adăugați ulei de măsline extravirgin până acoperă complet usturoiul.

Închideți borcanul strâns și puneți-l într-un loc întunecat, răcoros și uscat timp de 30 de zile. Nu-l băgați în frigider.

Agitați ușor borcanul la fiecare două-trei zile.

După acest timp, strecurați uleiul pentru a îndepărta usturoiul și păstrați uleiul de usturoi într-un recipient de sticlă bine închis, din care veți lua la nevoie.

Aici am enumerat primele 10 beneficii ale uleiului de usturoi pentru sănătate. Să aruncăm o privire.

1. Tratamentul infecțiilor:

Orice infecție cauzată de ciuperci sau bacterii poate fi tratată cu ulei de usturoi. Proprietățile medicinale ale uleiului de usturoi pot ajuta la tratarea infecțiilor. Infecțiile fungice și infecțiile stafilococice sunt printre cele mai frecvente și vindecabile.

2. Scade nivelul colesterolului:

Reducerea colesterolului rău, numit colesterol LDL și trigliceride, este posibilă cu ajutorul uleiului de usturoi. Ajută la controlul nivelului de colesterol și, astfel, susține sănătatea inimii. De asemenea, previne acumularea de grăsimi și colesterol, ceea ce crește greutatea corporală.

3. Ameliorează durerea de dinți:

Puneți puțin ulei de usturoi pe un tampon de bumbac curat și aplicați-l pe zona afectată a dintelui pentru a calma durerea. Acest lucru trebuie făcut pentru cel puțin 10 minute. Se repetă de aproximativ 2-3 ori pe zi, până când problema este complet vindecată.

4. Previne cancerul:

Uleiul de usturoi conține substanțe chimice cunoscute sub numele de sulf alilic. Acest lucru previne și oprește apariția celulelor canceroase în organism. Aceasta include cancerul de colon, pancreas și stomac, precum și cancerul de sân, prostată și esofag.

5. Tratează infecțiile urechii:

Există viruși care provoacă infecții ale urechii care duc la disconfort, durere și iritabilitate. Uleiul cald de usturoi preparat în casă poate fi folosit ca remediu naturist pentru a trata acest lucru. Beneficiile antivirale, antibacteriene și antifungice ale uleiului de usturoi pentru urechi au fost dovedite încă din vechi timpuri.

6. Ajută la sănătatea pielii:

Toate tipurile de infecții fungice pe piele, inclusiv calusurile și negii, precum și mâncărimea pielii, picioarele atletice și pecingine pot fi tratate prin aplicarea uleiului de usturoi în zona afectată în fiecare zi. Ameliorarea durerii și tratarea infecției pielii sunt câteva dintre beneficiile masajului cu ulei de usturoi.

7. Controlul diabetului:

Unul dintre factorii care pot duce la diabet sunt problemele cardiace. Prin controlul tensiunii arteriale și prevenirea bolilor de inimă, uleiul de usturoi poate contribui, de asemenea, la reducerea riscului de diabet. Cercetările arată, de asemenea, efectul său asupra nivelului de zahăr din sânge. Dacă ați avut diabet în familie, cel mai bine este să luați măsuri înainte!

8. Sprijină sănătatea respiratorie:

Usturoiul conține un compus numit Allicin, despre care se știe că luptă împotriva bacteriilor cauzatoare de infecții, în special a celor care atacă plămânii. Acesta este motivul pentru care uleiul de usturoi poate fi benefic pentru cei predispuși la probleme pulmonare și îi ajută să respire liber. Chiar și bolile genetice, cum ar fi fibroza chistică, care afectează plămânii, pot fi prevenite într-o oarecare măsură cu ajutorul usturoiului.

9. Tratează herpesul:

Uleiul de usturoi poate fi un remediu magic pentru herpes. De obicei sunt cauzate de infecții microbiene și pot fi destul de dureroase. Aplicarea uleiului de usturoi direct pe ele poate ajuta la combaterea bacteriilor și la refacerea pielii normale. De asemenea, ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor și reduce roșeața și inflamația.

10. Tratează acneea:

Uleiul de usturoi pentru față este folosit pentru a trata acneea și petele. O mască de față poate fi făcută cu ulei de usturoi, care poate trata acneea și inflamația pielii.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!